دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۱
کد مطلب : 124916

نگاهی بر رد یک آتش بس

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به مناسبت مراسم‌های مذهبی و آیینی سال نو میلادی خواستار آتش بس ۳۶ ساعته شده بود تا...
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به مناسبت مراسم‌های مذهبی و آیینی سال نو میلادی خواستار آتش بس ۳۶ ساعته شده بود تا ارتدوکس‌ها بتوانند در اوکراین به مراسم‌های خود بپردازند. این آتش بس در حالی از سوی روسیه اجرایی شد که طرف اوکراینی آن را مردود دانسته و مقامات اروپایی و آمریکایی نیز آن را فریبی برای نفس کشیدن روسیه عنوان کردند. آنها با ژست به اصطلاح پیروز از اوکراین در جنگ بر آن بودند تا رد آتش بس را توجیه نمایند. این رویکرد جنگ طلبانه که حتی آتش بس ۳۶ ساعته را بر نتابیدن از سوی غربی‌ها در حالی صورت گرفت که آنها در سخنرانی‌های سال نو نیز به همین روند رفتار کرده بودند.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه شامگاه شنبه طی سخنرانی سال نو میلادی وعده داد که کشورش تا زمان پیروز شدن اوکراین در جنگ با روسیه، به حمایت از آن ادامه خواهد داد. ماکرون در این سخنرانی گفت: «در سال‌های پیش رو، ما همیشه در کنار شما خواهیم بود. ما تا پیروزی به شما کمک خواهیم کرد. ما با هم جهانی عادلانه و پایدار خواهیم ساخت. روی فرانسه و اروپا حساب کنید».پیش از وی نیز سباستین لکورنو وزیر دفاع فرانسه طی سفری به کی‌یف، به مقامات اوکراینی قول داد که فرانسه به ارائه کمک نظامی به کی‌یف، از جمله ارسال توپخانه‌های هوویتز «سزار» و ارائه احتمالی سامانه‌های پدافند فرانسوی-ایتالیایی «مامبا» ادامه خواهد داد.
در همین حال ریشی سوناک نیز عنوان می‌کند که سال ۲۰۲۳ به ما فرصتی می‌دهد تا دارایی های بریتانیا را در صحنه جهانی به نمایش بگذاریم، در کنار دوستان اوکراینی خود در برابر وحشیگری پوتین ایستادگی کنیم و هر کجا که آزادی و دموکراسی را در معرض تهدید دیدیدم از آن ها دفاع کنیم.
همچنین جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی به مناسبت سال نو مسیحی در حساب توئیتر خود بر ادامه حمایت های غرب از «کی‌یف» در سال ۲۰۲۳ وعده داد.
از سوی دیگر شولتز صدر اعظم آلمان نیز در سخنان سال نو میلادی بر ادامه حمایت از اوکراین تاکید و تلاش نمود تا با نمایش چهره‌ای شکست خورده از روسیه ادامه کمک ها را توجیه نماید پیش از این نیز «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در آستانه سال نو میلادی با ادعای اینکه حملات اخیر اوکراین به خاک روسیه قانونی است، گفت راهکار صلح در صورتی می‌تواند وجود داشته باشد که حاکمیت اوکراین را تضمین کند. در همین حال آمریکا نیز از افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین از جمله سامانه‌های پدافندی خبر داده است.
مجموع این سخنان و اقدامات بیانگر یک اصل اساسی است و آن اینکه بزرگان غرب هیچ گزینه‌ای به نام راهکار سیاسی و مسالمت آمیز برای حل بحران اوکراین و توقف جنگ ندارند و صرفا بر گزینه نظامی تاکید می‌کنند و هر کدام به عناوین و ابزاری مختلف برآنند تا ملت‌هایشان را به پذیرش ادامه این جنگ افروزی وادار سازند.

نویسنده: سید مهدی لنکرانی
https://siasatrooz.ir/vdca6yn6i49nuo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی