کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اندر احوالات این روزهای برخی فعالان هنری

آزادگی و مردانگی کجاست؟

18 دی 1401 ساعت 20:56


این روزها بازار تخریب و وادار کردن برخی از مشاعل و کسب و کارها به تعطیلی داغ است، برخی در فضای مجازی به ظاهر خومد را دلسوز مردم و کشور نشان می‌دهند و برای کشته سازی‌ها و اعدام برخی از آنهایی که در آشوب‌ها و فتنه اخیر دست به جنایت زده و امنیت و آرامش مردم و کشور را به خطر انداخته‌اند، اشک تمساح می‌ریزند.
هر یک از عرصه‌های فرهنگی و هنری که قصد فعالیت داشته باشد، با تازیانه غیر منطقی و نقد غیر منصفانه این جماعت ربرو می‌شود،‌که اگر این اعتراض همراه با ادب و نزاکت بود، شاید می‌شد کمتر ایراد گرفت، اما با هتاکی، بی اخلاقی، توهین و تهدید همراه است.
چنین سیاستی از سوی طیفی که در فضای اغتشاش بیشتر نمود پیدا می‌کند، برای آن است که کشور با رکود در همه زمینه‌ها روبرو شود و این رکود کلافه کننده و خسته کننده خواهد بود.
هر چند در این میان برخی که در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت می‌کنند خواسته یا ناخواسته با آن تفکر برانداز هماره می‌شوند و برنامه‌های فرهنگی را تحریم کرده و در جشنواره‌هایی مانند جشنواره فجر شرکت نمی‌کنند.
این جماعت چه تصوری از شرایط و اوضاع کشور، منطقه و جهان دارند؟ آیا تصور می‌کنند که دیگران برای ایران دلسوزی می‌کنند و نگران هستند؟ یا این که در این خیال به سر می‌برند، کار نظام تمام است و برای فرار از انتقام دشمنان ایران اسلامی، بهتر است با آنها همراه شوند؟!
هر اندیشه‌ای در این زمینه دارند، سخت در اشتباه هستند، قطعاً آنهایی که در این ماه‌ها در صف دشمن قرار گرفتند و با سیاست و دستورات دشمنان همراهی کردند، اکثریت جامعه نیستند، ‌البته که در مردم نسبت به شرایط معترضند و خواهان حل مشکلات هستند، اما کشور و انقلاب خود را دوست دارند و برای حراست از ایران اسلامی کوتاهی نخواهند کرد.
همان‌هایی که با اهانت‌ها و بی ادبی‌های خود برخی از فعالات عرصه هنر را وادار به ترک صحنه می‌کنند، به تفریحات خود می‌پردازند و مشغول عیش و نوش هستند، اما به ظاهر خود را داغدار نشان می‌دهند.
برخی هم حتی پس از برگزاری آیین رونمایی از آلبوم به مناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی، پس از چند روز فیلمی از خود منتشر می‌کنند و همه آنچه که درصحنه مقابل دوربین اتفاق افتاد فریب و نیرنگ معرفی می‌کنند و می‌گویند قرار نبود این برنامه دیده و منتشر شود و فقط قرار بود در آرشیو باقی بماند؟! آیا چنین ادعایی را می‌توان باور کرد؟
یک کار موسیقایی تولید شده آنگاه در پستو بماند که چه؟ ظاهراً برخی اتفاقات مردانگی را هم در میان برخی فعالان عرصه فرهنگ از بین برده است.
در همین زمینه یکی از تهیه‌ کنندگان شناخته شده موسیقی با اشاره به تعطیلی چهار ماهه کنسرت‌ها از شرایط نابسامان بسیاری از نوازندگان و هنرمندان فعال موسیقی، در زمینه مسائل معیشتی سخن گفت.
محمدحسین توتونچیان تهیه‌کننده موسیقی در گفتگو با مهر ضمن اشاره به شرایط نامساعد حاکم بر فرآیند تولید و عرضه آثار موسیقایی در ماه‌های اخیر به‌ویژه در حوزه کنسرت‌ها توضیح داد: متأسفانه به دلیل شرایطی که طی این ماه‌ها در جامعه حاکم شده است، فضای مناسبی برای برگزاری کنسرت وجود ندارد. موضوعی که باعث شده بسیاری از فعالان این حوزه در گونه‌های مختلف با مشکلات اقتصادی بسیار زیادی مواجه شوند و مسائل معیشتی آنها با چالش‌های زیادی روبه‌رو شده است. این در حالی است که در بحبوحه التهابات و اتفاقاتی که شاهد بودیم طیف زیادی از مشاغل همچنان به کار مشغولند و روند طبیعی شغلی خود را طی می‌کنند. در حالی که اهالی موسیقی به دلیل حرف و حدیث‌هایی که در این زمینه به آنها نسبت داده می‌شود نمی‌توانند کنسرت یا برنامه زنده‌ای داشته باشند.
وی افزود: روی صحبت من با آن دسته از افرادی است که به هنرمندان برای ادامه روند شغلی خود، اعتراض می‌کنند. آیا این صحیح است که بسیاری از افراد که به عنوان معترض به این و آن، انواع و اقسام واژه‌های نادرست را در فضای مجازی نثار می‌کنند، خودشان به راحتی فعالیت شغلی شأن را انجام دهند و به بسیاری از هنرمندان شریف حوزه موسیقی که محل درآمدی غیر از موسیقی ندارند، می‌گویند باید کار خود را تعطیل کنید؟ بله من این را می‌پذیرم که اکنون شرایط اجتماعی ما در وضعیت عادی نیست. اما این هم قضاوت عادلانه‌ای نیست که خودمان سرکار برویم و فقط به اهالی موسیقی بگوییم: شما خیلی بیجا می‌کنید، فعالیت هنری دارید!
این تهیه‌کننده موسیقی تصریح کرد: طی ماه‌هایی که گذشت اظهارنظرهای متفاوتی از سوی بسیاری از هنرمندان فعال حوزه موسیقی درباره برگزار شدن یا نشدن کنسرت‌ها مطرح شد که هر کدام می‌تواند در چارچوب محتوایی خود مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. اما آنچه امروز درباره تعطیلی و بحران کنسرت‌ها از آن صحبت می‌کنم فقط متوجه قشر تهیه‌کنندگان و خوانندگان نیست که از لحاظ تراز مالی وضعیت مناسب‌تری نسبت به دیگر مشاغل موسیقایی دارند. آنچه می‌گویم متمرکز بر یک نفر و دو نفر نیست، آنچه امروز از آن حرف می‌زنم متوجه بیش از چندصد نفر از هنرمندانی است که شغلی غیر از موسیقی ندارند و هرکدام تأمین کننده مالی خانواده‌های خود هستند. آنها در این مدت به طور کامل بی شغل شده‌اند و من اطلاع دارم که بسیاری از آنها ساز خود را به فروش گذاشته‌اند.
توتونچیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: بحث درباره از سرگیری اجراهای زنده موسیقی دربرگیرنده نکات پیچیده و مهمی است که باید روی آن تحلیل‌های زیادی انجام داد. اما با توجه به فراگیری دو سال و نیمه کرونا و تعطیلی کنسرت‌ها در این ایام و توقف دوباره این اجراها پس از التهابات و اتفاقات اخیر، قشر فعال موسیقی را عملاً از فرآیند اقتصادی و شغلی خود به حاشیه رانده است. این هم خارج از انصاف است که هر قشری اکنون در حال فعالیت است، در یک قضاوت ناعادلانه به موزیسین‌های بگوید که شما نباید کار کنید.
وی در پایان صحبت‌های خود توضیح داد: من منکر اعتراض و انتقاد نیستم. اما اگر انتقاد می‌کنیم، اگر اعتراض می‌کنیم قبل از هر چیز ابتدا در خودمان دنبال عدل و انصاف باشیم و کمی واقع‌بینانه به ماجرا نگاه کنیم و با درنظر گرفتن همه ملاحظاتی که در این زمینه وجود دارد شرایطی را فراهم کنیم که هنرمندان فعال در حوزه موسیقی نیز فرصتی برای کار داشته باشند. شرایطی که قطعاً دربرگیرنده نکات و ملاحظات فراوانی است ولی هرچه هست می‌بایست موجب ایجاد شرایط بهتری برای این هنرمندان شریف باشد.


کد مطلب: 124905

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/124905/آزادگی-مردانگی-کجاست

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir