?>?> اغتشاش،‌اعتراض را به حاشیه می‌برد | سیاست روز
شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۰
کد مطلب : 124035
اعتراض؛ آنچه که دراین سال‌ها نادیده گرفته شده است

اغتشاش،‌اعتراض را به حاشیه می‌برد

اغتشاش،‌اعتراض را به حاشیه می‌برد
انتقاد و اعتراض بجا حق مردم است و این حق در قانون اساسی نیز در نظر گرفته شده است اما تاکنون یک اعتراض قانونی که با مجوز برگزار شده باشد وجود نداشته است چرا که هر گاه یک اعتراض مردمی شکل گرفته عواملی باعث بیراهه رفتن آن شده است. اما حاکمیت بر اساس قانون باید فضای اعتراض را فراهم کند و امنیت معترضین را نیز تأمین کند.
با توجه به شرایطی که در کشور پس از درگذشت مرحومه مهسا امینی پیش آمده است، مباحثی همچون فراهم سازی بستر اعتراض و بازنگری در پلیس امنیت اخلاقی مطرح شده که نباید اجازه داد در مقطع کنونی مطرح و به فراموشی سپرده شود. در همین زمینه چند تن از نمایندگان مجلس و فعال سیاسی اظهار نظر کرده‌‌اند.
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما معتقد هستیم که باید در کشور بستر اعتراض فراهم شود و مردم در چهارچوب قانون بتوانند نظرات موافق و مخالف خود را در خصوص روش‌های اجرایی و مسائل مطرح کنند اما مطالبه مردمی با اغتشاش تفاوت دارد.
مجتبی یوسفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به صحبت‌های اخیر رئیس جمهور با مردم و ضرورت ایجاد بستر مناسب برای شنیدن اعتراضات مردمی در چهارچوب قانون، بیان کرد: این روزها شاهد هستیم کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه نگران آزادی بیان در ایران شده‌اند. هیچ کس در جمهوری اسلامی مخالف ابراز عقیده و اعلام نظر صنوف و اقشار مختلف و همه کسانی که ممکن است نظر مخالفی نسبت به کارکرد برخی از دستگاه‌ها داشته باشند، نیست.
وی در ادامه اظهار کرد: نظام اسلامی همواره در مقابل نظرات مخالف نیز نجابت نشان داده و در کنار مردم ایستاده است. اما چند نکته جالب است که باید مورد توجه قرار گیرد. فقط در هفت سال گذشته ۳۰۰ زن توسط پلیس آمریکا کشته شده‌اند که ۱۲۵ تن از آنها ظرف یک سال گذشته بوده است. هیچ کسی هم اعتراضی نکرده است. در انتخاباتی که حدود دو سال پیش برگزار شد و بایدن و ترامپ به رقابت پرداختند، حساب توئیتری رئیس جمهور مستقر به دلیل اینکه مردم را به اغتشاش دعوت کرده بود بسته شد. بعد از آن هم به دلیل دعوت مردم به شورش بازخواست شد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بحث اعتراضات سه اصل وجود دارد. نحوه اعتراض، مکان اعتراض و شکل اعتراض. اینکه مردم چگونه اعتراض خود را مطرح کنند و ساختارشکنانه نباشد. از سوی دیگر به اموال عمومی نیز خسارتی وارد نشود. این قوانین درخصوص برگزاری اعتراضات در آمریکا هم صدق می کند. بریدن گلوی سرباز نیروی انتظامی یا آتش زدن آنها و یا برداشتن چادر از سر ناموس مردم یا از بین بردن اموال عمومی به هیچ وجه قابل قبول نیست. تهیه یک آمبولانس حداقل ۱۰ میلیارد برای کشور هزینه دارد. برخی از افراد یا سلبریتی‌ها که ادعا می کنند که به جای اربعین یا مکه برای خرید آمبولانس هزینه کنید امروز چرا سردمدار اغتشاش شده اند؟

چرا سلبریتی ها فرزندان خود را به اغتشاش نمی فرستند
وی در ادامه تاکید کرد: برخی از سلبریتی ها و یا فوتبالیست‌ها که امروز سردمدار اغتشاش شده اند خودشان اگر راست می گویند فرزندان خود را به اغتشاشات بفرستند تا متوجه شوند فرق اغتشاش با اعتراض مسالمت آمیز در چه است. چرا بچه ها و جوان های مردم را به اغتشاش دعوت می کنند؟ این عزیزان نیز مانند بچه های ما هستند. اگر هم اعتراضی دارند باید شنیده شود.
وی افزود: ما معتقد هستیم که باید در کشور بستر اعتراض فراهم شود و مردم در چهارچوب قانون بتوانند نظرات موافق و مخالف خود را در خصوص مسائل مختلف مطرح کنند. اما مطالبه مردم با اغتشاش تفاوت دارد. افرادی که مردم را ترغیب می کنند که اموال عمومی که ریال به ریال آن از جیب مردم تامین شده است را به آتش بکشند، آدرس خانه ها و ماشین ها میلیاردی خود را بدهند.

نظام اسلامی برای مردم است
یوسفی در ادامه خاطرنشان کرد: نظام اسلامی همواره شنوای پذیرش انتقادات مردم بوده است. اکنون هم افرادی که به طریقی گول خوردند و اعتراض هایی در روزهای اول داشته اما بعد صف خود را از اغتشاش جدا کردند، آزاد شدند. صف اغتشاشگر باید از مردم مطالبه گر جدا شود. مجلس نیز به این موضوع توجه دارد. قانون احزاب و موضوعات مرتبط با مطالبات صنفی در مجلس دنبال می شود. خیلی از صنوف انتقاداتی داشتند و مطرح کردند. هم مجلس و هم دولت با نمایندگان آنها جلسه گذاشته و سعی کرده تا رضایت آنها را جلب کند. مجلس باز هم آمادگی دارد که توسط وزارت کشور لایحه ای برای ایجاد بستری مناسب‌تر برای شنیده شدن نظرات موافقان و مخالفان در چهارچوب قانون ارائه شده و در مجلس رسیدگی شود. این نظام برای مردم است. ایرانی به ایرانی بودن خود افتخار می کند.

دولت برای اصلاح روندهای مربوط به حجاب و عفاف به مجلس لایحه دهد
یک عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر لزوم ایجاد سازوکاری برای بیان اعتراضات مردم به صورت قانونی گفت: دولت برای اصلاح روندهای مربوط به حجاب و عفاف به مجلس لایحه دهد.
یعقوب رضازاده با اشاره به بخش‌هایی از صحبت‌های رئیس جمهوری و تاکید بر حق اعتراض قانونی مردم گفت: مردم اظهارنظرهایشان را مستقیم با نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه و یا با حضور در دفاتر نمایندگان و دیدار با آن‌ها در مجلس بیان می‌کنند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه رییس جمهوری درباره ایجاد مراکزی جهت گفت‌وگو و نقد و اعتراض مطالبی را بیان کردند، ‌قطعا می‌توان با هماهنگی مجلس سازوکارهایی را برای ارائه پیشنهادات و انتقادات مردم پیش بینی کرد تا این کار با روش و شیوه جدیدی صورت گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بر این اساس باید سازوکاری فراهم شود تا مردم به صورت قانونی اعتراضات‌شان را بیان کنند و مجلس هم در این زمینه کمک می‌کند.
رضازاده درباره امکان اصلاح روندهای مربوط به حجاب و عفاف و گشت ارشاد گفت: مجلس برای بررسی این موضوع می‌تواند پیشنهادات دولت را در قالب لایحه جدید مورد رسیدگی قرار دهد. ابتدا این لایحه در کمیسیون‌های حقوقی، ‌اجتماعی، امنیت ملی و شورا بررسی می‌شود و سپس بعد از تصویب در این کمیسیون‌ها نوبت به بررسی در صحن علنی می‌رسد. وی ادامه داد: دولت برای اصلاح روندهای مربوط به حجاب و عفاف به مجلس لایحه دهد. مجلس آمادگی دارد بر اساس پیشنهادات دولت روند موجود را اصلاح کند.

جلالی زاده: بستر اجرای حق اعتراض مسالمت آمیز در قانون اساسی وجود دارد
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه بستر اجرای حق اعتراض مسالمت آمیز در قانون اساسی وجود دارد، گفت: رئیس‌جمهور اصل ۲۷ قانون اساسی را اجرایی کند.
جلال جلالی‌زاده با بیان اینکه بستر اجرای حق اعتراض مسالمت آمیز در قانون اساسی وجود دارد، اظهار کرد: اصل ۲۷ قانون اساسی درباره حق اعتراض مسالمت آمیز باید اجرا شود. اگر تاکنون این اصل اجرا می شد، شاهد مشکلات کمتری در کشور بودیم. رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و من به عنوان یک شهروند از رئیس‌جمهور تقاضا دارم اصل ۲۷ قانون اساسی را اجرا کند. در این قانون شرایط برگزاری تجمعات مسالمت آمیز ذکر شده و فقط لازم است تا این قانون اجرایی شود؛ یعنی به گروه‌هایی که تقاضای برگزاری تجمع را داشته و شرایط تجمع هم بر طبق اصل ۲۷ قانون اساسی یعنی «تشکیل‏ اجتماعات‏ و راه‏ پیمایی‏ ها، بدون‏ حمل‏ سلاح‏، به‏ شرط آن‏ که‏ مخل‏ به‏ مبانی‏ اسلام‏ نباشد آزاد است‏» را دارند، اجازه تجمع داده شود. وی ادامه داد: قانون اساسی اجازه برپایی اعتراضات مسالمت آمیز را داده است ولی تاکنون هیچ حزب و گروه سیاسی نتوانسته است که از این حق استفاده کند زیرا عده‌ای تصور می کنند معترضان، معاند یا برانداز هستند و از آن سو هم عده‌ای فکر می کنند که اعتراض باید با خشونت همراه باشد در حالیکه اعتراض باید بدون آسیب رسیدن به اموال عمومی یا اموال مردم باشد.
این فعال سیاسی با استقبال از اظهارات رئیس‌جمهور درباره امکان اصلاح روند برخی قوانین تصریح کرد: هر دستگاهی دچار خطا شد، مسئولان مربوطه در این زمینه باید از مردم عذرخواهی کنند. چه اشکالی دارد قانون آن اصلاح شود؟ حتی دولت می‌تواند برای اصلاح قانون مستقیم به سراغ خود مردم رفته و با برگزاری همه پرسی، نظر مردم را جویا شود.
جلالی‌زاده در پایان درباره سخنان رئیسی در خصوص لزوم جلوگیری از خشونت و دوقطبی کردن جامعه، تصریح کرد: دولت و حاکمیت نقش مهمی در جلوگیری از دوقطبی سازی جامعه دارد و می تواند همه گروه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی را دعوت کرده و با آنها وارد گفت وگو شده و آشتی ملی را پیگیری کند. صحبت‌های رئیس‌جمهور در شرایطی می تواند به آرام شدن شرایط کشور کمک کند که پشتوانه اجرایی داشته باشد. باید در کنار عمل به گفته‌ها و وعده‌ها، بر قانونگرایی و حقوق مردم تاکید شود تا اعتماد عمومی استواری شکل بگیرد.
https://siasatrooz.ir/vdcc10qsp2bqix8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی