يکشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 123881
بحران اقتصادی بار دیگر مردم اروپا را به خیابان‌ها کشاند

از بازگشت جلیقه‌زردها تا تظاهرات اتریشی‌ها

از بازگشت جلیقه‌زردها تا تظاهرات اتریشی‌ها
اعترضان جلیقه زرد در اعتراض به سیاست‌های دولت فرانسه و افزایش تورم به خیابان‌ها آمدند در حالی که در اتریش نیز در مخالفت با سیاست‌های اقتصادی اتحادیه اروپا تظاهرات ضد دولتی برگزار شد.
معترضان فرانسوی جنبش موسوم به «جلیقه زرد‌ها» در بحبوحه افزایش تورم بار دیگر در خیابان‌های پاریس تجمع و علیه نظام سرمایه داری و سیاست‌های دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعتراض کردند. جلیقه زرد‌ها در اعتراض به تورم فزاینده در نتیجه سیاست‌های مکرون و دولتش، در میدان جمهوری پاریس تجمع کردند.یکی از معترضان در این باره گفت: ما عملاً همان مطالباتی را داریم که شروع کردیم. امروز مسئله قیمت سوخت، انرژی، حقوق بازنشستگی، شرایط کاری پرستاران و کارت سلامت وجود دارد. همه چیز وارونه است، متاسفم. این فقط در فرانسه نیست، در سراسر اروپا و در سراسر جهان است. همه چیز وارونه است.تظاهرکنندگان به تجهیزات خیابان آسیب و سطل‌های زباله را آتش زدند. پلیس فرانسه به سرعت به این تظاهرات واکنش نشان داد. افسران و نیرو‌های پلیس ویژه ضد شورش حدود ۴۰ معترض را محاصره کردند.افزایش هزینه‌های زندگی و بهای انرژی در اروپا با سرایت به اتریش، هزاران نفر از مردم این کشور را به خیابان‌ها کشاند.تظاهرات‌کنندگان، دولت اتریش را به تضعیف مردم این کشور و اقدام در راستای منافع «جهانی‌سازی» خود متهم کردند. برخی از فعالان، واکسیناسیون اجباری کووید -۱۹ را تقبیح کردند اما پس‌زمینه غالب این تظاهرات، قیمت‌های سرسام‌آور انرژی و بحران تورم بود.برخی از معترضان، خواستار رفع تحریم‌ها علیه روسیه شدند؛ تحریم‌هایی که نام آن را «خودکشی» نهاده‌اند. برخی دیگر نیز «جنگ‌طلبی ناتو» و فشار ملموس این ائتلاف برای نظامی‌سازی اروپا را محکوم کردند.
ده‌ها تن از معترضان ایتالیایی هم روز جمعه در شهر ناپلز، قبض‌های گاز و برق شان را در اعتراض به روند رو به افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی آتش زدند. معترضان عمدتا اعضای جنبش هفتم نوامبر و بیکاران عضو جنبش اسکامپیا بودند. یکی از معترضان می‌گفت فاصله بین سیاستمداران و مردم کاملا آشکار شده است. معترضان ابتدا روبروی اداره مرکزی پست گردهم آمدند و سپس به سوی ساختمان تالار شهرداری تظاهرات کردند. آن‌ها تاکید داشتند بار دیگر بهای مسلح کردن کشور و هزینه‌ی همه گیری (کووید-۱۹) را پرداخت نخواهند کرد!»
در این میان اولاف شولتز، صدراعظم آلمان طی سخنانی گفت که این کشور می‌تواند بحران کنونی انرژی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حل کند و آماده است و برای قطع کامل واردات گاز از روسیه آماده است.این مقام آلمانی در یک سخنرانی تصویری گفت: ما در شرایط بسیار جدی به سر می‌بریم، اما آماده هستیم؛ به عنوان مثال برای قطع واردات گاز از روسیه به خاطر درگیری نظامی با اوکراین آماده‌ایم. از سوی دیگر نظرسنجی کنفدراسیون عمومی کارگران یونان و موسسه کار این کشور نشان داد تعداد یونانی ‌هایی که برای پرداخت مالیات و قبوض انرژی، از مواد غذایی خود کم می کنند، رو به افزایش است.هنگامی که در این نظرسنجی از افراد پرسیده شده است که آیا افزایش قیمت ها آنها را مجبور کرده است تا برای اقلام مواد غذایی اساسی کمتر هزینه کنند، ۲۰ درصد پاسخ دهندگان گزینه «بسیار کمتر» و ۵۱ درصد گزینه «کمتر» را پاسخ دادند؛ این در حالی است که ۲۵ درصد افراد، تغییرات «کمی» در عادات خرج کردن خود را گزارش کردند و تنها ۴ درصد گفتند که شرایط برای آنها اصلا تغییر نکرده است.بر اساس این نظرسنجی، «اقتصاد و جامعه یونان پس از سال های ریاضت اقتصادی، با موج جدیدی از افزایش قیمت ها و تغییر قیمت کالاهای اساسی روبرو هستند و رکود درآمدها قدرت خرید بسیاری از خانوارها و گروه های اجتماعی را تهدید می کند.»به پیشنهاد این نظرسنجی، بحران هزینه های زندگی در این کشور، تنها از طریق مداخله دولت از طریق افزایش حداقل دستمزد، کاهش مالیات غیر مستقیم بر انرژی و مواد غذایی و اعمال مالیات بر سود مازاد شرکت های انرژی حل می شود.
در این میان در ادامه طراحی‌ها برای توجیه ادامه جنگ اوکراین، کی‌یف مدعی شد نیروهای اوکراینی از ابتدای سپتامبر بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر مربع از خاک این کشور را از کنترل نیروهای روسیه آزاد کرده‌اند.نیروهای اوکراینی به پیشروی در منطقه خارکیف ادامه می‌دهند، جایی که به سرعت نیروهای مسکو را از چند شهر مهم در کمتر از یک هفته بیرون رانده‌اند. همچنین براساس تأیید منابع نظامی اسپانیا، نیروهای مسلح این کشور به‌زودی آموزش نیروهای جنگی اوکراین را در خاک اسپانیا آغاز خواهند کرد.وزارت دفاع انگلیس مدعی شد نیروهای اوکراینی به دستاوردهای قابل توجهی در منطقه خارکیف دست یافته‌اند.«دنیس پوشیلین» رئیس جمهوری خلق دونتسک اعلام کرد که اوضاع در خط مقدم نبرد با اوکراین تحت کنترل نیروهایش قرار دارد. این در حالی است که در بحبوحه دست و پنجه نرم کردن اروپا با بحران برق و گاز، مقامات فرانسوی از کاهش زمان روشنایی برج ایفل خبر دادند.
شهردار پاریس به منظور مقابله با بحران انرژی و کمبود برق در این شهر تصمیم به کاهش زمان روشنایی برج ایفل گرفت.روزنامه فرانسوی «لو ژوقنال دو دیمانش» اعلام کرد «آنه ایدالگو» شهردار پاریس، به عنوان بخشی از یک بسته بزرگتر صرفه جویی در مصرف انرژی، زودتر از حد معمول، چراغ های برج ایفل را خاموش می‌کند.در حالیکه اکنون اروپا با بحران انرژی و به طور خاص برق و گاز دست و پنجه نرم می‌کند، این تصمیم شهردار پاریس قطعا بر گردشگری فرانسه هم تاثیرگذار خواهد بود، زیرا برج ایفل یک بنای تاریخی ملی محسوب شده و گردشگران زیادی را جذب می‌کند.بنا بر گزارش‌ها، ایدالگو طرحی را ارائه خواهد کرد که برای کمک به کاهش مصرف انرژی در پایتخت فرانسه طراحی شده است.
https://siasatrooz.ir/vdcaaen6649nua1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی