پنجشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۰
کد مطلب : 123287

نتایج مثبت یک دیدار

سفر پوتین به ایران در حالی که برخی در داخل و برخی دیگر در خارج در صدد تخریب این سفر بر آمدند اما آن چه که به دست آمد...
سفر پوتین به ایران در حالی که برخی در داخل و برخی دیگر در خارج در صدد تخریب این سفر بر آمدند اما آن چه که به دست آمد،‌ تصمیمات، تحولات و اتفاقات بزرگی است که در آینده نزدیک نتیجه خواهد داد.
در کنار سفر ولادیمیر پویتن به تهران،‌ رجب طیب اردوغان نیز مهمان کشورمان بود و پس از چندی بی ‌هری به جمهوری اسلامی ایران، به تهران آمد و با رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز دیدار کرد. آنچه که در این دیدار جلب توجه می‌کرد، سخنانی بود که حضرت آیت الله خامنه‌ای بیان کردند. آنجا که گفتند «ما همواره از دولت شما در مسائل داخلی و در مقابل دخالت‌ها دفاع کرده‌ایم» اشاره غیر مستقیم به کودتایی بود که می‌رفت تا به سرنگونی دولت اسلام گرای اردوغان بینجامد اما حمایت ایران یکی از دلایل مهم شکست
کودتا بود. مسئله دیگر، سوریه بود که حضرت آیت الله خامنه‌ای به آن اشاره کردند و هشدار لازم را به آقای اردوغان دادند.
قدر مسلم سفر دو مقام عالیرتبه دو کشور منطقه به ایران چند موضوع مسئله را روشن تر کرد. تنها کافی است سفر بایدن در جایگاه یک ابرقدرت سلطه گر را به منطقه و عربستان سعودی با سفر پوتین رئیس جمهور روسیه به ایران مقایسه کرد آنگاه به این نتیجه رسید که کدام سفر دستاورد مثبت و مفید داشته است.
سفر بایدن به منطقه غرب آسیا برای به هم زدن هر چه بیشتر اوضاع و شرایط منطقه بود اما سفر پوتین و اردوغان به ایران برای برقراری امنیت و ثبات و پایان دادن به سیاست های تخریبی و نابودگر غرب در منطقه است.
روسیه علیرغم فضاسازی های منفی که علیه این کشور می شود قابل اعتماد است و در چندین مرحله شاهد اثبات این ادعا بوده ایم، مهمترین آن، مشارکت روسیه با ایران در جنگ با داعش در سوریه است.
نقاط مشترک ایران و روسیه حتی از کشورهایی همچون ترکیه نیز بیشتر است چرا که هم اکنون با وجود تصمیماتی که در اجلاس آستانه و ادامه نشست ها در همین زمینه ترکیه بر خلاف تصمیمات نشست درباره سوریه رفتار می کند که البته پیش بینی می شود با توجه به توصیه های ایران در سفر اقای اردوغان به ایران، و تصمیماتی که در نشست تهران گرفته شود، به تغییر سیاست در قبال سوریه بینجامد.
دیدار صمیمی و نزدیک پوتین و رهبر معظم انقلاب اسلامی، که در تصاویر دیده می شود نشان از اعتماد دو طرف به یکدیگر است، این اعتماد، سرمایه بزرگی است که هر دو کشور باید برای حفظ آن تلاش کنند چرا که همگرایی کشورهای مستقل در مقابل هجوم گسترده غرب به رهبری آمریکا، نیاز حیاتی شرق است که اگر ادامه نیابد، قدرت غرب را بیشتر می کند و نفوذ آن باعث ایجاد چالش های جدی خواهد شد.
اکنون شرایط منطقه و تحولات بین المللی در جهت سیاست های مشترک ایران، روسیه و چین است. پیوستن به این ائتلاف کشورهای منطقه را از خط نابودی نجات خواهد داد.
دیدار پوتین با رهبر معظم انقلاب نیز متفاوت از دیدارهای ایشان با سران دیگر کشورها بود.
دیدار بسیار صمیمانه و پر محتوا بود که چنین دیدار و سخنانی که در آن رد و بدل شده است، بر تحولات منطقه‌ای و جهانی تأثیر گذار خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار فرمودند؛«جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند به هیچ وجه خرسند نمی‌شود، اما در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمی‌گرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ می‌شد.»
نکته بسیار مهمی که رهبر معطم انقلاب به آن اشاره کردند، بسیار مهم و دقیق است. اگر جنگی که از سوی غربی ها علیه روسیه بر سر اوکراین آغاز می‌شد، این جنگ محدود کنونی نبود بلکه بسیار گسترده‌تر و فراگیرتر بود.
اکنون روسیه ابتکار عمل را در دست گرفت و اجازه نداد یک جنگ بزرگ شکل بگیرد. جنگی که روسیه و اوکراین مشغول آن هستند، جنگی نیست که آمریکایی‌ها می‌خواستند. علاوه بر آن رهبر انقلاب در سخنان خود از جنگ نیز ابراز ناخرسندی کردند.
قطعاً سفر دو مقام عالیرتبه روسیه و ترکیه به تهران، دستاوردهای بزرگی در منطقه و جهان خواهد داشت. برای عمیق‌تر و تأثیر گذارتر کردن ادامه نشست آستانه برای بحران سوریه، چین نیز ظرفیت حضور در این همگرایی را دارد و حضور آن نیز می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد.

نویسنده: سیاوش کاویانی
https://siasatrooz.ir/vdcaaen6049nuu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی