يکشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۳
کد مطلب : 122568
راهبرد نهایی ایران برای ادامه مذاکرات با ۱+۴ اعلام شد

در مذاکرات جدی، در اعتماد نکردن به دشمن مصمم

در مذاکرات جدی، در اعتماد نکردن به دشمن مصمم
در ادامه تبیین راهبرد مذاکرات ایران همزمان با احتمال آغاز دور جدید مذاکرات پس از سفر مورا به تهران، مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین گفت: جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که در مذاکرات جدی است، در عدم اعتماد به دشمن نیز مصمم است.
علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه به همراه تعدادی از مدیران کل این وزارتخانه از نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی بازدید کرد.معاون سیاسی وزارت امور خارجه در حاشیه این بازدید تصریح کرد: سیاست راهبردی خنثی‌سازی تحریم در کنار ابتکار هوشمندانه رفع تحریم، ترفند دشمن در متوقف‌سازی قطار توسعه همه‌جانبه کشور را ناکام گذاشته است. باقری در ادامه در تشریح سیر رسیدن به دانش خنثی‌سازی تحریم، گفت: اراده راسخ و توانمندی شگرف کارگزاران و متخصصان صنعت انرژی کشور، "هنر دور زدن تحریم" را که زمانی تنها ابزار این صنعت در مقابله با "تحریم هوشمند بوش" بود به "فناوری مقابله با تحریم فلج‌کننده اوباما" و سپس به "دانش برای خنثی‌سازی تحریم ناشی از کارزار فشار حداکثری ترامپ" تبدیل کرد و اکنون دیگر کشورهای تحت تحریم نیز به‌ دنبال دریافت "دانش خنثی‌سازی تحریم" از ایران هستند.
وی توان خنثی‌سازی تحریم را ایجادکننده قدرت بازدارندگی در برابر تحریم‌های ظالمانه عنوان کرده و گفت: «توانمندی دانشمندان و صنعتگران» در خنثی‌سازی تحریم، افزون بر آنکه «ظرفیت دیپلماسی» برای رفع تحریم‌ها را به‌شدت افزایش می‌دهد، «قدرت بازدارندگی» کشور در قبال تحریم‌های ظالمانه را به‌طور قابل ملاحظه‌ای ارتقا می‌بخشد. باقری تصریح کرد: "پایداری رفع تحریم‌ها" در گرو حفظ و ارتقای ظرفیت‌های سخت و نرم در خنثی‌سازی تحریم‌ها است.معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در مذاکرات رفع تحریم، همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران همان اندازه که در فرآیند مذاکرات و انجام تعهدات بین‌المللی از جمله در موضوع توافق برای رفع تحریم‌ها جدی است، در "عدم اعتماد به دشمن" و "عدم اتکا به بیگانگان" برای مصونیت از تحریم هم راسخ و مصمم است. عقلانیت انقلابی اقتضا می‌کند با عدم اعتماد به دشمن و عدم اتکا به بیگانگان، از همه ظرفیت‌های میدان دیپلماسی برای تامین منافع ملی استفاده کرد. باقری در پایان گفت: وزارت امور خارجه افزون بر آن که یک تنه در میدان دیپلماسی با همه توان در پی "رفع حداکثری تحریم‌ها" است، در کنار دانشمندان و فناوران صنعتگران بخش انرژی کشور از همه، ظرفیت‌های بین‌المللی برای ارتقای توان کشور در "خنثی‌سازی تحریم‌ها" استفاده خواهد کرد.
در همین حال در ادامه دیپلماسی فعال و نتیجه گرا معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از برنامه ریزی به منظور برگزاری ۱۵ نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها در نیمه اول سال‌جاری خبر داد. «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرد که در نیمه اول سال‌جاری برای برگزاری ۱۵ نشست کمیسیون مشترک اقتصادی با دیگر کشورها برنامه ریزی شده است. وی با بیان این‌که خوشبختانه در سایه تحرکات و اقدامات خوب انجام شده، برگزاری نشست‌های کمیسیون‌ مشترک اقتصادی با دیگر کشورها از رونق خوبی برخوردار شده است، اضافه کرد: این امر لازم اما کافی نبوده و ضرورت دارد همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط با کمک بخش خصوصی تلاش کنند توافقات و تفاهمات این کمیسیون‌ها را به اجرا درآورند.
صفری با اشاره به اینکه در نیمه دوم سال گذشته بیش از ۶ کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شد و قرار است در نیمه اول سال جاری نیز ۱۵ کمیسیون مشترک اقتصادی برگزار شود، افزود: نشست کمیسیون مشترک با ارمنستان هفته گذشته و نشست کمیسیون با کوبا و اسلواکی نیز هم اکنون در تهران در حال برگزاری است. وی گفت: در راستای توسعه روابط اقتصادی موجود بین جمهوری اسلامی ایران و غنا نیز هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی قرار است در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه در تهران برگزار شود و در این کمیسیون مقرر است تا در حوزه‌های مختلفی همچون تجارت، سرمایه گذاری، ترانزیت و حمل و نقل، برق و انرژی، نفت و گاز، گمرک، بانکی و مالی، استاندارد و بهداشت رایزنی و تفاهماتی انجام شود.
در همین حال در ادامه رویکرد تعاملی با همسایگان با تاکید بر لزوم افزایش روابط، دستیار ویژه وزیر خارجه با بیان اینکه روابط اقتصادی ایران و قطر اصلا زیبنده نیست،‌ اظهار کرد: با توجه به روابط دریایی نزدیک با قطر، بستر خوبی برای صادرات محصولات و کالاهای ایرانی مهیاست.
عبدالله سهرابی در خصوص راهبردهای دو کشور قطر و ایران به برنامه "رویداد" گفت: بعد از انقلاب نامحرمان منطقه که سفره خود را کمرنگ دیدند، با شکل دادن شورای همکاری خلیج فارس نهادی را در تعارض با جمهوری اسلامی طراحی کردند. در این میان قطر از ابتدای پیروزی انقلاب نظام ایران را به رسمیت شناخت و به این جمع بندی رسیدند که با ایران باید روابط تجاری و دو طرفه داشته باشند.وی با بیان این که ایران همواره سیاست خود را اعلام نموده ولی متاسفانه عده ای امروز خود را در دامان رژیم صهیونیستی انداخته و منطقه را فراموش کرده اند، گفت: این کشورها ناخودآگاه در بستر دشمن قرار می گیرند.سهرابی در خصوص دیدار امیر قطر با رهبری اظهار کرد که وقتی ملاقات با پدرِ امیر سابق را در دستور کار داشتیم، به نکته ای از رهبری اشاره و درخواست شد که آقای خامنه ای نصیحتی بکنند.
https://siasatrooz.ir/vdcb05b8wrhb5sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی