تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۳۲
وزير نيرو با بيان اينكه 92 درصد آب مصرفي در كشور مربوط به بخش كشاورزي است گفت: متوسط مصرف آب جهاني در بخش كشاورزي 70 درصد است كه اين آمار نشان ميدهد ايران 22 درصد بيشتر از متوسط جهاني مصرف دارد.
پرويز فتاح در گفت و گو با فارس افزود: سالانه در كشور 95 ميليارد متر مكعب آب مصرف ميشود كه 92 درصد آن در بخش كشاورزي، 6 درصد در بخش شرب و خانگي روستايي و شهري، 5/1 درصد در بخش صنعت و 5 درصد در بخش عمومي و پاركها مصرف ميشود.
وي ادامه داد: مصرف 92 درصد آب در بخش كشاورزي بسيار بالاست چرا كه متوسط مصرف آب در جهان در بخش كشاورزي 70 درصد بوده و حتي برخي از كشورها موفق شدهاند اين مصرف را به 50 درصد كاهش دهند.
فتاح خاطرنشان كرد: متوسط مصرف آب در بخش شرب در جهان 10 تا 12 درصد است در حاليكه در كشور اين ميزان 6 درصد است.
وزير نيرو گفت: اما مصرف آب در بخش صنعت بسيار پايين است كه بايد الگوي مصرف آب در بخش صنعت در اولويت قرار بگيرد.
وزير نيرو ادامه داد: ميزان مصرف آب در بخش كشاورزي نسبت به 30 سال گذشته با 3 درصد كاهش به 92 درصد رسيده است بنابراين هدف افزايش به مرور سهم مصرف آب در بخش صنعت و كم كردن سهم مصرف آب در بخش كشاورزي است.
فتاح تاكيد كرد: البته بايد اذعان شود كه كاهش مصرف آب كشاورزي به خاطر ارتقاي بخش كشاورزي نبوده است بلكه به خاطر اين بوده كه اولويت آبرساني بخش شرب بوده است.
به گفته وي، بايد در بخش كشاورزي تحولات بزرگي رخ دهد و اين تحول به اين معنا نيست كه سهم آب را كم كنيم بلكه بايد با فرهنگسازي مصرف بهينه را در دستور كار قرار دهيم. وي خاطر نشان كرد:سالانه 130 ميليارد متر مكعب در كشور بارندگي صورت ميگيرد كه متاسفانه نميتوانيم 35 ميليارد متر مكعب آن را مهار كنيم.
مصرف آب شرب 3 برابر جهاني
وزير نيرو در خصوص مصرف آب شرب در كشور گفت: سهم 6 درصدي آب شرب در كشور بدين معنا نيست كه مصرف آب در كشور به درستي صورت ميگيرد چرا كه مصرف سرانه هر نفر در دنيا روزانه 75 ليتر است اين در حالي است كه در كشور اين ميزان به طور متوسط 220 ليتر است.
وي با بيان اينكه در برخي شهرها مثل تهران مصرف سرانه هر نفر روزانه 350 ليتر است افزود: بايد براي جلوگيري از افزايش مصرف آب شرب در كشور راهكارها و فرهنگ سازيهاي مناسبي صورت گيرد تا اين ميزان به متوسط جهاني نزديك شود.
برخورداري حدود 99 درصد جمعيت شهري از آب سالم
فتاح در خصوص برخوردار بودن جمعيت شهري از آب سالم گفت: در حال حاضر 6/98 درصد از جمعيت شهري كشور و 72 درصد از جمعيت روستايي از آب سالم بهداشتي برخوردار هستند. وي ادامه داد: برنامه اين است كه طي 7 سال آينده 99 درصد جمعيت روستايي از آب سالم بهداشتي برخوردار شوند.
وقتی 92 درصد مصرف آب در کشاورزی پس بخش اعظم اتلاف آب هم در همین بخشه پس صرفه جویی کردن یا نکردن ما خیلی بر جلوگیری از بهران تاثیر ندارد.
بنظر من بجای هزینه هایی ک برای تبلیغ کم مصرف کردن آب پرداخت میشه آنرا بصورت وام ب کشاورز ها بن تا اونا از تکنولوژی آبیاری قطره ای استفاده کنن در اینصورت هم آنها سود میکنن هم پولی بصورت دائم از خزانه دولت خارج نمیشه
علی اصغر
۱۳۹۵-۰۶-۳۰ ۱۶:۰۳:۵۰
وقتی که 4درصد آب به خانه می رود ما اگر صرفه جویی کنیم چه می شود نکنیم چه میشود وقتی که 44%آببه کشاورزان می دهید بگوید بهران کم بود آب در پیشه روست گندوم بکارید مردم از کرسنگی نمیرند میوه ها را از کشور های دیگر بگیرید تا مشگل آب نداشته باشیم
آقا یا خانم نادین،سریعا به روانپزشک مراجعه نمایید.
با پرنیا صد در صد موافقم و باهاش همدردم.علاوه بر اینکه نمیدونند،نمیخواند سیستم اصلاح بشه...
پرنیا
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۵:۰۶:۵۴
بعضی از دوستان اشاره کردن که این همه نخبه داریم،من ادعایی ندارم که نخبه ام ولی بعنوان یه کارشناس خبره هر چی به بالا تا پایین گفتم بیفایده بود دریغ از یه جواب...
92% + 6% + 1/5 یک ونیم + 0/5 نیم = جمع میشود 100 درصد . در قسمت اعشار اشتباه کردن ولی آمار درسته
خیلی خنده دار هست میگن مصرف سایر کشور ها 70 درصد هست و مما 92 درصد
خب اونها با مصرف 70 درصدی چه میزان محصولات کشاورزی تولید میکنن ؟
با 92 درصد ما چه مقدار تولید میکنیم؟
وقتی اب رو پشت سد ذخیره میکنین که تبخیر بشه یا رها میکنین بدون لوله کشی تا برسه دست کشاورز
حرف از صرفه جویی نمیزنین ولی برای مصرف خانگی میگید که صرفه جویی کنن مردن؟؟؟؟؟؟؟؟؟
صرفه جویی خوبه ولی شما چرا درست مصرف نمی کنید ؟؟؟؟؟
MR.World
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۴۱:۰۶
چی بگم وقتی شما حتی مطلب خودتونو نخوندید و ببینیندجمع در صداتون بیشتر از 100 می شه شما فقط دارین روی مردم فشار میارین چرا سعی نمی کنین با استفاده از این همه نخبه ایرانی وراهکاری برای کم مصرف شدن اب در بخش کشاورزی پیدا کینین
سلام
اتلاف آب در شبکه توزیع 50 درصد است یعنی مصرف واقعی مردم نصف ارقامی است که در بالا ذکر شده است !
مبینا
۱۳۹۴-۰۳-۰۲ ۰۰:۱۱:۰۰
خیلی بد توضیح دادید یزی نفهمیدم
saina
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۲۱:۱۸:۱۶
lotfan havay mohit zist ra dashte bashed hich zarary beheton nemerese
بعضی تولیدات کشاورزی واقعا آب کشور را میبلعد که باید آنرا کاهش داد و کشت جایگزین انتخاب نمود مثل انگور اما بدانیم بیشتر نقاط کشور ما کویری است که باید آب کشاورزی را جاری نمود ثانیا بیشتر کشاورزان کشور خرده مالک هستند در حالی که تسهیلات خصوصا طرح های آبیاری تحت شار فقط به عمده مالکان اختصاص مییابد بنظر من ما باید راه امرار معاش را تغییر دهیم از کشاورزی به تولیدات صنعتی ولو خرد برویم مثل صنعت اسباب بازی کاری که کشور چین میکند
مهشید
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۵:۵۹:۵۸
ما باید کمتر آب را مصرف کنیم ومثل دیگران از آب استفاده کنیم
ممنونم
نادین
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۰۹:۲۷:۰۱
در ایران برای دفع خوراک مصرف شده,بیست و پنج لیتر آب مصرف میشود.شکل ناصحیح کاسه توالت عامل اول آن است.در گدشته vشکل بوده ولی استکبار جهانی ,آنر مسطح کرد تا باعث اصراف آب شود.دوم,مصرف هولناک آلکالویید در ایران که باعث کند شدن عمل روده میشود.آلکالوییدها یک خانواده از مواد آلی هستند که همگی آرامبخش اند مانند تئین در چای,کافئین در قهوه و کوکا کولا,نیکوتین در توتون,مرفین در تریاک و... در سربازی میدیدم که سربازها , آبتابه را با آب داغ پر میکنند و به توالت میروند.بعدا مشخص شد که این مربوط میشود به طرح جامع ملی گسترش توتون چای و تریاک که انگلیس در ایران پیاده کرد.مردم و آن سربازها بدلیل مصرف لاینقطع چای و سیگار ,یبوست میشوند و برای تحریک رکتوم,آخرین قسمت روده,نیاز به آب داغ دارند.پس دفع مواد خوراکی مصرف شده در ایران نیاز به یارانهء سوخت فصیلی هم دارد.علاوه بر آب ,فقط یک پالایشگاه گاز ,برای تامین آب گرم ایی کردن ایرانیهای آلکالوییدی فعال است.برای شستن چهار انگشت ایی شده نیز از ده تا سی و پنج لیتر آب آنهم گرم مصرف میشود درحالیکه در اسلام فقط طهارت از ادرار با ثلث لیتر و پاک نمودن مقعد با سه دستمال کافی است .لطفا کاسه توالت محل کار خود را v شکل تعبیه نمایید.