?>?> مسیر مشترک | سیاست روز
جمعه ۳ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۶
کد مطلب : 123036

مسیر مشترک

حزب محافظه کار نخست‌وزیر انگلیس در انتخابات پارلمانی برای مشخص شدن تکلیف دو کرسی خالی شده شکست خورد که...
حزب محافظه کار نخست‌وزیر انگلیس در انتخابات پارلمانی برای مشخص شدن تکلیف دو کرسی خالی شده شکست خورد که به استعفای رئیس این حزب انجامید و گمانه‌زنی‌ها در مورد آینده جانسون را تجدید کرد. این شکست در حالی روی داد که همزمان با شدت گرفتن اعتراض‌ها به عملکرد دولت حاکم بر انگلیس، حزب حاکم محافظه کار برای ترمیم چهره، رای‌گیری درون حزبی برای بقا و یا برکناری جانسون از مقام نخست وزیری انگلیس را برگزار کرد. بوریس جانسون، با ۲۱۱ رای موافق نمایندگان حزب محافظه کار در برابر ۱۴۸ رای مخالف، موفق به اخذ رای اعتماد برای ادامه کارش شد اما رای منفی اخیر مردم بیانگر نگاه متفاوت جامعه به دولتمردانشان است چیزی که نمود آن را در رای گیری برای بقای جانسون نیز می‌توان مشاهده کرد چنانکه هر چند جانسون ۲۱۱ رای موافق محافظه کاران را کسب کرده است اما حدود ۴۰ درصد از نمایندگان حزب محافظه‌کار به او رای منفی دادند که بیانگر شدت گرفتن جنگ داخلی در حزب او است.
هر چند در سال ۲۰۱۹ حزب محافظه کار توانست به ریاست جانسون اکثریت پارلمان را کسب نماید اما روند تحولات حکایت از آن دارد که این دوران اوج گیری چندان دوامی نیاورده و جانسون نه یک ناجی که یک ویرانگر برای حزبش شده است چنانکه دو انتخابات میان دوره‌ای مهم در پایان ژوئن در بریتانیا در پیش است که گمان می‌رود تا محافظه کاران در آن شکست خواهند خورد چنانکه اخیرا نیز در انتخابات محلی حزب محافظه‌کار حتی در مراکزی که به صورت سنتی پیروز بوده اند با شکست مواجه شدند. پس از سال‌ها رسوایی‌های جنسی، گاف‌ها و گام‌های اشتباه به عنوان شهردار لندن، وزیر امور خارجه و حالا نخست‌وزیر انگلیس، جانسون به فردی نسبتاً تنها در حزب محافظه‌کار تبدیل شده که ممکن است به آخر خط رسیده باشد. تورم نقریبا ده درصدی که در چهار دهه گذشته بی سابقه بوده است را نیز باید به کارنامه ضعیف جانسون افزود.
در همین حال در حالی یکی از مباحث در انتخابات انگلیس مسئله اقلیت‌هایی همچون مسلمانان و رنگین پوستان است که افزایش آمار رفتارهای نژادپرستانه در دوران جانسون علیه مسلمانان و سیاه پوستان چنانکه آمارها نشان می‌دهد که از هر ۱۰ مسلمانی که در انگلیس مشغول به کار است، هفت نفر از آنها گفته‌اند که نوعی برخورد اسلام ستیزانه را تجربه کرده‌اند.
اما در حوزه سیاست خارجی نیز هر چند جانسون با برخی اقدامات همچون اعلام شروط جدید برای اتحادیه اروپا برای تدوین مدل همکاری‌ها، دمیدن در آتش روس هراسی با تشدید دخالت‌ها و موضع‌گیری‌های بحران ساز در جنگ اوکراین، ارائه طرح‌های چین هراسانه، نمایش اقتدار در برابر سایر قدرت‌های اروپایی نظیر امضای قرارداد جهت ساخت زیر دریایی هسته‌ای با استرالیا با ضربه زدن ۹۰ میلیارد دلاری به فرانسه، برآن بوده تا خود را قدرتی برتر معرفی نماید اما در عمل این اقدامات نتوانسته است رویای نمایش اقتدار جانسون را محقق سازد بویژه اینکه بسیاری از مردم انگلیس، این اقدامات را برگرفته از پیروی و سلطه آمریکا بر لندن می‌دانند که در ساختار چند قطبی جهانی نه تنها دستاورد چندانی برای کشورشان ندارد بلکه به انزوای جهانی آنها منجر خواهد شد.
البته سرنوشتی که جانسون به عنوان نخست وزیر می‌پیماید می‌تواند به سرنگونی آن منجر شود، به اشکالی دیگر و شاید در زمانی بلند مدتر در انتظار خاندان سلطنتی حاکم برانگلیس نیز باشد چنانکه اخیرا همزمان با هفتادمین سالگرد سلطنت ملکه الیزابت نظر سنجی‌ها نشان می‌دهد که ۶۵ درصد از جوانان خواهان ساقط شدن سلطنت در بریتانیا و پایان حاکمیت نظام پادشاهی هستند!

نویسنده: فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdcc11qse2bqix8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی