?>?> سیاست روز - چارچوب‌هایی که باید در نظر داشت - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چارچوب‌هایی که باید در نظر داشت

اقدام تروریستی روز جمعه در زاهدان، استان سیستان و بلوچستان نشان داد که سناریوی تدوین شده در اغتشاشات اخیر ایران چیست...

9 مهر 1401 ساعت 19:20


اقدام تروریستی روز جمعه در زاهدان، استان سیستان و بلوچستان نشان داد که سناریوی تدوین شده در اغتشاشات اخیر ایران چیست. هر چند به سادگی می‌شد از همان ابتدای آغاز آشوب‌ها پیش بینی کرد که فوت مرحومه مهسا امینی بهانه‌ای است برای به آشوب کشیدن کشور و پیاده کردن آرزوی دیرینه تجزیه ایران.
گروه تروریستی داعش در منطقه برای مقابه با جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و تأسیس شد. تفکرات این گروه افراطی وهابی گسترش یافته و به دیگر کشورهای منطقه نیز سرایت کرده و گروه‌ها و دسته‌هایی از داعش به افغانستان،‌ پاکستان و برخی از کشورهای مسلمان منطقه نفوذ کرده،‌کشورهایی که بتوانند از طریق آن به ایران مقابله کنند. تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که داعش و گروه‌های افراطی چرا در کویت،‌ عربستان سعودی،‌ امارات،‌عمان و حتی ترکیه حضور ندارند و تنها در کشورهایی همچون سوریه، عراق،‌یمن و افغانستان شکل گرفته‌اند؟
اغتشاشات اخیر در ایران باعث شد تا فعالیت‌های گروه‌های تروریستی همچون داعش افزایش یابد و دست به اقدامات و عملیات تروریستی بزنند.
دستگیری نیروها و کشف چند تیم تروریستی در ایران که از آن سوی مرزها وارد کشور شده بودند عمق فعالیت آنها را نشان می‌دهد و قطعاً در میان آنها گروه‌هایی هستند که هنوز شناسایی و دستگیر نشده‌اند. علاوه بر آن فعالیت گروه‌های ضد انقلاب کومله و دموکرات که در خاک کردستان عراق مستقر هستند،‌ یک هماهنگی را میان ضد انقلاب نشان می‌دهد.
هدف آنها سوریه سازی ایران است. سوریه بیش از ۱۰ سال است که همچنان درگیر جنگ داخلی با گروه‌های تروریستی داعش است،‌ این کشور با وجودی که توانست از قدرت یابی داعش در این کشور با کمک ایران و روسیه جلوگیری کند،‌اما با وجود این جنگ طولانی ویران شد و زیر ساخت‌های آن از بین رفت و سال‌ها زمان نیاز است تا بتواند خود را بازسازی کند.
مردم سوریه نیز تحت تأثیر گسترده رسانه‌هایی قرار داشتند که آنها را با دروغ‌های بزرگ خود فریب می‌داد اما پس از چندی متوجه شدند آنهایی که آشوب و اغتشاش ایجاد کرده‌اند دلسوز سوریه و مردم آن نیستند و تنها هدف آنها ویرانی و تجزیه سوریه است. عراق نیز به وضعیت سوریه دچار شد اما حمایت‌های ایران این دو کشور را از نابودی نجات داد.
دشمنان کور خوانده‌اند که بتوانند ایران را تبدیل به سوریه‌ای دیگر کنند. جمهوری اسلامی ایران اقتدار و توان آن را دارد تا با چنین فتنه‌ای مقابله کند،‌ اما آنچه که به اغتشاشگران و آشوب گران باید گفت،‌ باید به معترضین نیز گفته شود.
شرایط موجود در کشور به نفع هیچکس نیست،‌ این شرایط باعث می‌شود تا رکود اقتصادی حاکم شده و کسب و کارها از رونق بیفتد،‌ اگر گروه‌های افراطی تروریستی همچون داعش فعالیت‌های بیشتری را داشته باشند، برایشان تفاوت نمی‌کند که چه کسی معترض و حتی آشوبگر است چه کسی با نظام جمهوری اسلامی،‌ همه مورد غضب آنها خواهند بود.
همانهایی که اکنون اعتراض و آشوب بپا می‌کنند،‌ در صورت نیاز حتی مقابل دشمنان ایستادگی نخواهند کرد و فرار را ترجیح خواهند داد و آنهایی که باقی می‌مانند،‌همان‌هایی هستند که دل در گرو ایران و اسلام دارند،‌همانگونه که در دوران ۸ سال دفاع مقدس ایستادگی کردند تا بقیه مردم طعم امنیت و آسایش را بچشند،‌ همانهایی که با حضور خود در سوریه و عراق اجازه ندادند تکفیری‌های وهابی که بویی از انسانیت نبرده‌اند دستشان به ایران اسلامی برسد.
نگاه کنید،‌پس ار فوت مهسا امینی چند تن دیگر در این آشوب‌ها و اعتراضات و در اقدامات تروریستی جان خود را از دست داده‌اند؟
اما در این میان،‌باید فضای اعتراض برای مردم ایجاد شود،‌ این فضا در قانون اساسی نیز دیده شده و باید برای اجرای آن بدون ایجاد دردسر اقدام شود. اعتراضات مردمی باید با حمایت پلیس برگزار شود و نیروهای انتظامی امنیت آنها را تأمین کنند تا صف آنها با اغتشاشگران جدا شود و از بروز آشوب‌هایی که در چند روز اخیر شکل گرفت جلوگیری کند. کشور نیازمند اصلاحاتی است که برای ارام کردن فضای آن باید تصمیماتی گرفته شود که نباید تصور شود عقب نشینی محسوب می‌شود. ایران اسلامی مقتدر و توامند است و این سهمگین تر از این فتنه ها را از سر گذرانده و این نیز پایان خواهد یافت اما برای جلوگیری از تبعات منفی آن نیازمند برخی تغییرات و اقدامات است که باید در دستور کار قرار گیرد.

نویسنده: محمد صفری


کد مطلب: 124032

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/124032/چارچوب-هایی-باید-نظر

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir