کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهی که باید بروند

محور مواضع محافل رسانه‌ای و سیاسی غرب در قبال ایران در حالی بیشتر حول محور...

3 بهمن 1400 ساعت 19:52


محور مواضع محافل رسانه‌ای و سیاسی غرب در قبال ایران در حالی بیشتر حول محور مذاکرات وین است که در اقدامی تامل برانگیز معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای از ایران خواست تا به ایفای نقش در پایان یافتن بحران یمن بپردازد. انریکه مورا گفت ایران باید نقش مثبتی را در پایان دادن به بحران یمن ایفا کند.
این سخنان از سوی مورا در حالی مطرح شده است که جمهوری اسلامی ایران از زمان شروع تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، طرح چهار ماده‌ای برای حل بحران یمن ارائه کرد که شامل آتش بس فوری، ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن، آغاز گفت‌وگوهای ملی یمنی-یمنی و تشکیل دولت ائتلاف ملی است. نکته قابل توجه آن است که طی روزهای اخیر یمنی‌ها توانسته‌اند عمق استراتژیک امارات را هدف قرار دهند و بار دیگر موازنه وحشت را به نفع مقاومت و ملت یمن تدوین نماید که از یک سو شکستی سخت برای امارات در برابر اراده یمنی‌هاست و از سوی دیگر ابعاد جدیدی از ناتوانی غرب در اجرای آنچه حمایت از متحدانش در منطقه می‌نامد و در ازای آن همواره به سرکیسه کردن کشورهای عربی می‌پردازد را آشکار می سازد.
با تمام این تفاسیر اروپا اگر واقعا به دنبال حل بحران یمن می‌باشد چند اصل را باید اجرایی سازد:
نخست آنکه اعمال مجازات برای سعودی و امارات به عنان عاملان جنگ و کشتار می‌تواند مولفه‌ای برای پایان دادن به تجاوزگری آنها به یمن باشد.
دوم آنکه اروپا و آمریکا باید متعهد شوند که از ارسال تسلیحات و حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی به متجاوزان خودداری و حق ملت یمن برای دفاع مشروع از سرزمین خویش را به رسمیت بشناسد.
سوم آنکه غرب باید به محاصره یمن پایان داده و ارسال کمک‌های بشر دوستانه به یمن را تسهیل و از کارشکنی در این روند خودداری نماید. غرب نمی‌تواند مدعی حمایت از پایان جنگ یمن باشند اما همزمان با تحریم و محاصره تروریسم اقتصادی را علیه مردم این کشور اعمال کنند چنانکه سازمان ملل اعلام کرده است ۲۰ میلیون نفر از جمعیت یمن به دلیل محاصره، نبود دارو غذا در آستانه نسل کشی قرار گرفته‌اند.
چهارم آنکه امروز یمن با بحران تروریسم تحمیلی القاعده و گروه‌های تروریستی نیز مواجه است که البته از سوی غرب و سعودی و امارات و صهیونیست‌ها تسلیح و تجهیز می‌شوند. غرب در کنار پایان دادن به این حمایت‌ها باید مشروعیت جریان مقاومت و ارتش یمن در مبارزه با تروریسم و حفظ یکپارچگی یمن را به رسمیت بشناسد نه آنکه به انصارالله و حامیان مردم یمن برچسب تروریسم بزند و همزمان به حمایت از القاعده و مزدوران تروریست در یمن بپردازد.
پنجم آنکه ملت یمن از مدت‌ها پیش انصارالله را به عنوان حلقه اتحاد میان گروه‌ها و قبایل برای تشکیل دولت ملی بر اساس گفت و گوی یمنی- یمنی انتخاب کرده است لذا غرب به جای دشمنی با نماینده وحدت بخش ملت یمن باید زمینه ساز برگزاری نشست‌های ملی و وحدت گرایانه یمنی‌ها گردد.
در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت غرب باید به این عقلانیت رسیده باشد که دوران بزن در رو و حمله‌های یک جانبه پایان یافته است و ملت‌های منطقه از جمله ملت یمن با رویکرد به مقاومت و دست یابی به توان دفاعی موشکی و پهپادی، موازنه چشم در برابر چشم را برقرار کرده‌اند. اروپا اگر با ادعای لزوم ورود ایران به حل بحران یمن به دنبال بهره گیری از ظرفیت‌های ایران برای خلع سلاح مقاومت یمن و نجات سعودی و امارات از باتلاق یمن است با اشتباه محاسباتی مواجه است چرا که از یک سو ملت‌ بزرگ یمن در هیچ شرایطی تسلیم متجاوزان نخواهد شد و از سوی دیگر جمهوری اسلامی خود را مکلف به حمایت از ملت‌های مظلوم و مقاوم منطقه از جمله ملت یمن می‌داند و در این راه از هیچ حمایتی دریغ نخواهد کرد. جمهوری اسلامی همچنان بر اصل چهارگانه برای حل بحران یمن تاکید دارد و غرب نیز در صورت صداقت در رویکرد به ایران برای حل بحران یمن، جز اجرای این طرح و تسلیم شدن در برابر اراده ملت یمن گزینه‌ای ندارد.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 121413

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/121413/راهی-باید-بروند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir