کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

موافقتنامه تجارت آزاد ایران و پاکستان اجرایی می‌شود

دیپلماسی اقتصادی با همسایگان راهکار بی‌اثر کردن تحریم‌ها

15 آبان 1400 ساعت 20:38


در اقدامی که می‌تواند آغاز راه دیپلماسی اقتصادی با تکیه بر همگرایی با همسایگان باشد وزیر صنعت، معدن و تجارت، از اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و پاکستان تا سه ماه آینده خبر داد.

روابط با همسایگان به عنوان رکن اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم عنوان شود. تجارتی که به دلیل مرزهای زمینی تحریم پذیر نبوده و طرفین می‌توانند در تبادل کالا و دانش فنی به توسعه مناسبات بپردازند. این دیپلماسی اقتصادی در کنار بی اثر کردن تحریم‌ها می‌تواند مولفه ای برای ارز آوری و تجارت منطقه و بین المللی باشد. در همین چارچوب نیز پاکستان با داشتن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک می‌تواند از مولفه‌های مهم در تجارت منطقه‌ای ایران باشد چنانکه آقای سید رضا فاطمی امین در حاشیه نهمین نشست اجلاس کمیسیون مشترک تجاری ایران و پاکستان در جمع خبرنگاران گفت: با رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ایران و پاکستان تا دو سال آینده، حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۵ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.
وی نبود اراده را مهمترین علت نرسیدن به اهداف برنامه ریزی شده قبلی بیان کرد و افزود: معتقدیم همکاری‌های میان دو کشور باید به سمت سرمایه‌گذاری‌های مشترک و همکاری‌های منطقه‌ای سوق دهیم به طور نمونه ما می‌توانیم در حوزه صنایع لبنی سرمایه گذاری‌های خوبی در پاکستان انجام دهیم.
فاطمی امین افزود: آمادگی داریم با کشور دوست و برادر پاکستان روابط را گسترش دهیم، زیرا روابط سیاسی دو کشور خیلی بهتر از روابط اقتصادی است بنابراین روابط اقتصادی را نیز باید ارتقا دهیم.
وزیر صنعت در دیدار مشاور نخست وزیر پاکستان گفت: ایران و پاکستان اراده راسخ برای توسعه مبادلات تجاری دارند و تلاش داریم تا سطح مبادلات دو کشور را به ۵ میلیارد دلار برسد.
سید رضا فاطمی امین گفت: هر دو کشور اراده راسخ برای توسعه مبادلات تجاری دارند و تلاش داریم تا سطح مبادلات دو کشور را به ۵ میلیارد دلار برسد و لذا در این مساله توافق داریم تا تجارت بین دو کشور فقط محدود به مبادلات کالایی نباشد و به سرمایه‌گذاری شرکت های پاکستانی در ایران بیانجامد.وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران و پاکستان می‌توانند علاوه بر مبادلات تجاری، سرمایه‌گذاری مشترک نیز انجام دهند که لبنیات و لوازم‌خانگی در اولویت قرار دارد.
«سید رضا فاطمی‌امین» اظهار داشت: ایران و پاکستان دو کشور بزرگ و مهم در منطقه هستند که تاکنون از ظرفیت‌های اقتصادی خود به‌طور مناسب استفاده نکرده‌اند.وی با بیان اینکه اقتصاد ایران و پاکستان مکمل یکدیگر هستند، تاکید کرد: دو کشور می‌توانند تبادلات خود را به تجارت منطقه‌ای توسعه دهند که به عنوان مثال در دو ماه گذشته نیز ترانزیت از طریق خاک ایران عملیاتی شده است.به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزارتخانه‌های داخلی از جمله جهاد کشاورزی مذاکرات انجام شده و همه نهادهای مرتبط علاقه‌مند به رفع موانع و گسترش روابط با پاکستان هستند.دستور کار اصلی نهمین نشست کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان با حضور وزرا و مقامات ارشد امور تجاری و بازرگانی است که به موجب آن تازه‌ترین تحولات مرتبط با همکاری‌های دوجانبه اقتصادی، بازرگانی، تجارت مرزی، گمرک و توسعه بازارچه‌های مشترک مرزی بررسی خواهد شد.علاوه بر این موضوعاتی چون قراردادهای تجارت ترجیحی و تجارت آزاد میان ایران و پاکستان و همکاری در برپایی نمایشگاه با حضور مقامات بانکی، تجاری، بخش خصوصی و مسوولان اتاق‌های بازرگانی دو کشور همسایه پیگیری خواهد شد.
در این میان مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور صنعت، بازرگانی، تولید و سرمایه‌گذاری در دیدار با وزیر صنعت اظهار داشت: ما خواهان حمل و نقل آزاد کالا و گسترش تهاتر و ایجاد بازارچه‌های مرزی بین ایران و پاکستان هستیم.عبدالرزاق داود در نهمین نشست اجلاس کمیته مشترک تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان و در دیدار با فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: ضرورت دارد که روابط تجاری بین دو کشور از سمت تجارت کالا به سمت روابطی از قبیل روابط فرهنگی نیز بسط یابد و امیدوارم آیندگان بدانند که نهمین کمیته مشترک تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پاکستان آغازگر حل مسائل تجاری میان دو کشور بوده است.
مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور صنعت، بازرگانی، تولید و سرمایه‌گذاری اظهار داشت: ما خواهان حمل و نقل آزاد کالا و گسترش تهاتر و ایجاد بازارچه‌های مرزی بین ایران و پاکستان هستیم.وی افزود:‌ همچنین خواهان استفاده از مزایای تجارت آزاد بین دو کشور هستیم.
عبدالرزاق داود اظهار داشت:‌ در سال ۲۰۱۶ نیز نشستی برگزار شد و در آنجا خواهان توسعه روابط تجاری دو کشور تا ۵ میلیارد دلار بودیم، اما این امر محقق نشد که امیدواریم بعد از این اجلاس به اهداف خود در این باره برسیم.مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور صنعت، بازرگانی، تولید و سرمایه‌گذاری گفت: ما به دستور نخست‌وزیر پاکستان در این اجلاس حضور یافته‌ایم و هدف ما توسعه تجارت منطقه‌ای به ویژه تجارت با ایران است.عبدالرزاق داود با تأکید بر ظرفیت‌های بالای دو کشور برای توسعه روابط تجاری اظهار داشت: اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگر هستند و ما باید برای تحقق این ظرفیت‌ها تلاش بیشتری داشته باشیم.


کد مطلب: 120350

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/120350/دیپلماسی-اقتصادی-همسایگان-راهکار-بی-اثر-کردن-تحریم-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir