کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اروپا ادعای بازگشت به مذاکراه با ایران برای برداشتن تحریم‌ها را دوباره تکرار کرد

رفع واقعی تحریم‌ها به جای وعده درمانی

28 مهر 1400 ساعت 19:18


اتحادیه اروپا در حالی ادعا کرده است که بر مساله بازگشت به مذاکرات هسته‌ای ایران به منظور برداشتن تحریم‌های آمریکا تمرکز می کند که هنوز مشخص نکرده است که این ادعا همچون گذشته یک وعده درمانی است یا اقدامی عملی برای اجرای تعهداتش.
اروپا هر چند در ظاهر ادعا می کند که رویکردی مستقل در قبال ایران و مذاکرات برجامی دارد که در عمال تا کنون پا به پای آمریکا علیه ایران اقدام کرده و هیچ تعهدی را اجرا نکرده است. اکنون در حالی احیای دوباره مذاکرات برجامی مطرح می‌شود که اروپایی‌ها همچنان از برداشتن تحریم‌ها خودداری کرده و همچنان همان سیاست وعده درمانی را اجرا می سازند که ابهامات در صداقت رفتاری آنها را بیش از پیش افزایش داده است. اتحادیه اروپا اعلام کرد که بر مساله بازگشت به مذاکرات هسته ای تمرکز می کند.
این اتحادیه همچنین تاکید کرد که هدف از این کار برداشتن تحریم های آمریکا است؛ تحریم هایی که بر اقتصاد ایران تاثیرگذار است.بر اساس این گزارش، پیش از این جوزپ بورل که اخیرا انریکه مورا دستیار ارشدش از سفری به تهران به منظور ارزیابی موضع دولت جدید ایران درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین بازگشته بود، گفت: آماده است پیش از از سرگیری این مذاکرات با مقامات ایرانی دیدار کند. اما همچنین گفت سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور جدید ایران و تیم او زمان کافی برای آمادگی را سپری کرده‌اند.بورل روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: من اگر آن‌ها بخواهند به بروکسل بیایند، آماده این کار هستیم. اما زمان محدود است. من درک می‌کنم که دولت جدید برای بررسی سوابق [مذاکرات] و برای تشکیل تیم مذاکرات به زمان احتیاج دارد اما این فرصت حالا دیگر سپری شده است. زمان بازگشت به مذاکرات است.مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به این که در صورت شکست احتمالی در مذاکرات، «پلان B» در قبال ایران که از آن یاد می‌شود، شامل چه چیزهایی خواهد بود، گفت: من نمی‌خواهم به پلان Bها فکر کنم. هیچ کدام از پلان Bهایی که به ذهنم می‌رسند خوب نیستند.

در همین حال یک مقام پیشین آمریکایی در ادامه سیاست های خصمانه واشنگتن علیه کشورمان گفت: آمریکا برای اینکه به دیپلماسی یک شانس بدهد باید ایران را بترساند. دنیس راس از مشاوران باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر مدعی شد که باید ترس ایران از آمریکا بازگردانده شودوی در توئیت خود نوشت: ایران با مذاکرات به عنوان یک امتیاز به ما رفتار می‌کند. این کشور تصور می‌کند که بازی کردن با ترس از برنامه هسته‌ای اش باعث پذیرش طرح "بیشتر در برابر کمتر" خواهد شد، یعنی رفع تحریم‌های بیشتر از آنچه در برجام آمده است و ایران نیز در ازا امتیازهای کمتری خواهد داد.

از سوی دیگر نماینده آمریکا در سازمان ملل در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در یادداشتی نوشت، اگر دولت بایدن در مقابله با صادرات نفت ایران به چین کوتاهی کند، کنگره باید وارد عمل شود تا مانع از پیروزی تهران و پکن شود.«نیکی هیلی» نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد در یادداشتی در روزنامه «واشنگتن پست» نوشت، اگر دولت «جو بایدن» در مقابله با صادرات نفت ایران به چین کوتاهی کند، کنگره باید دست به‌کار شود.این سیاست‌مدار جمهوری‌خواه در یادداشت خود آورده است، دولت بایدن به خرید متناوب میلیون‌ها بشکه نفت ایران از سوی چین بی‌اعتنایی می‌کند و یک دیپلمات دولت او اخیراً به خبرگزاری «رویترز» گفته است که واشنگتن در این زمینه رویکرد دیپلماتیک را در قبال چین اتخاذ کرده است زیرا روش موثرتری است.هیلی می‌افزاید، هر بشکه نفتی که چین از ایران می‌خرد، نقض تحریم‌های ایالات متحده محسوب می‌شود و با این حال دولت بایدن شرکت‌های چینی را بابت تجارت با ایرانی‌ها تنبیه نمی‌کند. چرا دولت بایدن اجازه می‌دهد این «سرکشی گستاخانه» ادامه پیدا کند؟
از سوی دیگر نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در جدیدترین سخنرانی خود در شورای امنیت برای پرت کردن حواس‌ها از اقدامات غیرقانونی صهیونیست‌ها، علیه ایران فرافکنی کرد.
«گلعاد اردن» نماینده ویژه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در تازه‌ترین اظهارات خود از تمرکز شورای امنیت بر اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی ابراز خشم کرد و تلاش کرد با اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی، بر اقدامات جنجالی رژیم صهیونیستی سرپوش بگذارد.وی با انتقاد از «وسواس ضداسرائیلی» شورای امنیت سازمان ملل اتهامات تکراری علیه ایران را مجدداً‌مطرح کرد و مدعی شد: «تهدید واقعی برای امنیت جهانی به سرعت در حال پیشرفت است».

مقام‌های رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در ماههای اخیر تلاش‌ها برای اخلال در روند مذاکرات «وین» برای احیای برجام را تشدید بخشیده‌اند و از هر تریبونی برای فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای ایران سوء استفاده می‌کنند.اردن نیز در جلسه شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد که ایران از مذاکرات وین برای خرید وقت به منظور دستیابی به اورانیوم غنی‌شده تا درجه تسلیحات استفاده می‌کند و همچنان به پیشرفت به سوی رسیدن به هدف تبدیل شدن به یک کشور در آستانه تسلیحات اتمی شدن ادامه می‌دهد.این نماینده رژیم صهیونیستی در اظهاراتی دوگانه گفت که از راه‌حل دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای استقبال می‌کند اما در عین حال لفاظی‌های دیگر مقام‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران را تکرار کرد از هر اقدامی برای جلوگیری از تسلیحات اتمی ایران بهره می‌گیرد.

از سوی دیگر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واشنگتن ابراز امیدواری کرد ظرف چند روز آینده به تهران سفر و با مقام‌های ارشد ایران دیدار کند.
رافائل گروسی که برای دیدار با مقام‌های آمریکایی به واشنگتن رفته است، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور درباره وضعیت جاری در رابطه با برجام و قصد خود برای سفر به ایران طی چند روز آینده خبر داد.شبکه «بلومبرگ» در ابتدای این مصاحبه از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوال کرد: «شما با بلینکن وزیر خارجه (امریکا) دیدار کردید، همچنین با (اعضای) کمیته روابط خارجی مجلس سنا دیدار داشتید. این هفته برای شما چطور پیش رفت. چه کسی ابتکار انجام این دعوت (سفر به آمریکا و دیدار با وزیر خارجه و سناتورهای کمیته روابط خارجی) را انجام داد؟»
رافائل گروسی در جواب گفت: «خوب این بخشی از کار عادی من است که با کشورهای عضو (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) در تماس و تعامل باشم. البته که ایالات متحده یکی از شرکای کلیدی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و البته که مسائل مهمی هم وجود دارد که ما شاید درباره آنها بخواهیم صحبت کنیم، ایران و دیگر موضوعات که ایالات متحده درباره آنها سهم داشته باشد در نتیجه منطقی است که من (به آمریکا) بیایم و درباره این مسائل صحبت کنم».

در ادامه این مصاحبه، مجری شبکه بلومبرگ نظر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را درباره تفاوت‌های دولت کنونی آمریکا به ریاست جمهوری جو بایدن و دولت سابق به ریاست جمهوری دونالد ترامپ جویا شد.
مجری این شبکه آمریکایی سوال کرد: «شما به طور مکرر با مایک پامپئو وزیر خارجه سابق دیدار کردید. اساسا چه تفاوتی بین سیاست دولت کنونی و سابق در قبال ایران وجود دارد؛ سیاست‌هایی که تفاوتشان بزرگ است؟»مجری بلومبرگ در ادامه این سوال را مطرح کرد که «شما در تهران با چه کسی دیدار خواهید کرد؟»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «خوب این موضوعی است که آنها (مقام‌های ایرانی) باید تصمم گیری کنند. البته ما دیدارهایی در سطح بالای سیاسی خواهیم داشت...در سطح وزیر خارجه».مجری شبکه آمریکایی خطاب به رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفقت: «آیا احتمال دیدار با رئیس‌جمهور ابراهیم رئیسی وجود دارد؟»رافائل گروسی گفت: «شاید البته اگر او (ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران) آنقدر مهربان باشد که با من دیدار کند».
مجری بلومبرگ در ادامه از گروسی سوال کرد: «من از شما درباره تفاوت دولت ترامپ و بایدن سوال کردم. تفاوت بین رژیم کنونی با (حسن) روحانی و تیمش چیست؟»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پرسش فوق اینطور جواب داد: «خوب مشخص است و این موضوع موضعی محرمانه نیست که آنها با نظراتی انتقادی درباره همه چیز از برجام گرفته تا موضوعاتی که اتفاق افتاد، دارند و به طور کلی آنها رویکردی متفاوت دارند. در شرایطی که ما هم اکنون صحبت می‌کنیم هنوز از هر دو سو این نیت وجود دارد، منظور من گروه ۱+۵ که پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمکان ملل و آلمان تحت هماهنگی اتحادیه اروپا هستند و طرف دیگر ایران، هنوز این نیت برای بازگشت به مذاکرات توافق (برجام) وجود دارد البته من روی این کلمه «هنوز« تاکید کردم. من هنوز در موقعیتی هستم که این ایده وجود دارد که (دو طرف) به مذاکرات (برجامی) برگردند و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمینه این توافق، نقض تضمین کننده (اجرای تعهدات هسته‌ای) را ایفا می‌کند و ما ناظر و بازرس هستیم».


کد مطلب: 120116

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/120116/رفع-واقعی-تحریم-ها-جای-وعده-درمانی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir