يکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۴
کد مطلب : 122738
چگونگی اقدامات دولت برای حمایت از مرغداران

خرید تضمینی، راه نجات جوجه‌های یک روزه

خرید تضمینی، راه نجات جوجه‌های یک روزه
این روزها در حالی برخی مرغداران از معدوم سازی جوجه‌های یک روزه به دلیل نبود صرفه اقتصادی می‌گویند که مسئولان جهاد کشاورزی نیز با طرح‌هایی همچون خرید تضمینی تولیدات مرغداران به دنبال جلب نظرشان برای توقف این جوجه کشی است.
در حالی طی سالهای اخیر پایین و بالا بودن قیمت عاملی برای کشتار جوجه‌های یک روزه بوده است که این روزها نیز با عنوان پایین بودن قیمت صورت می‌گیرد، حسین دماوندی نژاد معاون وزیر جهاد کشاورزی جزئیات تازه‌ای از سیاست های حمایتی دولت از تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ در کشور را اعلام کرد و گفت: این بسته های حمایتی از اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت گرفته تا خرید قراردادی و نیز تحویل نهاده های مدت دار را شامل می شود. چنانکه فارس آورده است، دماوندی نژاد گفت: دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تصویب کرده که در قالب تسهیلات ارزان قیمت از سوی بانک کشاورزی با کارمزد ۱۰،‌ ۱۲ و ۱۵ درصد بر اساس وسعت مزرعه به تولید کننده پرداخت می‌شود.
وی با بیان اینکه برای دریافت این تسهیلات نیاز به وثایق عجیب و غریب نیز نیست، گفت: با اخذ وثایق راحت از جمله چک، سفته و تضامین زنجیره ای، تولید کنندگان می توانند با مراجعه به بانک کشاورزی اینگونه تسهیلات را دریافت کنند.
دماوندی نژاد افزود: بانک عامل موظف شده است تا بدهی‌های قبلی آنها را مانعی برای دریافت این تسهیلات قرار ندهد، بنابراین بدهی های قبلی فریز می شوند و تسهیلات جدید حمایتی برای آنها پرداخت خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: همچنین مازاد مرغ و تخم‌مرغ تولیدکنندگان خریداری خواهد شد به طوری که کمیته بدین منظور تشکیل شده و هفتگی قیمت خرید از تولیدکننده تعیین می شود، شرکت پشتیبانی امور دام کشور هم مسئول خرید از مازاد تولید آنها شده است.
وی اضافه کرد: شرکت پشتیبانی امور دام کشور علاوه بر و تخم مرغ محصولات لبنی مازاد را نیز خریداری خواهد کرد که به کارخانجات برای تولید محصولات لبنی و شیر خشک روان می کند.
دماوندی نژاد در بخش دیگری از صحبت‌های خود به خرید قراردادی از تولید کنندگان اشاره کرد و گفت: در این مدل نهاده های مدت دار به مرغداران داده می‌شود و محصول آنها نیز به قیمت تضمینی خریداری خواهد شد.دماوندی نژاد گفت: دولت صادرات مرغ و تخم مرغ آزاد کرده و تعرفه صادرات اکنون صفر است و پس از تامین نیاز داخل مازاد تولید را می توانند صادر کنند.
در همین حال دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه گفت: جوجه‌کُشی در برخی استان‌ها کع قطعا هم مورد تایید نیست، به دلیل ارزانی جوجه بود زیرا برای تولیدکننده اصلا صرفه اقتصادی ندارد، اما در برخی موارد هم باید دلایل بیشتری را بررسی کرد.
محمدرضا صدیق‌پور، در پاسخ به اینکه مشکلات تولیدکنندگان جوجه‌ یک‌روزه چیست، اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمت نهاده‌ پس از اصلاح یارانه‌ها پنج برابر شده است، قیمت جوجه یک‌روزه هم ضرورت دارد حدود ۱۵ هزار تومان باشد، اما در حال حاضر قیمت جوجه یک‌روزه حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است.
وی در پاسخ به اینکه برنامه دولت برای بهبود وضعیت تولید مرغ چیست؟ گفت:‌ جلسات متعددی تاکنون در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده است تا مانع ‌کاهش قیمت شوند، از جمله این اقدامات «حذف عوارض صادراتی» و «بالا بردن میزان صادرات» است، همچنین «خریدهای قراردادی با تولیدکنندگان منعقد می‌شود» و به آنها «نهاده‌های مدت‌دار» می‌دهند که همه اینها در جهت حمایت از تولید است.
وی در پاسخ به اینکه آیا صادرات جوجه هم انجام خواهد شد یا خیر؟ گفت: صادرات جوجه و تخم مرغ نطفه‌دار به کشورهای عمدتا عراق و افغانستان انجام می‌شود.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه تأکید کرد: در اردیبهشت ماه ۱۲۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده و در خردادماه پیش‌بینی می‌شود ۱۳۰ میلیون قطعه در مرغداری‌های کشور جوجه‌ریزی انجام شود.
پس از اصلاح یارانه‌ها نرخ مصوب مرغ ۵۹ هزار و پانصد تومان تعیین شد که در بازار کیلویی حدود ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رود به این دلیل تولیدکنندگان مرغ، جوجه‌ریزی را کمتر کرده بودند. آنها می‌گفتند تولید برای آنها به صرفه نیست.
از سوی دیکر مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی به مدیران عامل اتحادیه های استانها ضمن تشریح اقدامات دولت برای حمایت از مرغداران از تولیدکنندگان خواست نسبت به تداوم جوجه ریزی اقدام کنند.مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی به مدیران عامل اتحادیه‌های استان‌ها ضمن تشریح اقدامات دولت برای حمایت از مرغداران از تولیدکنندگان خواست نسبت به تداوم جوجه ریزی اقدام کنند.
در متن این نامه آمده است: با توجه به اصلاح نظام یارانه‌ای کشور و حذف ارز ترجیحی و ضرورت همکاری و همگامی تمامی بخش‌ها های دولتی و خصوصی برای کمک به اجرای هر چه مطلوب‌تر این طرح و کاهش اثرات آن بر بازار تولید و مصرف همچنین متعاقب تمهیدات اخیر وزارت جهاد کشاورزی جهت حمایت از تولید کنندگان برای بهبود شرایط تولید و کاهش ریسک سرمایه گذاری، اقدامات زیر در حال اجرا می‌باشد:۱- آزاد سازی صادرات مرغ با حذف تعرفه‌های صادراتی با محوریت زنجیره‌ها و اتحادیه‌های ملی و استانی.
۲- فراهم نمودن زمینه تولید قراردادی از طریق شرکت پشتیبانی و با مباشرت اتحادیه‌ها به منظور تضمین تأمین نهاده و خرید محصول با قیمت مصوب.
۳- برنامه کاهش جوجه ریزی از طریق صادرات تخم مرغ نطفه دار ، جوجه یکروزه و ارسال تخم مرغ‌های نطفه دار مازاد به سردخانه‌ها.
۴- فراهم نمودن شرایط ویژه حمایتی برای پرورش سویه آرین و تأمین آرین کارت با سود ۴ درصد و خرید مرغ منجمد با ۱۲ درصد قیمت بالاتر از سایر سویه ها و اولویت برای صادرات محصولات سویه آرین
۵- آمادگی شرکت پشتیبانی برای خرید مرغ تمام سویه ها در صورت عدم جذب در بازار با قیمت مصوب.
۶- بهبود تعرفه‌های بیمه‌ای و کاهش هزینه‌های پرداختی سهم مرغدار به منظور جبران خسارات ناشی از تلفات احتمالی. ۷- ایجاد شرایط آسان تسهیلات تأمین هزینه‌های جاری برای کمک به نقدینگی مرغداران با نرخ سود ۱۰ درصد جهت مرغداران زیر ۳۰ هزار قطعه و ۱۲ در صد برای مرغداران بین ۳۰ تا ۵۰ هزار قطعه و ۱۴ درصد برای مرغداران بالای ۵۰ هزار قطعه
بنابراین با توجه به این که جامعه تولید کنندگان مرغ گوشتی در راستای خدمت رسانی به مردم و تأمین مرغ مورد نیاز کشور همیشه بیشترین تلاش خود را بکار گرفته اند تا نیاز مردم به این محصول با ارزش غذایی را با کمترین حاشیه سود فراهم نمایند و نظر به این که در ماه‌های آتی، گرمی هوا و کاهش وزن گیری مرغ، به جوجه ریزی بیشتری نیاز است لذا از کلیه مرغداران محترم درخواست شود نسبت به تداوم جوجه ریزی جدیت لازم را به عمل آورند. همچنین بر اساس مذاکراتی که با مقامات عالی وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته همگی به اتفاق قول هر گونه حمایت از تولیدکنندگان به منظور حفظ شرایط تولید را داده اند.
https://siasatrooz.ir/vdcaeun6a49nu01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی