پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۳۹
کد مطلب : 123494

آینده نگری پکن

پس از سفر پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به چین تایپه( تایوان) چین واکنشی گسترده به این سفر داشته است...
پس از سفر پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به چین تایپه( تایوان) چین واکنشی گسترده به این سفر داشته است بگونه‌ای که از یک سو به تحریم او و خانواده اش پرداخته است و از سوی دیگر رزمایش‌های متعدد نظامی برگزار و رسما از احتمال گزینه نظامی برای حفظ چین واحد سخن گفته است. در باب چرایی این رفتار پکن دیدگاه‌های متعددی مطرح می‌شود اما اصل آن را در رفتارهای آمریکا می‌توان جستجو کرد.
رهنمود استراتژیک موقت امنیت ملی آمریکا از چین و روسیه به عنوان تهدیدات اصلی نام برده و تاکید دارد که این دو کشور عمیقا روی پروژه‌هایی برای تضعیف قدرت آمریکا و مانع‌تراشی در مسیر ما برای دفاع از منافع خودمان و متحدانمان در سراسر جهان سرمایه‌گذاری کرده‌اند. در این گزارش به چین، به عنوان تنها رقیبی که برای به چالش کشاندن نظام آزاد و باثبات بین‌الملل قابلیت تجمیع توان اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری خود را دارد، اشاره شده است. در همین حال «استراتژی ایندوپاسیفیک» طرحی است که دولت بایدن بر سیاست نگاه به شرق آمریکا قرار داده است. در این استراتژی نقش هند حائز اهمیت بیشتری شده و این کشور همراه با ژاپن و استرالیا و آمریکا کشورهای «کواد» یا چهارگانه را تشکیل می‌دهند. طراحی آمریکا علیه چین زمانی آشکارتر می‌شود که انگلیس، ایالات متحده و استرالیا با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که همکاری‌های دفاعی خود را در زمینه توسعه فناوری‌ مافوق صوت و ضد مافوق صوت افزایش داده‌اند. این سه کشور پیش از این نیز توافق برای ساخت زیر دریایی هسته‌ای برای استرالیا موسوم به آکوس را برگزار کردند.وو چیان، سخنگوی وزارت دفاع چین نیز گفت: ایجاد مشارکت آکوس هرگونه همکاری بین آمریکا، انگلیس و استرالیا در زمینه زیردریایی های هسته ای، رقابت تسلیحاتی در منطقه را تشدید کرده و امنیت جهان را تهدید می کند.
وانگ یی وزیر خارجه چین نیز به انگلیس درباره پیمان آکوس با آمریکا و استرالیا هشدار داد.همراستا بودن تحرکات آمریکا و اروپا علیه چین و روسیه زمانی آشکارتر می‌شود که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت که این سازمان نباید تهدید چین را جدا از روسیه، دشمن اصلی ژئوپلیتیک در نظر بگیرد. استولتنبرگ با اشاره به طرح جامع راهبردی ناتو در ۱۰ سال آینده که در نشست مادرید به بحث گذاشته می‌شود گفت، در این طرح جامع «چالش‌هایی که پکن علیه امنیت، منافع و ارزش‌های ما دارد» درج شده‌اند. در همین حال ناتو در بیانیه پایانی نشست خود در مادرید چین را به عنوان یکی از اولویت‌های استراتژیک خود برای دهه آینده ذکر و اظهار کرد، سیاست‌های پکن "منافع، امنیت و ارزش های" آن را به چالش می‌کشد.مجموع این تحولات حکایت از آن دارد که پکن رفتارهای مذکور را برابر با تهدید صل چین واحد می‌بیند و در اقدامی پیش دستانه با راهبرد اقتصادی و نظامی بر مقابله با این تهدیدات تاکید دارد و حتی از آمادگی برای گزینه نظامی سخن می‌گوید.

نویسنده: فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdcaoen6y49nuy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی