يکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۱
کد مطلب : 121316

همگرایی در الجزایر

نمایندگان شش گروه فلسطینی شامل فتح، حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی، جبهه دموکراتیک و...
نمایندگان شش گروه فلسطینی شامل فتح، حماس، جهاد اسلامی، جبهه مردمی، جبهه دموکراتیک و جبهه خلق برای آزادی فلسطین – فرماندهی کل برای گفتگو وارد الجزایر شدند.عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر ماه گذشته و در جریان دیدار با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد که این کشور، میزبان نشست «جامع» گروههای فلسطینی خواهد بود. حال این سوال مطرح است که الجزایر و حاضران در نشست چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟ در باب چرایی رویکرد گروه‌های فلسطینی به پذیرش میزبانی این نشست از یک سو می‌توان گفت که تشدید حملات و اشغالگری رژیم صهیونیستی در قدس و کرانه باختری و در عین حال مطالبه ملت فلسطین برای اجماع علیه این اشغالگری‌ها و جنایات گروه‌های فلسطینی را به همگرایی بیشتر و کاهش اختلافات سوق داده است.
از سوی دیگر در حالی مصر نتوانسته میزبانی بی‌طرف در قبال تحولات فلسطین باشد و عملا در چارچوب خواسته‌های سازشکاران پیش می‌رود که عملا کشورهای عربی که مدعی میانجی گری در امور فلسطین بودند راه خیانت در پیش گرفته و به سازشکاری روی آورده‌اند. عربستان، امارات، بحرین و مغرب در این چارچوب مشاهده می شوند که عملا به روابط با رژیم صهیونیستی روی آورده و حتی به مقابله با فلسطینی‌ها می‌پردازند که نمود آن بازداشت و محاکمه اعضای حماس در عربستان است. بر این اساس می‌توان گفت که گروه های فلسطینی در چارچوب مطالبات مردمی برای مقابله با اشغالگری صهیونیست‌ها به همگرایی روی آورده‌اند بویژه اینکه نه کشورهای عربی و نه آمریکا و اروپای مدعی روند صلح هیچ اقدامی در چارچوب منافع فلسطین نداشته و در مسیر خواسته‌های صهیونیست‌ها گام بر می‌دارند.
در باب اهداف و چرایی میزبانی الجزایر نیز می‌توان گفت در کنار آنکه مطالبه مردم الجزایر حمایت از فلسطین می‌باشد، از یک سو الجزایر خود را در معرض مداخلات رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی و غربی می‌بیند و از سوی دیگر رویکرد خائنانه برخی کشورهای عربی در قبال فلسطین این فرصت را برای الجزایر ایجاد کرده تا با حرکت در چارچوب مطالبات ملت‌های اسلامی مبنی بر حمایت از فلسطین به ارتقای جایگاه خود در اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا بپردازد. به هر تقدیر آنچه مشخص است آنکه این نشست می‌تواند مولفه‌ای در چارچوب پیگیری مطالبات ملت فلسطین و جهان اسلام مبنی بر همگرایی میان گروه‌های فلسطینی در چارچوب مقابله با اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی و پاسخی به خیانت کشورهای عربی به آرمان‌های ملت فلسطین و جهان اسلام باشد. نکته اساسی آن است که ملت فلسطین بر اصل انتفاضه و مقاومت به عنوان تنها راهکار تحقق حقوقشان تاکید دارند و و مطالبه آنها از نشست‌های مذکور نیز گام برداشتن در جهت هماهنگی میان گروه‌ها برای تقویت مقاومت می‌باشد.

نویسنده: علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcb88b80rhb5fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی