جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : 117294

اهداف و پیام‌ها

سوریه بار دیگر به یکی از کانون های اصلی تحولات منطقه مبدل شد که محور آن را حملات آمریکا به این کشور تشکیل می‌دهد...

سوریه بار دیگر به یکی از کانون های اصلی تحولات منطقه مبدل شد که محور آن را حملات آمریکا به این کشور تشکیل می‌دهد. وزارت دفاع آمریکا دیروز اعلام کرد ارتش این کشور به دستور «جو بایدن» مواضع متعلق به گروه‌های مقاومت را در شرق سوریه بمباران کرده است. منابع خبری همچنین گزارش دادند هواپیمای آمریکایی بین «ابوکمال» و «القائم» در مرز سوریه و عراق را هدف قرار داد. حال این سوال مطرح است که این تجاوزات چرا و با چه هدفی صورت گرفته است؟
نخست آنکه بایدن طی یک ماه ورودش به کاخ سفید در مقام رئیس جمهور جدید آمریکا هر چند که ادعای جلوگیری از قدرت یابی داعش را مطرح کرده اما در عمل به انتقال و تجهیز تروریست‌ها در مرز سوریه و عراق پرداخته است. تحرکاتی که با واکنش بغداد و دمشق مواجه شده و آنها حملات علیه داعش را تشدید کرده اند. با توجه به طرح آمریکا برای احیا و تقویت داعش در منطقه می توان حملات اخیر آمریکا به سوریه را در چارچوب حمایت از دانش دانست هر چند که در ظاهر ادعای مقابله را سر می دهند.
دوم آنکه یکی از ابعاد رفتاری بایدن را تعهد به رژیم صهیونیستی تشکیل می دهد. این امر از سوی مقامات ارشد آمریکایی بارها مورد تاکید قرار گرفته است و همزمان با این تجاوز نیز نتانیاهو نخست وزیر صهیونیست‌ها اعلام کرد که واشنگتن با هماهنگی تل آویو حمله به سوریه را انجام داده است. به عبارتی دیگر بایدن به صورت عملی تعهد خود به صهیونیست‌ها را نشان داد تا انتقادهایی که به وی مبنی بر چرایی عدم تماس با سران رژیم صهیونیستی وارد شده بود را پاسخ داده باشد. سوم آنکه این حملات پس از تماس بایدن با سران سعودی صورت گرفته است. آمریکایی‌ها هر چند از توقف همکاری اطلاعاتی با عربستان در قبال یمن می گویند اما همچنان به همکاری با این رژیم به عنوان مولفه‌ای برای سرکیسه کردن سعودی و کشورهای عربی تاکید دارند. حملات به سوریه را می توان اقدامی برای انحراف افکار عمومی از شکست سعودی در جنگ یمن و احتمالا حاشیه راندن گزارش های جدید منتشره درباره قتل خاشقجی توسط بن سلمان ولیعهد سعودی دانست. چهارم آنکه از ابعاد رفتاری آمریکا را فشار بر ایران و جبهه مقاومت در قالب فشار هوشمندانه تشکیل می‌دهد.
آمریکا در حالی ادعای مذاکره سر می دهد که همزمان با استمرار تحریم ها و تهدید نظامی به دنبال باج خواهی از ایران است. آمریکا می داند که به صورت مستقیم توان تقابل نظامی با ایران را ندارد لذا با تحرکات نظامی در سوریه، عراق و افغانستان به دنبال ایجاد ناامنی و اعمال فشار نظامی بر ایران است. در جمع بندی نهایی از آنچه از اهداف تجاوز نظامی آمریکا به سوریه ذکر شد می توان دریافت که آمریکا همچنان همان سیاست‌های بحران‌ساز گذشته را ادامه داده و نمی توان به وعده‌های آن اعتماد کرد. رفتار آمریکا نشان می‌دهد که تنها راه ثبات منطقه پایان حضور غرب در منطقه است چرا که آنها ریشه و محور بحران هستند و نه حلال بحران. 

نویسنده: علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcb9zb8arhb85p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی