يکشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۵
کد مطلب : 125410

حمله پیش دستانه به چین

معادلات شرق آسیا با محوریت ادعاها و تحرکات ضد چینی آمریکا در جریان است. برنز رئیس سیا گفته است که شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین به ارتش دستور داده تا سال ۲۰۲۷ برای حمله به تایوان آماده باشد.
لوید آستین،‌ وزیر دفاع آمریکا، چندی پیش گفته بود بعید به‌نظر می‌رسد افزایش فعالیت‌های نظامی چین در نزدیکی تنگه تایوان، حاکی از قصد پکن برای اشغال این جزیره در مقطع کنونی باشد. همچنین الی راتنر، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور امنیتی هند و اقیانوسیه، ادعا کرد که پنتاگون معتقد است درحال برنامه ریزی برای حمله به تایوان تا پایان دهه است اما آمریکا می تواند از آن جلوگیری کند.
این نوع ادبیات گفتاری با محوریت تایوان را در یک قالب می‌توان مورد ارزیابی قرار داد و آن حمله پیش دستانه است. دیدگاهی که از سال ۲۰۰۱ پس از حادثه ۱۱ سپتامبر به یکی از ارکان سیاست های آمریکا مبدل و تلاش نمود تا اروپا و سایر متحدانش را درگیر این دیدگاه نموده تا هزینه‌های مالی و انسانی این دیدگاه را بپردازند.
در این چارچوب غرب بر آن است تا تحریم‌های گسترده‌تر علیه چین را اجرایی سازد که از تحریم‌ شرکت‌ها و ساختارهای اقتصادی چین گرفته تا تحریم کشورهایی که با پکن ارتباط داشته باشد. این رویه تحریمی حتی به عرصه فن آوری نیز رسیده که اقدامات غرب در تحریم و ممنوعیت فعالیت پیام رسانی همچون تیک تاک نمودی از این رفتار است. نسخه دیگر غرب در حمله پیش دستانه علیه چین را تسلیح گسترده تایوان و همسایگان پکن همچون کره جنوبی، ژاپن، ویتنام، فیلیپین و... در قالب رقابت تسلیحاتی با محوریت چین هراسی و نیز گسترش ناتو به شرق تشکیل می‌دهد که حضور مقامات ژاپن و کره جنوبی در نشست تابستان ناتو نمودی از این رفتار است. غرب در حالی با ایجاد رقابت تسلیحاتی در شرق سعی دارد تا همگرایی اقتصادی منطقه را به عنوان قطب آینده اقتصاد جهان برهم زند که همزمان میلیاردها دلار درآمدزایی از این فروش تسلیحات به جیب می‌زند. اختصاص میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی به تایوان و نیز اجازه دادن به کشورهایی همچون ژاپن پس از چند دهه تحریم نظامی به افزایش توان نظامی و موشکی در کنار تحریک استرالیا به رویکردهای نظامی و نیط فیر دبیر کل ناتو و مقامات نظامی آمریکا به متحدان شرقی غرب در قالب این حمله پیش دستانه قابل تعریف است. آمریکایی‌ها بر آنند تا با رویکرد چین هراسانه افکار عمومی را متقاعد سازند که چین تهدیدی برای امنیت جهان است و آمریکا به عنوان یک ناجی در برابر آن ایستاده است در حالی که کشورهای اروپایی نیز باید در قالب یک متحد در کنار آن قرار گیرند. رویکردی که در سال ۲۰۲۲ موجب جنگ اوکراین شد و شاید در سالهای آینده در شرق آسیا تکرار گردد.

مهسا شاه محمدی
https://siasatrooz.ir/vdca6mn6w49nuy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی