سه شنبه ۳ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۹
کد مطلب : 124224
وزیر اقتصاد در پاسخ به سیاست روز:

سیاست دولت جلوگیری از انحصار برای افراد خاص است

سیاست دولت جلوگیری از انحصار برای افراد خاص است
سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.
وی در پاسخ به خبرنگار سیاست روز در رابطه با انحصارگرایی در واردات خودرو گفت: همانطور که مطلع هستید دولت در زمینه واردات خودرو مصوبه ای داشت که وزارت صمت در حال اجرای مقدمات آن است و ما قائل به این هستیم که واقعا حرکت کردن به سمت بازارهای رقابتی به نفع مردم است و برنده حرکت کردن از انحصار به سمت رقابت آحاد مردم ایران هستند بنابراین در موضوع واردات هم تمام جهت گیری دولت این است که انحصاری برای یک فرد خاص ایجاد نشود از بین شرکتهای مختلفی که بتوانند شرایط آیین نامه را احراض کنند این اجازه را خواهند داشت که این واردات را انجام دهند . وزیر اقتصاد افزود: امیدوار هستم ظرف همین روزهای آینده امکان ثبت سفارش فراهم شود تا پاسخی به تمام ابهامات موجود باشد.

رشد اقتصادی و تولید
سخنگوی اقتصادی دولت در ابتدای این نشست رسانه ای به بیان عملکرد شش ماهه نخست امسسال پرداخت و گفت: اگرچه هنوز بطور رسمی آمارهای تابستان ۱۴۰۱ منتشر نشده اما برآوردهای اولیه که کارشناسان اقتصادی دارند خیلی امیدواریم که در تابستان ۱۴۰۱ نسبت به فصل بهار شاهد افزایش رشد تولید به ویژه در بخش صنعت و معدن باشیم.
وی افزود: میزان تولید صنایع بزرگ و شفاف اقتصاد در خرداد ، تیر و شهریور نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته ۶.۷ درصد ، ۵.۸ درصد و ۶.۲ درصد بالاتر بوده است که مجموعا نشان می دهد در این سه ماه در مقایسه با تابستان ۱۴۰۰ و همچنین در شهریور امسال نیز نسبت به مرداد شاهد افزایش هستیم که می تواند نشانه ای باشد از اینکه بخش تولید برای اقتصاد ایران علی رغم تنگناهایی که چه در حوزه خارجی وجود داشته و دارد و چه مسائل و مشکلاتی که در سیاستهای داخلی شاهدش بودیم اما به لطف خدا مسیر و ریل گذاری مسیر امیدوار کننده ای است.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اهمیت سرمایه گذاری گفت: نرخ رشد سرمایه ثابت در بخش ماشین آلات نیز که سال گذشته ۳.۸ درصد بوده در بهار امسال به ۵.۸ درصد رسید . تورم تولید کننده نیز از بیش از ۸۰ درصد در شهریور پارسال ، در مدت زمان مشابه امسال به حدود ۴۲ درصد رسیده که البته هنوز برای ما مطلوب نیست و باید بیش از اینها باید به سمت ثبات اقتصادی حرکت کنیم.

نرخ بیکاری و بازار کار
دکتر خاندوزی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با نرخ بیکاری در تابستان امسال گفت: نرخ بیکاری در تابستان ۱۴۰۱ به ۸.۹ درصد رسیده که اطلاعاتش را در همین روزها مشاهده کرده اید . البته برخی قائل به این هستند که کاهش بیکاری صرفا بدلیل نرخ مشارکت است که از ۴۱.۱ درصد به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است اما بررسی های کارشناسان اقتصادی ما نشان می دهد که تعداد افراد فعال اقتصادی که تشکیل دهنده جمعیت مشارکت کننده اقتصاد هستند در تابستان امسال ۲۱۱ هزار افزایش پیدا کرده و به ۲۶ میلیون و ۱۱۲ هزار نفر رسیده و از طرف دیگر تعداد افراد شاغل کشور ۳۷۳ هزار نفر افزایش پیدا کرده و به ۲۳ میلیون و ۷۷۸ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: جمعیت بیکاران در گروه سنی ۱۵ ساله به بالا و فارغ التحصیلان آموزش عالی کشور از یک میلیون و ۱۲ هزار نفر به ۹۵۵ هزار نفر کاهش پیدا کرد درحالی که به دلیل شرایط خشکسالی ما تابستان امسال در بخش کشاورزی شاهد کاهش حدود ۳۰۰ هزار شغل بودیم. در مقابل بخش صنعت ۱۱۲ هزار نفر و بخش خدمات ۵۴۶ هزار افزایش شغل داشت .کاهش نرخ بیکاری واقعا ناشی از تحولات مثبت و دقیق و روشنی است که در سمت جمعیت شاغل کشور و کاهش بیکاران تحصیلکرده ما رخ داده است.

حمایت دولت از مشاغل اینترنتی
سخنگوی اقتصادی دولت در رابطه با تاثیر اغتشاشات بر کسب و کارهای اینترنتی نیز گفت: برخی از اشتغال های حوزه کسب و کارهای فضای مجازی ما متاسفانه در اواخر شهریور و اوایل مهر ماه امسال به جهت فضایی که آشوبگران ایجاد کرده بودند لطمه جدی دیدند و موجب شد درآمد بسیاری از افرادی که از طریق این فضا کسب و کار می کردند تحت تاثیر منفی قرار گیرد اما چون این مسئله مهم است در کمیته اقتصاد دیجیتال دولت جلسات متعددی تشکیل و در رابطه با حمایت از این اقشار تصمیماتی گرفته شد .
وی با بیان اینکه دولت پشتیبان کسب و کارهای اینترنتی است اظهار داشت: دولت پشت این اقشار و کسب و کارها را خالی نمی کند و وظیفه خودش می داند که این گروه قابل توجهی از مردم ما که از این طریق امرار معاش می کردند حمایت کند . در همین رابطه نیز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جزئیات یک بسته حمایتی را در رسانه ملی به مردم اعلام می کند.

مسئولیت اجرای کالا برگ وزارت کار است
وزیر اقتصاد با اشاره به آماده شدن زیرساخت‌های اجرای کالا گفت: مسئولیت اجرای کالابرگ تکلیف بودجه و بر عهده وزارت کار است. بخشی از این تأخیری که تاکنون داشته به علت نبود وزیر بوده که امیدواریم به‌زودی نتیجه این موضوع نهایی شده و بتوانیم آن را اعلام کنیم. وی در رابطه اجرایی شدن بودجه ۱۴۰۱ نیز تصریح کرد: تلاش شد بودجه ۱۴۰۱ با کسری تراز عملیاتی کمتری بسته شود که با همکاری با مجلس رخ داد؛ اما هنوز کسری تراز عملیاتی قابل قبول نیست و باید تا پایان برنامه هفتم توسعه به شرایط تراز برسیم. محور بعدی ما در بودجه ۱۴۰۱ این بود که بودجه جاری دولت با نگاه انقباضی باشد تا کسری بودجه را به حداقل برساند. هم‌چنین در حوزه مناسبات کالاهای اساسی به جهت سیاست حذف ارز ترجیحی گام خوبی برداشته شد تا این مشکل چندساله به ثمر برسد. جلوگیری از ریالی شدن درآمدهای ارزی غیرقابل دسترس از دیگر سیاست‌های بودجه ۱۴۰۱ بود که انجام گرفت. امیدواریم برای دومین بودجه دولت، محورهای بیشتری را از نگاه تحولی و حرکت به سمت اصلاح ساختار بودجه شاهد باشیم و اخیرا که بخشنامه بودجه ۱۴۰۲ ابلاغ شد، رویکردها و سیاست‌های دولت به شکل مفصل خطاب به دستگاه‌ها آمده است.

نویسنده: میترا یزدچی
https://siasatrooz.ir/vdcci0qs02bqii8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی