پنجشنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۱:۱۷
کد مطلب : 123756
رئیس‌جمهور:

دولت پیگیر اجرای دستورات مقام معظم رهبری است

دولت پیگیر اجرای دستورات مقام معظم رهبری است
رئیس‌جمهور گفت: رشد کشور و رشد اقتصادی در گروی افزایش بهره‌وری است؛ برخی دستگاه‌ها بودجه و اعتبار زیادی دارند ولی باید خروجی و بهره‌وری آن دستگاه سنجیده شود؛ باید در بهره‌وری دستگاه‌ها بازنگری شود.
سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور دیروز در هفدهمین جشنواره شهید رجایی اظهار داشت: شهید رجایی نماد خدمتگزاری، حرکت جهادی و دغدغه‌مندی نسبت به دین و ارزش‌هاست. وی افزود: توجه به نیروها و تقدیر از عزیزانی که انجام خدمت می‌کنند، یک اصل اسلامی است که باید همواره مد نظر باشد. در همه دستگاه‌ها ارزیابی دقیق موجب رشد و تعالی نظام اداری کشور می‌شود.
رئیس‌جمهور گفت: نگاه مدیریتی در کشور وجود دارد و سلسله ‌مراتب اداری هست اما نکته مهم این است که؛ چه باید کرد سازوکار اداری در هر کشوری کارآمد باشد؟ این دغدغه همه کسانی است که در موضوع مدیریت فعالیت می‌کنند. رئیسی بیان کرد: چهار حوزه پاسخگویی را در فرهنگ اسلامی داریم؛ اول پاسخگویی به خداوند متعال، عموم شهروندان، ارباب رجوع و سلسله‌مراتب و نظام اداری. همواره برای افزایش بهره‌وری علاوه بر اعتماد، باید کنترل هم تعریف شود و باید ببینیم آیا در نظام مدیریتی ما اصل بر اعتماد و یا کنترل است، با نگاه به عهدنامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر، اصل بر هر دو یعنی هم بر اعتماد و هم کنترل دیده می‌شود. هر فرد و کارمند باید خود را موظف به اجرای قانون، رعایت اخلاق، پاسخگویی صحیح به ارباب رجوع بداند؛ چه بالای سر او بازرس باشد یا نه. نظام خودکنترلی در فرهنگ دینی ما مد نظر است و هر کس خود را ابتدا در محضر خدا ببیند و خطایی مرتکب نشود، اما کنترل هم لازم است.
وی ادامه داد: کنترل برای مچ‌گیری نیست بلکه برای تداوم اعتماد است؛ اعتماد امر لحظه‌ای نیست و نیاز به تداوم دارد و این مسئله در گروی کنترل و نظارت است. نظارت باید سیستمی وجود داشته باشد و موجب سلب اعتماد نخواهد بود؛ ارزیابی ضرورت دارد. وجود سازمان‌های نظارتی از وجود سازوکارهای درون‌سازمانی کفایت نمی‌کند و درون بخش‌ها هم باید کنترل باشد. وی گفت: نیازمند به تحول اداری هستیم و برای عدالت اداری باید این اقدام انجام بگیرد، عدالت در تمامی شئون اداری؛ مدیران باید نگاه تحولی داشته باشند.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: مقام معظم رهبری در فرمایش‌های روز سه شنبه، نکات ارزشمندی را فرمودند و برای عملیاتی کردن بیانات ایشان جلسه گذاشتیم. برخی دستگاه‌ها بودجه و اعتبار زیادی دارند ولی باید خروجی و بهره‌وری آن دستگاه سنجیده شود؛ باید در بهره‌وری دستگاه‌ها بازنگری شود. بودجه‌ها تخصیص می‌یابد ولی مهم‌تر، بهره‌وری است؛ عمر افراد صرف می‌شود و این هزینه است، ولی بهره‌وری چقدر است؟ دستگاه‌ها باید کارکنان خود را فراخوان کنند و آسیب‌شناسیِ مجموعه خود را انجام بدهند. رئیسی عنوان کرد: ۴۳ سال از پیروزی انقلاب گذشته است و مردان و زنان مصمم ما امروز دنیا را در مقابل اراده خود حیرت‌زده کردند؛ چرا امروز باید در نظام اداری دچار مشکل باشیم؟ ما «اصحاب ما می‌توانیم» هستیم و باید تحول در نظام اداری انجام بگیرد. سرمایه انسانی ما کم نیست و این‌ها ذخایر ما هستند ولی این نیرو در نظام اداری ما، متوقف شده است و یا به او میدان داده نمی‌شود و همین فرد در بخش خصوصی، اقدامات مؤثری انجام می‌دهد.

ضرورت اقدمات عملی دولت و استانداران برای ارتقای امید و اعتماد مردم
سید ابراهیم رئیسی همچنین در نشست مشترک اعضای هیأت دولت با استانداران سراسر کشور، ضمن قدردانی از لطف و محبت رهبر معظم انقلاب در دیدار هیات دولت با ایشان، با اشاره به اولویتِ صیانت از امید و اعتماد مردم در جهت‌گیری‌های کلان دولت، گفت: امید و اعتمادی که در مردم ایجاد شده سرمایه‌ای برای دولت است و باید با تصمیمات اثربخش، پیگیری‌های مجدانه، گزارش‌های صادقانه و ارتباط مستمر با مردم ارتقا یابد.
وی در ادامه به ویژگی مسئولیت‌پذیری دولت که از سوی رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفت، اشاره کرد و اظهار داشت: از همان ابتدا تاکید داشتیم که دولت در عرصه تصمیم‌گیری، مصمم، بدون بهانه‌تراشی و با روحیه مسئولیت‌پذیری تصمیمات لازم را اتخاذ نماید و در عرصه عمل، با دقت، جدیت و اجرای به موقع تصمیمات را به ثمر برساند. رئیسی صادق‌الوعد بودن دولت را یک شاخص مهم ارتقای امید و اعتماد در کشور خواند و گفت: حتماً تلاش کنیم، چه وعده‌های مقطعی و موردی و چه وعده‌های کلان، به شکل صحیح و به موقع پیگیری و محقق شوند و اگر اجرای وعده‌ای در جایی و به هر دلیلی با اشکال مواجه شد، برای مردم توضیح داده شود. رئیس جمهور بر ضرورت تقویت اطلاع‌رسانی در دستگاه‌های اجرایی به ویژه استانداری‌ها برای تبیین اقدامات خوب و مؤثر دولت تاکید کرد و اظهار داشت: روابط عمومی استانداری‌ها با همت مضاعف به وظایف خود در زمینه تبیین اقدامات و دستاوردهای دولت در فضای مجازی و رسانه‌ها عمل کنند.
رئیسی در ادامه توجه به تولید را به عنوان یکی دیگر از توصیه‌های رهبر انقلاب به دولت مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: استانداران موظف‌اند با پیگیری‌های مستمر موانع تولید را شناسایی و رفع و واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه‌تعطیل را فعال کنند. گاهی مشکل یک واحد تولیدی تعطیل شده با یک پیگیری ساده رفع و ظرفیت‌های تولیدی و اشتغال آن فعال می‌شود.
رئیسی تامین مسکن برای مردم را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت دانست و گفت: استانداران مسأله تأمین مسکن و کنترل اجاره‌بها را به شکل ویژه دنبال کنند و در تصمیمات خود در این زمینه منتظر دستور یا اجازه از مرکز نباشند. فعال‌سازی معادن و استفاده از ظرفیت‌ها و منابع خدادادی، مسأله دیگری بود که رئیس جمهور آن را مورد تأکید قرار داد و افزود: قابل قبول نیست که با گذشت یک سال از عمر دولت همچنان شاهد معطل ماندن معادنی برای بهره‌برداری باشیم. هیچ نهاد و سازمانی مجاز نیست به هر بهانه‌ای فعال‌سازی و بهره‌برداری از معادن را متوقف کند.
https://siasatrooz.ir/vdcbsfb80rhb5zp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی