شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۷
کد مطلب : 115033

خنکای آب بر لب‌های خشکیده‌ی نواحی مرزی

از دیگر اهداف و نتایج اجرای این طرح می‌توان به زیر پوشش قرار گرفتن ۳۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه‌ای...

از دیگر اهداف و نتایج اجرای این طرح می‌توان به زیر پوشش قرار گرفتن ۳۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه‌ای، تامین آب آشامیدنی و رفع نیاز صنایع به آب در راستای افزایش رفاه و تولید ثروت ملی و منطقه‌ای، اشتغال‌زایی در راستای بهبود شرایط اسکان و جذب جمعیت و نیز ایجاد پراکنش جمعیتی مناسب‌تر در نقاط مرزی، ارتقای امنیت سیاسی و اقتصادی منطقه و در نهایت افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی سدها و ظرفیت سامانه‌های انتقال آب آتی اشاره نمود که سهم به سزایی در نیل به پیشرفت و عدالت روزافزون ایفا نموده است.
طرح توسعه منابع آب و خاک در نواحی مرزی ایلام و کرمانشاه دارای ۳۶۰ کیلومتر کانال و خط لوله و ۱۳ ایستگاه پمپاژ است و تونل‌های انتقال آب این پروژه، از شاهکارهای بی‌نظیر نظام مهندسی در خاورمیانه به شمار می‌رود. با اجرای این طرح، حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار استان‌های کرمانشاه و ایلام قرار می‌گیرد. این سامانه، مروارید درخشان و حیات‌بخشِ آب را چونان صدفی در میان خود نگاه داشته و به عنوان امانتی برای آیندگان حفظ خواهد کرد تا دیگر غربت خشکسالی و تجربه تلخ تشنگی، رخت از این دیار همیشه مظلوم و محجوب بربندد و با جاری شدنِ این گوهر ناب در دشت‌های خشک، آرامش سهم نسل‌های امروز و فردایشان گردد.
منطقه غرب کشور به دلیل آسیب‌های ناشی از جنگ تحمیلی، پراکندگی اقدامات عمرانی در طول دهه‌های متمادی، ضعف بنیان‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز ناکافی بود سرمایه‌گذاری‌های عمرانی، همواره در شما مناطق محروم و در حاشیه مانده‌ی کشور قرار داشته است. تا پیش از این، خالی شدن روستاها از ساکنین، بی‌سوادی کشاورزان و نرخ بالای بیکاری در نقاط شهری و روستایی، چالش‌های سختی پیش روی مردم منطقه به شمار می‌رفته است. با اجرای طرح توسعه منابع آب و خاک در نواحی مرزی ایلام و کرمانشاه و جلوگیری از خروج منابع آبی با ارزش از کشور، امکان توسعه کشاورزی و صنعتی در منطقه فراهم شد تا در پی آن ایجاد اشتغال و تولید ثروت ملی، باعث ایجاد رونق در عرصه اقتصادی، ارتقا در عرصه فرهنگی و بهبود وضعیت در عرصه اجتماعی گردد که خود گامی مهم و استوار در مسیر پیشرفت و عدالت کشور خواهد بود. اجرای چنین طرحی، همچون کاشتن نهالی در مسیر پیشرفت و عدالت است که نیازمند پرورش دادن از طریق بهره‌برداری درست و بهینه است تا به صورت درختی پربار و تنومند به نسل های بعد تقدیم گردد. اکنون و با اجرای این طرح، گوهر زلال و پاکی که خداوند برای سیراب کردن زمینیان فرومی‌بارد یا از زمین می‌جوشاند، در رگ‌های این طرح شریان یافته و بار دیگر آهنگ دلنواز هستی را در گوشمان جاری خواهد ساخت. (قسمت دوم) 

نویسنده: اکبر اقبالی

https://siasatrooz.ir/vdcaemn6e49n6w1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی