نازنين نامور :
فارکس در ايران غيرقانونی شد
فاركس مخفف كلمه (foreign exchange market) و به معنای بازار مبادله ارز است. اين بازار در ايران از دهه 80 آغاز به كار كرد اما به دليل پيچيدگي هاي خاص و حرفهاي بودن اين بازار بسياري از سرمايهگذاران ايراني با زيان مواجه شدند. دليلي كه متوليان امر را مجبور به غير قانوني اعلام كردن آن كردند. بر همين اساس سازمان بورس با صدور اطلاعيه مهمي فعاليت تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در بازار فاركس را غيرقانوني اعلام كرده و به سرمايهگذاران در اين گونه فعاليت ها هشدار داده است.
علت اين مهم دريافت اخبار و گزارشهايي مبني بر فعاليت برخي از اشخاص، مؤسسات و شركت ها در بازار ارز خارجي (Forex)، فرابورس بينالملل و بورسهاي اوراق بهادار و كالايي خارجي در كشورمان و تلاش آنها براي فريب مردم و جذب سرمايهها و پساندازهاي آنان در فعاليتهاي به اصطلاح پربازده و به دنبال ناكامي شركتهاي هرمي، اعلام شده است.
اين ممنوعيت فعاليت بر اساس تصميمات كارگروه مقابله با فعاليتهاي غيرقانوني در بازار ارز خارجي، بورسها و فرابورس كشورهاي ديگر متشكل از نمايندگان دادستان كل تهران، وزارت اطلاعات، بانك مركزي و سازمان بورس و اوراق بهادار اتخاذ شده است. در حالي كه اساسا اين پرسش مطرح است كه حذف يكباره بازاري به عظمت فاركس به بهانه حمايت از مردم و جلوگيري از ضرر صحيح است؟
دكتر بهروز خدارحمي در گفتگو با سياستروز در خصوص غير قانوني اعلام شدن فعاليت فاركس در كشور اظهار داشت: "دغدغه اصلي در حوزه فاركس، نبود ارتباطات شفاف و ترس از ايجاد شبكههاي هرمي بوده است."
وي افزود: "از آنجا كه در حوزه فاركس بايد نمايندگاني حضور داشته باشند تا به صورت كارگزاران (مثل كارگزاران بورس)عمل كنند و نقش واسطههاي قانوني را بر عهده بگيرند و اين مورد در كشور به درستي صورت نگرفته؛ بنابراين فاركس غيرقانوني اعلام شده است. واسطهها در اين بازار بيشتر نقش دلالاني را بر عهده گرفتهاند كه به فكر منافع خود بوده و اين ترتيب موجب ضررو زيان مردم ميشدند."
خدارحمي ادامه داد:" اين افراد دلال كه ارتباط درستي با بازارهاي جهاني ندارند و تحت نظارت مرجع مشخصي نيستند به صورت زير زميني رشد كرده و در شرف تبديل به سيستم شبكههاي هرمي شدند."
اين استاد دانشگاه علامه با اشاره به ضريب سرعت بالا در فاركس افزود:" حركت و نوسان در بازار فاركس در حد ثانيه است و اين امر هوشياري و ظرافت كاري بالايي را ميطلبد."
خدارحمي تاكيد كرد:" در خصوص روند كاري اين بازار به اين نكته هم توجه كنيد كه افراد با آوردههاي پايين بسيار بيشتر از افراد با سرمايههاي بالا متضرر ميشوند."
وي در تبيين اين گفته اظهار داشت: "طبق قانون بازار فاركس؛ افراد اجازه دارند كه تا چند برابر پول خود سرمايهگذاري كنند و به معامله بپردازند بنابراين اگر سرمايه كم باشد افراد در حين ضرر كل موجودي خود را از دست ميدهند به عبارتي در صورتي كه سرمايه كم باشد در حين شكست،ضرر و زيان ايجاد شده كل سرمايه را خواهد خورد و فرد ديگر اجازه معامله نخواهد داشت در حالي كه در مورد افراد با سرمايه بالا اين امر ديرتر اتفاق خواهد افتاد چون پوشش ضرر در حد سرمايه آن بسيار بالاست."
اين كارشناس اقتصادي كشور در پاسخ به پرسش خبرنگار سياستروز مبني بر اينكه با اين حال بسياري از اين موضوع ناراضياند و معتقدند كه در اين بازار سود خوبي كه به دست ميآوردند و نبايد جلوي كارشان گرفته شود، گفت:" معمولا در چنين شرايطي افرادي ديده ميشوند كه تعدادشان كم است و از روند كار راضياند در حالي كه اين افراد از حال اكثريتي كه كل سرمايه و در وسعتي بالاتر كل زندگي خود را باختهاند، خبر ندارند."
وي در انتها گفت:" بازار فاركس نيازمند اطلاعات و آشنايي با روش كاري آن است كه متاسفانه در ايران با برگزاري كلاسهاي كوتاه مدت و بعضا غير كارشناسانه ابتداييترين مسايل مطرح ميشود و بخش جذاب اين بازار را براي فرد تصوير ميكنند در حالي كه ميزان ريسك در اين بازار بسيار بالاست و فرد بايد با علم به اين كار وارد بازار ارز و معاملات شود."
پيامد هاي افزايش و يا كاهش همكاري با فاركس
فاركس كه در دنيا يكي از معتبرترين بازارهاي ارزي است به دلايلي كه چندان هم منطقي به نظر نميرسد(وجود دلالان، ناآگاهي مردم و... ) غير قانوني اعلام شده است. صرف نبود واسطههاي قانوني كه به عنوان يكي از مهمترين عوامل از آن نام برده ميشود ميتواند با درايتي مدبرانه و با تشكيل گروهي همچون كارگزاران كه طبق اصول و قوانين خاصي مشغول فعاليت هستند برطرف شود.
نبود اطلاعات و بياطلاع بودن مردم از روند كاري اين بازار نيز مشكلي است كه ميتوان با برگزار كردن كلاسهاي لازم آن هم با حضور اساتيد آشنا به كار آن را برطرف كرد.
مهمتر آنكه يكي از مهمترين محورهاي فعاليت در بازار هاي بورسي در بازارهاي جهاني وجود رقابت در عرضه داد و ستد هاي بورسي است . به اين خاطر همه سهام داراني كه در اين حوزه داد و ستد مي كنند با سازگاري دقيق با منطق رقابت ، باعث توسعه روزانه فعاليت هاي بورسي شده اند . در اين صورت با توجه به اينكه قرار گرفتن در حوزه رقابت نيازمند تخصص هاي كارشناسي و دانش و تجربه بسيار است ، در اين صورت آيا منطقي است كه از قرار دادن سهام داران ايراني در بازار هاي كه مدار آن صرفا بر بنياد رقابت و دانش و تجربه هوشمندانه است خود داري كنيم . مهمتر انكه اين قطع ارتباط با فاركس باعث افزايش حركت هاي درون گرايانه بورس ايران نخواهد شد . در اين شرايط پاسخ گويي به هر يك از اين پرسسش ها مي تواند ترسيم كننده چشم اندازه بورس كشور در حوزه و نگاه برنامه ريزان باشد .
علاوه بر اين ها ممنوعيت فعاليت در بازاري جهاني همچون فاركس تا حدودي ايران را در لاك خود فرو برده و مي تواند به عقب افتادن ايران از همگامي با بازارهاي جهاني به شود .
سازمان بورس اوراق بهاداربا اعلام غير قانوني بودن بازار فاركس در كشور سعي در حفظ سرمايههاي مردم و جلوگيري از ضرر و زيان ناشي از ناآگاهي آنان دارد در حالي كه در اين ميان اين پرسش مطرح ميشود كه آيا اين اقدام سازمان بورس بجا بوده؟! يا اينكه اين نهاد ميتوانست به جاي اينكه يكباره همه اساس اين بازار بينالمللي را غيرقانوني اعلام كند با تعيين مقرراتي اين بازار را ساماندهي كرده و آن را قانونمند نمايد و با اين كار پايه و اساس سرمايهگذاري در بازاري جهاني را در كشور پيريزي نمايد.
دليل غير قانوني خواندن فاركس
غير قانوني شدن فعاليت در بازار فاركس مانند هر پديده ديگري مخالفان و موافقان خود را دارد. برخي فعالان اين بازار، اين اقدام سازمان بورس را مغاير با فتواهاي مراجع تقليد دانسته و بر اين باورند كه سازمان بورس با اين اقدام درصدد جهتدهي سرمايهها به سمت بازار سهام ايران است.از طرف ديگر گروه زيادي از سرمايهگذاران متضرر در فاركس كه با سوء استفادههاي كلان از سوي برخي نمايندگان شركتهاي كارگزاري جعلي و همچنين شركتهاي هرمي مواجه شده و پولهاي زيادي را بر باد دادهاند از اين تصميم حمايت كردهاند.
در اين ميان معاون حقوقي سازمان بورس در گفتگويي با فارس دلايل اصلي غيرقانوني شدن فاركس درايران را شرح و در رابطه با استسفاريه مراجع تقليد، آينده شركت هاي فعال و برخورد با متخلفين ، شائبه جهتدهي سرمايه هاي فاركس به سمت بورس كشور و وضعيت معاملات ارز و فعاليت ارزي بانكهاي داخلي توضيحاتي ارائه داد.
فهيمي در خصوص اتخاذ چنين تصميمي گفت:" بازار فاركس در كشور به عنوان بازاري غير مجازي شكل گرفت و زماني كه درحال گسترش بود اين احتمال وجود داشت كه با توجه به بحرانهاي مربوط به شركتهاي هرمي ، مشكلاتي را براي اقتصاد و سرمايهگذاري ايجاد كند؛ به همين دليل سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمايه سال گذشته اين موضوع را در اولويت كاري خود قرار داد و بعد از تجزيه و تحليلهاي كارشناسي مبسوط و همه جانبه تصميم به اعلام غيرقانوني بودن فعاليت فاركس در ايران گرفت."
وي افزود:" فعاليت فعالان بازار فاركس مبتني بر واقعيتهاي روز اقتصاد دنيا نيست، بطوري كه در شرايطي كه بورس اوراق بهادار كشورمان بيشترين بازدهي و سوددهي را در بين بورسهاي جهاني دارد چه كسي ميتواند ادعا كند در ديگر بورسها بيشتر از بورس ايران كسب درآمد و سود ميكند. اين مسئله با واقعيت موجود سنخيت ندارد."
وي در واكنش به اين مورد كه ماهيت بازار فاركس با بازار سهام فرق ميكند، اظهار داشت: "ببينيد، بورس ما در سال گذشته حدود 65 درصد بازدهي متوسط داشته است، در كجاي دنيا و چه نوع كسب و كاري چنين بازدهي را به همراه دارد؟ پس اين رويه كه كساني سرمايهگذاران را به سرمايهگذاري پرسودتر از بورس ما دعوت ميكنند، با واقعيت مطابقتي ندارد."
وي ادامه داد:" اين موضوع مانند شبكه بانكي است. هماكنون در دنيا هستند كساني كه ميگويند سرمايهها را در بانكهاي ديگر كشورها به جز ايران ميگذارند و سود سپرده بيشتري مي گيرند، آيا چنين ادعايي با توجه به اينكه بانكهاي ايراني بيشترين سودسپردهگذاري در دنيا را ميدهند، ميتواند درست باشد؟ بنابراين هر ادعايي خلاف اين، ما را به اين نكته ميرساند كه دسيسهاي وجود دارد."
معاون حقوقي بورس تصريح كرد: "يكي از نكات ديگري كه باعث شده فعاليتهاي بازار فاركس در ايران بيشتر مورد توجه قرار گيرد، مربوط به شيوههاي آموزشي آن است. فاركس بازار پيچيدهاي است و سرمايهگذاران علاقمند بعد از سالها تجربه و بررسي و كسب دانش، تازه به اين نتيجه مي رسند كه از چند و چون آن سر در بياورند تا بعد از حرفهاي شدن، موفق به كسب بازدهي شوند، اما در كشور ما مؤسسه و شركتهايي بودند كه با برگزاري يك دوره آموزشي كوتاهمدت از افراد ميخواستند سرمايههايشان را در فاركس تزريق كنند.اين شيوه روشي متقلبانه و نادرست است چون نميتوان ادعا كرد كسي با حضور در كلاسهاي يك هفتهاي، موفق به سرمايهگذاري دقيق در اين بازار شود."
فهيمي ورود اشخصاص و افراد عادي به اين بازار را ناشي از رشد شبكههاي اينترنتي عنوان كرده و ميافزايد: "بازار فاركس يا بازار ارز بينالمللي ابتدا بين نهادهاي مالي شكل گرفت. بانكها و نهادهاي مالي هم به دليل برخورداري از متخصصين و حوزه مربوطه تلاش ميكنند نوسان نرخ ارز را پوشش دهند. اين موضوع اشكالي ندارد اما ورود اشخاص و افراد عادي به اين بازار ناشي از رشد شبكه اينترنتي بوده و در هيچ كشوري هم اين مكانيزم سرمايهگذاري مورد حمايت قرار نگرفته و شهروندان براي حضور در فاركس تشويق نميشوند."
اين مقام مسئول در ادامه به عملكرد اين بازار در ديگر كشورها اشاره و تصريح كرد:"در ديگر كشورها هم محدوديتوجود دارد. بيشترين محدوديتها هم مربوط به بازار فاركس آمريكاست به طوري كه براي سرمايهگذاري در اين بازار نه تنها هيچ مشوقي وجود ندارد بلكه تا حد امكان محدوديتها و مقررات متعددي گذاشته تا اين نوع سرمايهگذاري را محدود كنند."
فهيمي ادامه داد:" علاوه بر مقررات سختگيرانه مرتباً هم هشدار ميدهند كه اين بازار مربوط به حرفهايها بوده و افراد غير حرفهاي وارد فاركس نشوند، اما در كشور ما متأسفانه عمدتاً افراد غيرحرفهاي به اين بازار دعوت ميشوند."
معاون حقوقي بورس در بخش ديگري از گفتگوي خود گفت: "علاوه بر اين نكات، مكانيزمهاي بازارهاي مالي پيچيده بوده و برخي از آنها با اصول شرعيت ما مطابقت ندارند. حتي برخي از آن مكانيزم ها مشكلات بزرگي را براي بازارهاي مالي در سطح جهاني به وجود آوردهاند. نمونه بارز آن را در سال 2008 شاهد بوديم كه چه بحران و مسائلي را به وجود آورد. از آن تاريخ به اين سو ابزارهاي مالي اسلامي مورد توجه حتي جهان غير اسلام قرار گرفت."
وي افزود: "درحالي همه شيوههاي سرمايهگذاري و فعاليت در بازارهاي مالي، روشهاي مقبول و مطابق با شرعيت اسلام نيستند كه يكي از وظايف و مسئوليتهاي سازمان بورس اين است كه در فرآيند توسعه بازارهاي مالي كشور، ابزارهاي مضر و غير اسلامي را كنار بگذارد و در عوض از ابزارهاي مطابقت با شرعيت اسلام تشويق و حمايت كند. با اين اوصاف ما همه مكانيزمها و شيوههاي سرمايهگذاري فاركس را در كميته فقهي سازمان مطرح كرديم كه همه آنها غير شرعي اعلام شد."
فهيمي با اعلام اينكه خروج سرمايههاي سرمايهگذاران متضرر، هم با منافع ملي ما مغاير بوده و هم اينكه امكان هيچگونه حمايت قانوني در بازار فاركس وجود ندارد خاطرنشان كرد:" با اين حساب، اين چه نوع سرمايهگذاري در بازار است كه هيچ قانون و حمايتي ندارد و كمترين بازدهي را نسبت به بورس ايران داشته اما برخي اقدام به فعاليت ميكنند؟ اين موضوع فقط به دسيسه و اغفال افراد مربوط است."
به گفته معاون حقوقي بورس يكي از انواع فريبها در بازار فاركس اين است كه عنوان ميشود در اين بازار براي افراد كار هم وجود دارد بنابراين جوانان با اخذ سرمايه از خانواده خود درصدد اشتغال و كار برميآمدند و با اغواهايي آن چناني فريب ميخوردند.
وي افزود:" در همين راستا سازمان بورس براساس وظيفه و رسالت ذاتي خود كه همان مأموريت مقابله با فعاليتهاي غير قانوني در بازار سرمايه كشور است با افرادي كه از عناويني مانند كارگزار، بازارساز و بازارگردان و ... در بازار فاركس استفاده كنند، طبق بند يك ماده 49 قانون بازار اوراق بهادار مصوب اول آذر 84 مجلس عمل خواهد كرد."
اين كارشناس در خصوص بند وماده مذكور توضيح داد:" اين بند به صراحت تأكيد دارد هيچ كس بدون مجوز نميتواند از اين عناوين استفاده كند، هرچند متأسفانه برخي از افراد از چنين عناويني استفاده كرده بودند. به همين دليل تصميم گرفتيم در راستاي مسئوليتهاي قانوني خود، اين موضوع يعني مقابله با فعالان بازار فاركس را در اولويت كاري خود قرار دهيم."
فهيمي به بررسيها و تجزيه و تحليلهاي سال گذشته مجموعه هم اشاره و تاكيد كرد: "پس از كسب نتيجه لازم از امور و هماهنگي با نهادهاي ذيربط مسئول در اين زمينه (دادگستري، نهادهاي انتظامي و امنيتي و بازرسي ) اطلاعيه شماره يك را صادر كرديم و در آينده اطلاعيههاي بعدي شامل راهنمايي سرمايهگذاران در اين بازار را منتشر خواهيم كرد."
وي در پاسخ پرسشي مبني بر اينكه برخي فعالان بازار فاركس ايران در سالهاي گذشته از مراجع تقليد مختلف استسفاريه كرده كه با نظر مساعد مراجع تقليد همراه بود، افزود:" به نظر ما در استسفاريههايي كه انجام شده پرسش به درستي مطرح نشده است. بنابراين همه ابعاد قراردادهايي كه مورد استفاده فعالان فاركس قرار مي گرفت را بررسي كرديم، البته نه با اين انگيزه كه همه آنها را رد كنيم بلكه با اين هدف كه ببينيم كدام يك از اينها با منافع ملي و اصول شرعيت ما مطابقت دارد تا شايد استفاده كنيم. مانند معاملات آتي سكه."
نكته ديگري كه در اين خصوص بايد مورد نظر قرار گيرد اين است كه متولي امر در مورد مسايل ارز بانك مركزي بايد باشد در حالي كه سازمان بورس غير قانوني بودن فاركس را اعلام كرد.
فهيمي در اين خصوص گفت: "متأسفانه آنچه در فاركس مطرح ميشود سرمايهگذاري در ارز نيست يعني گرفتاري كار در اين است كه هيچگونه ارزي در كار نيست، بلكه سرمايهگذاري در اوراق موسوم به CFD يعني توافق براي مابهالتفاوت است كه در اصطلاح فقهي به آن "بيع معشٌرات" يعني معامله اعداد ميگويند كه جزئيات اين رويه نادرست را هم به زودي اعلام خواهيم كرد؛ بنابراين سرمايهگذاري درCFD معامله نوعي اوراق بهادار بدون در ميان بودن ارزي است كه در نظام بانكي و صرافيها انجام شده و تحت نظارت بانك مركزي است و مشكلي هم وجود ندارد اما دربازار فاركس ارزي داد و ستد نمي شود بلكه قراردادها و معاملات آتي (فيوچر) است كه هم اشكال شرعي دارد و هم مغاير با منافع ملي بوده و هيچگونه حمايتي از آن نميشود."
فهيمي ادامه داد:" اين درحالي است كه كارگزاران هر بازار مالي بايد تحت نظارت سازمان بورس بوده و پرونده داشته باشند. مگر ميشود در كشوري كسي ادعا كند بدون نظارت سازمان بورس كارگزار است؟ مگر كارگزاران ما ميتوانند در ديگر كشورها بدون داشتن مجوز از نهاد ناظر ادعاي نمايندگي كارگزاري كنند؟ پس اينگونه هم نيست كه اجازه دهيم افرادي با ادعاي نمايندگي كارگزاري ديگر كشورها اقدام به خروج سرمايههاي كشورمان كنند."
در ميان اين همه بحث در خصوص اين خبر عدهاي هم معتقدند كه سازمان بورس به اين دليل اقدام به غير قانوني اعلام كردن اين بازار كرده كه اين بازار را به عنوان رقيب بورس كشور ميداند و با چنين تصميمي قصد دارد سرمايهگذاران و حجم سرمايه قابل توجه اين بازار را به سمت بورس اوراق بهادار تهران هدايت كند.
فهيمي در اين خصوص تبيين كرد: " مگر شاخصهاي بورس ما پايين بوده و سرمايهگذاران ضرر ميكنند تا نيازي به سرمايههاي بازار فاركس داشته باشيم؟ نه قضيه كاملاً برعكس است. ما در راستاي حمايت از سرمايهگذاران شهروندان وارد عمل شدهايم. بازار ما هم اصلاً به اين گونه سرمايهها نيازي ندارد.البته اين پولها بايد در بازار داخلي باشند و ما تشويق به خروج سرمايه نميكنيم. طبيعتاً اگر هم يك ريال باشد ما ميخواهيم در كشورمان سرمايهگذاري شود، بنابراين ما براي نياز؛ بازارمان را با چند شهروند كه با 5 تا 15 ميليون تومان در بازار فاركس سرمايهگذاري كردهاند برآورده نميكنيم اما اگر شهروندي حتي اگر يك ميليون تومان در اين بازار ضرر كند، متأسف ميشويم و اگر همين يك ميليون تومان از كشور خارج شود تاسف بيشتري مي خوريم. پس در راستاي ماده دو قانون بازار اوراق بهادار و با هدف حفاظت از حريم بازار سرمايه و عدم اجازه به معامله داراييها و سرمايههاي مسموم، بساط اينگونه معاملات را در كشورمان برچيديم."
با سلام وادب فقط واسه روشن شدن این قضیه طبق خبرها یی که تو این مدت شنیدم و تحقیقی که کردم بگم که جریان از چه قراریه ، قضاوت پای خودتون ،منم مثل خیلیای شما خدا شاهده نزدیک به چهل م سرمایه گذاری کردم البته زیر مجموعه ای متاسفانه و یا خوشختانه نداشتم الان هم کاملا ناامید نیستم حالا بخوانید جریانو شاید پاسخی برای ابهاماتتون باشه- آقا ماجرا کلا ازین قراره که یه ارگانی تو انگلستان وجود داره بنام fca )مخفف financial conduct authority( که نظارت کامل بر موسسات سرمایه گذاری داره و طبق قانون این موسسات سودهای تعریف شده ای رو باید به مشتریان بپردازند که این کمپانی طبق این قانون تخلف و fca بهش هشدار داده و اینا هم به هشدار توجه نکردند ،و توجیهشون اینه که ما شرکت سرمایه گذاری نیستیم و داریم trade فارکس میکنیم که خوب دروغ هم نمیگفتند ولی خوب یه جورایی انگار کلاه شرعی درست کردند واسه خودشون، اگرم دقت کنید رسیدهایی که به ما میداد اولش سرمایه گذاری بود بعدش به trading تغییر کرد ،اگه رسیدهای چاپی دارید نگاه کنید متوجه میشید، در ادامه کمپانی سایت ggfonlin رو هم پایین آورد و با ggfreserve ادامه کار داد (یه جورایی دزدکی) تا دولت متوجه نشه اینم بره ثبت هنگ کنگ بگیره تو این فرصت، وقتی که بحث مالیانی رخ داد کمپانی مجبور شد که جلوی حسابها رو ببنده تا ناگزیر خروجی نداشته تا به امور مالیاتیش رسیدگی بشه که اگه داخل company house رو چک کنید میبینید دقیقا تاریخ مالیاتشو اونجا هم زدن و دقیقا همون تاریخ ماه april که اعلام کرده بودن و کمپانی دروغ نگفت و مجددا هم بررسی مجددش 10 روز طول کشید اگه خاطرتون باشه که اینم تو cpmpany house زده ، در ادامه وقتی یه سری از رفیقامون سودشون به تعویق افتاد سر قضیه مالیات از سر نمیدونم بگم بی فکری یا...رسیدها رو واسه fca فرستادن و یه جورایی متوجه کردن اونا رو که کمپانی بعد از هشدار هم داشته کار میکرده و fca در ادامه کمپانی رو متخلف شناخت و تمام فعالیتشو بالاجبار متوقف کرد و جریمه و دادگاهی و ...ازینطرف وقتی کمپانی خواست ثبت هنگ کنگ بگیره نیاز به تبرئه شدن از انگلیس داشت ! و ادامه داستان که خودتون میدونید ، و نکته ای دیگه ، بنظرم اگه حتی کمپانی کلاه بردار بود براحتی تا 2 یا 3 سال دیگه میشد کار کنه چون حالا حالاها نیاز نبود که از جیبش سود بده و یه قرون اگه میداد چند برابرشو میگرفت پس خود کمپانی بیشتر از ما علاقمند به اینه که مسائلشو حل کنه و دوباره شروع کنه ...بهر جهت میخاستم خودتون همه چیزو بدونید بعد تصمیم بگیرید چه کاری بهتره و صلاحه...امیدوارم که واقعا به لطف خدا هر چی خیره زودتر اتفاق بیفته...به امید خدا
محمدی
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۲۱:۴۰
این سیما خانوم په قد فعاله..هم اینجا پیام ضد شرکت میزاره هم تو سایتای خبری دیگه...این کارها اشتباه که اتیش بندازید تو کار...اطلاع رسانی شده بود شما اگگگر اگگر تو این کار هستی مشکل از لیدراتون بوده وگرنه برای ما اطلاع رسانی شده..
بجای این همه سر و صدا کمی صبر کنید..شما که این همه میترسیدید برای چی امدید سرمایه گداری...
بابا یکم دیگه صبر کنید شکایت کردن چه فایده ای داره!؟
از کی میخواید شکایت کنید؟! سند و مدرکتون چیه!؟
اسپانسرهای بیچاره چه گناهی دارن؟! غیر از اینه که یه موقعیت خوب بود و شماروهم به کار دعوت کردن!؟
من خودم هم نزدیک به ۱۰۰ ملیون تومان گذاشتم و الان دستم به هیچ جا بند نیست!!
برید شکایت کنید قوه قضاییه میگه من که گفتم نرید توی فارکس !!!! حالا فرض کنیم قوه قضاییه اومد و گفت فلان شرکت غیر قانونی و کلاهبرداره یه درصد فکر کنید که تا چند روز دیگه سایت اومد بالا اونوقت چه جوری میخواید به کار ادامه بدید توی این شرکت،دیگه کی به شما اعتماد میکنه!؟
انقدر ما ایرانی ها کم صبر هستیم و با گزارش دادن به fca برای ggf دردسر درست کردیم که بیچاره اومد و ارتباطشو قطع کرد و دیگه هیچ اطلاعاتی نداد تا بتونه مسايلشو زودتر حل کنه
من ازتون خواهش میکنم یکم دیگه صبر کنید،انشالا به زودی خبرای خوش میشنویم
سایت فکر ایرانی بوده و ظاهر اینگیلیسی
حرف این لیدر هام به هیچ وجه دیگه قبول نکنین ـ
پولو اون بالا دستیا خوردن . دیگه تموم از سایت خبری نیست دیگه
بی نام
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۲۲:۰۹:۰۵
سلام دوستان مالباخته .تو رو خدا از این بیشتر وقت را هدر ندید و تمام مالباختگان جمع بشیم و شکایت کنیم از این شیادها .بخدا اینا دارن بازیتون میدن که واسه خودشون زمان بخرن از هیچ چیزی نترسین مطمئن باشید اگه میخواید به پولتون برسید تنها راهش شکایت کردنه .این پست فطرت ها انقدر پررو هستن که بدون هیچ سایتی هم دارن به قول خودشون ورودی میگیرن .من یکی که کوتاه نمیام و تک تک اونایی که ماها رو بدبخت کردن تا به دادگاه نکشم اروم نمیگیرم تو رو خدا همت کنید انشالله حقمونو از این کلاهبردارها میگیریم
من یکی از سرشاخه ها که تو یکی از جلسات دیده بودم و ازش خبری نبود خیلی اتفاقی تومیدان ونک دیدم باهاش درگیر شدم گفت میخاستی پول نذاری مگه مجبورت کردم گفتم ازت شکایت میکنم گفت تو پات بیشتر از من گیره دوستان اگه کسی اطلاع داره بگه ما هم مقصر میشیم اگه شکایت کنیم تازه هیچ مدرکی هم ندارم
ایران زمین
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۴:۲۲:۲۷
زهرا خانم شرکت بادران مرتبا اطلاع رسانی داشت. مثل اینا یهویی نه ایمیل نه تلفن نه سایت غیب نشد که!
یادمه قدیما یه گربه ننه و روباهی بودن که الان اسمشون به اسپانسر لیدر نتورکر و ... تغییر پیدا کرده و یه پینو کیویی بود که الان اسمش به مال باخته بدبخت بیچاره و... تغییر پیدا کرده و در یک ماجرا به پینوکیو گفتن تو اگر همه سکه هات رو اینجا بکاری فردا صبح یه درخت پر از سکه داری. یادش بخیر صبح پاشد دید جا تره و بچه در کار نیست.البته گربه ننه و روباهه بعد اون یا در میرفتن یا به شکل دیگه ای سعی میکردن دوباره طرفشونو گول بزنن. دانشگاه رابرت کیو ساکی گربه ننه و روباهایی مثل جردن هندرسون و اسامی مستعار ایرانی میسازه. دنبال پولتون نباشین چون اون مدارک به درد عمه بتی میخوره . دوستانی که میگن جو منفی نده بگن الان جردن هندرسون کجاست تلفنش ایمیلش ادرسش البته واقعی نه مثل این درس که اسمت چیه منو به اسم مثلا بهادر صدا کنین. و شماره شونو بذارن یا ایمیل خودشونو بذارن تماس بگیریم.ترسوتر بزدل تر از این اسپانسر ها ندیدم
سلام
از دوستان که اطلاعاتشون قویتره و امکانشو دارن یه گروه تلگرامی تشکیل و معرفی کنن تا همه اونجا جمع و همفکری کنیم من خودم ریپورت شدم
دوستان اینجا جای خوبی برای این حرفا نیست همین مونده کاری کنیم که دولت خودمون بیاد سراغمون
با دوستمون که مشکل قوه قضاییه رو گوشزد کردن موافقم ، حالا یکار کنید که اگه اونام برگشتن حالا بخاطر قوه قضاییه نتونید کار کنیدو شکست بخورید، یخرده صبر کنید . همین شرکت بادرانم شش ماه تعلیق بود .این بیچاره که یه ماه شده تازه با این همه سیستم سود دهی بالا
بچه ها خیالتون راحت راحت که همش کلاهبرداری بوده از الان به بعد اگه بازم چرت و پرت های بالایی ها رو قبول کنید دیگه شعور خودتونو زیر سوال بردید .اقا بنده خداها خب با چه رویی بگن پولتونو خوردیم بالاخره اونا هم ادم اند وجدان دارن نمیان که شما رو ناراحت کنن بگن با اجازتون سرتون کلاه گزاشتیم اونم چه کلاهی میترسن خدایی نکرده ناراحت بشین واسه همین وقتی بهشون زنگ میزنیم وعده سر خرمن هم بهمون میدن که سر خرمن نام دیگرش هنگ کنگ میباشد
همینجور اسکل وار به خودتون امید بدید من تو حسابم 210میلیون داشتم به هر اسپانسری خاستم نصف قیمت بفروشم هیچ کس نخواست شک نکنید یه جای کار میلنگه که خودشون هم اطمینان 100%ندارن بازم میگن ما داریم تو این شرایط ورودی میگیریم
سلام به دوستان هم درد
با توجه به اتمام مهلت و تمام بهانه های بچه گانه ای که بیشترشون در طول این مدت توهین به شعور تمام سرمایه گذارها بوده و اینکه طی بررسی رنکینگ مراجعه به سایت جی حی اف تقریبا تماما توسط ایرانیها بوده که مشخص میکنه این یک طرح و کلاهبرداری ظاهرا انگلیسی و کلا ایرانی بوده از دوستان عزیز سرمایه گذار خواهش و پیشنهاد دارم ضمن اطلاع به دیگران که در این دام گرفتار شدن با تشکیل یگ گروه تلگرامی و با جمع آوری اطلاعات واقعی از سرشکبه های این باند فوق حرفه ای و کلاهبردار هرگونه اطلاعاتی که دارن از قبیل اسم کامل -شماره موبایل همراه اول-کد ملی و شماره اتومبیل هاشون (ضمن اینکه تقریبا اسم اکثر اونها مستعار بوده و با اسامی جعلی طعمه های خودشون رو فریب میدادن ) ضمن همفکری سریعا اقدامات لازم رو شروع کنیم تا از خروج سرشبکه ها از ایران جلوگیری بشه گرچه از عوامل اون حضرات اینجا هم هستند و ریپورت بهشون خواهند داد
ناشناس
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۰:۴۲:۲۵
دوستان عزيز سلام
با اين شلوغ كردما در سايتها كار رو در داخل با مشكل مواجه ميكنيد قوه قضايه ما نزده ميرقصه واي بحالي كه از اين داستانا مطلع بشه
آقا شركت با اصالته واقعا به مشكل برخورده و داره حلش ميكنه فكر اين باشين كه بي جهت يه مشكل بنام قوه قضاييه رو داخل بوجود بيارين اونوقت ديگه هيچكي نميتونه حلش كنه
خواهشا كمي صبر و تدبير داشته باشيم
شركت كلاهبردار نيست