دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳
کد مطلب : 120669
نگاهی بر آنچه در روز اول مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین گذشت

رویارویی منطق ایرانی در برابر بی‌منطقی غرب

رویارویی منطق ایرانی در برابر بی‌منطقی غرب
دور جدید مذکرات میان ایران و ۱+۴ با محوریت لغو تحریم‌ها دیروز در وین در حالی آغاز شد که برآوردها از روز نخست مذاکرات بیانگر چربش منطق و جدیت ایران برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و بی منطقی برخی طرف‌های غربی با تکرار زیاده‌خواهی‌ها و جوسازی‌های ضد ایرانی است که در عملکرد انگلیسی‌ها مشهود است.
مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و طرف‌های برجامی بدون آمریکا در وین آغاز شده است در حالی که در یک سوی معادله جمهوری اسلامی با تیمی حقوقی و اقتصادی برای لغو تمام تحریم‌ها وارد میدان شده است و در سوی دیگر آن نیز طرف‌های اروپایی برجام همچنان رویکرد باج خواهانه را ادامه می‌دهند و در ضلع سوم نیز چین و روسیه بر لزوم تحقق حقوق ایران تاکید دارند. در این میان در فاصله چند ساعت مانده به آغاز مذاکرات وین، «یک مقام ایرانی نزدیک به مذاکرات (وین)» با خبرگزاری رویترز درباره شرط مد نظر تهران برای احیای برجام سخن گفت.رویترز به نقل از «دیپلمات‌های غربی» در گزارش خود نوشت: «تیم مذاکره جدید تهران درخواست‌هایی را مطرح کرده است که دیپلمات‌های ایالات متحده و اروپایی آنها را غیرواقعی می‌دانند».این «مقام ایرانی» به رویترز گفت: «خواسته‌های ما روشن است. طرف‌های دیگر و به ویژه آمریکایی‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این توافق احیا شود یا نه. آنها این توافق را ترک کردند پس باید به آن برگردند و همه تحریم‌ها را رفع کنند».
در همین حال معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان این‌که با اراده جدی و تدارک قوی برای لغو تحریم‌ها وارد گفت‌وگوهای وین شده‌ایم و تمرکز و اولویت اصلی بر لغو تحریم‌هاست، گفت: ترکیب هیأت ایران هم نشانگر این عزم و جدیت است. «علی باقری» معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات وین، در گفت‌وگویی درباره این دور از مذاکرات اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با اراده‌ جدی و با یک تدارک قوی برای لغو تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه وارد این گفت‌وگوها شده است.
وی اظهار داشت: ترکیب هیأت جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده این عزم و جدیت ایران برای برداشتن گام‌های جدی در زمینه لغو تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران است.رئیس هیأت ایرانی در این مذاکرات که با خبرگزاری صدا و سیما گفت‌وگو می‌کرد، خاطرنشان کرد: امیدواریم این گفت‌وگوها به صورت موثر برای تامین هدف جمهوری اسلامی ایران در زمینه لغو این تحریم‌ها نقش داشته باشد.وی درباره مدت زمان این دور از گفت‌وگوها نیز بیان کرد: در این دور از گفت‌وگوها تمرکز و اولویت اصلی بر لغو تحریم‌ها خواهد بود و الان دوره زمانی برای این دور از گفت‌وگوها نمی‌توان پیش بینی کرد ولی جلسه افتتاحیه که عصر دوشنبه در وین برگزار خواهد شد چشم انداز آتی این دور از گفت‌وگوها مورد بحث هیأت‌های مختلف قرار خواهد گرفت و به احتمال قوی روز دوشنبه چارچوب و دوره زمانی این دور از گفت‌وگوها مشخص خواهد شد.
از سوی دیگر معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به نشست‌های فشرده کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد که تلاش‌ها برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی ادامه دارد.«انریکه مورا» نوشت: «به وین برای دور هفتم مذاکرات به منظور بازگرداندن برجام به مسیر اصلی بازگشتیم. تلاش‌های مقدماتی فشرده در جریان است».
در این میان اما در آستانه نشست ایران و گروه ۱+۴ در وین برای رفع تحریمهای اقتصادی علیه ایران، «لیز تراس» و «یائیر لاپید» وزرای خارجه انگلیس و رژیم صهونیستی در یادداشتی در روزنامه تلگراف بر تعهد دو طرف برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای تاکید کردند. تراس و لاپید در یادداشت خود آورده‌اند، «لندن و تل آویو شب و روز برای مقابله با دستیابی ایران به سلاح هسته ای با یکدیگر کار خواهند». آنها در این یادداشت همچنین مدعی شده‌اند، زمان در حال سپری شدن است و ما نیازمند همکاری نزدیک با شرکا و دوستانمان برای مقابله با جاه طلبیهای ایران خوانده اند، هستیم. از سوی دیگرخطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه گفت هیأت ایران با عزم و اراده جدی برای حصول توافق وارد وین شده و به گفت‌وگوهای نتیجه‌بخش فکر می‌کند و افزود: اگر آمریکا برای رفع واقعی تحریم‌ها به وین بیاید می‌تواند بلیت بازگشت به اتاق برجام را دریافت کند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره بحث راستی آزمایی و پپگیری استراتژی ۴۸ ساعته آمریکا بیان کرد: ما تأکید کردیم که به دنبال راستی آزمایی عملی اجرای تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ هستیم. طبیعی است که هر آنچه در چارچوب این راستی آزمایی عملی و موثر قابل تعریف باشد را پیگیری می‌کنیم.درباره راهبرد طرف مقابل صحبت نمی‌کنم ولی درباره راهبرد خودمانن عرض می‌کنم که یکی از خطوط اصلی ما در ادامه گفت‌وگوها و مذاکرات خواهد بود.
خطیب‌زاده در پاسخ به سؤال دیگری درباره این‌که اجازه نخواهد داد مذاکرات فرسایشی شود و این‌که آیا تیم مذاکراتی ایران سقف زمانی مشخصی برای پایان مذاکرات در نظر گرفته است؟ گفت: هیأت ایران با عزم و اراده جدی برای حصول به توافق وارد وین شده و به گفت‌وگوهای نتیجه بخش فکر می‌کند.وی افزود: این اراده جدی که دولت ایران با اعزام تیم با کیفیتی که همه می‌دانید آغاز کرده مسیری است که اگر طرف مقابل هم با همان عزم و اراده جدی بیاید می‌توانیم بگوییم در مسیر درستی برای رسیدن به توافق در خصوص اطمینان از رفع تحریم‌های آمریکا قرار خواهیم گرفت.
از سوی دیگر «حمد بن جاسم آل ثانی» نخست‌وزیر پیشین قطر درباره ایران گفت: ایران با غرب به توافق خواهد رسید پس بهتر است ما در کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) با ایران گفت‌وگو کنیم و بر این اساس که آیا تنشی آمریکایی علیه ایران وجود دارد یا خیر، با ایران تعامل نداشته باشیم. گفت‌وگو با ایران باید مستقیم و مشخص باشد زیرا ایران علاقمند است که خلیج (فارس) دریاچه صلح باشد.
در همین حال وزارت خارجه کره جنوبی ضمن ابراز امیدواری برای حصول توافق در مذاکرات وین بین ایران و گروه ۴+۱، گفت دولت سئول چشم‌به‌راه پیشرفت اساسی است و همه طرف‌ها را به تعامل صادقانه دعوت می‌کند.نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز با ابراز خوشبینی محتاطانه درباره روند مذاکرات وین تصریح کرد که هیچ جایگزین معقولی برای پایان موفقیت‌آمیز این مذاکرات وجود ندارد. نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین از برگزاری نشست هماهنگی غیر رسمی طرف‌های برجام بدون حضور ایران و آمریکا خبر داد.وزارت خارجه چین نیز ضمن استقبال از شروع مجدد مذاکرات وین، تأکید کرد که ایالات متحده باید تمامی تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران را رفع کند.
https://siasatrooz.ir/vdcb0gb89rhb50p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی