يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۱
کد مطلب : 120570
وقتی آمریکا در نشست منامه ایران را با جایگزین‌های دیپلماسی تهدید می‌کند

سرکیسه کردن کشورهای عربی با گزینه‌های سوخته

سرکیسه کردن کشورهای عربی با گزینه‌های سوخته
تنها یک هفته تا آغاز مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ باقی مانده است که مقامات نظامی و سیاسی آمریکا در نشست امنیتی منامه با هدف سرکیسه کردن کشورهای عربی در حالی ادعای گزینه‌هایی به جز دیپلماسی در قبال ایران را مطرح کردند که شواهد نشان می‌دهد از یک سو کف‌گیر تحریم‌ها به ته دیگ خورده و گزینه نظامی نیز کلا منتفی است.
آمریکایی‌ها همواره در کنار ادعای رویکرد به مذاکره در قبال ایران از دو گزینه نظامی و تحریم سخن گفته‌اند حال آنکه در حوزه نظامی رسما آمریکایی‌ها توانی برای مقابله با ایران ندارند که نمود آن در قبال بازپس گیری نفت کش دزدی آمریکایی‌ها توسط نیروی دریایی ایران می‌توان مشاهده کرد و در حوزه تحریم نیز رویکرد آنها به تحریم‌افراد به بهانه نقش داشتن در انتخابات آمریکا به ته دیگ رسیدن تحریم‌های این کشور را نشان می‌دهد لذا ادعای آنها در باب گزینه‌های دیگر بیشتر به یک لاف برای باج گیری و سرکیسه کردن کشورهای عربی شباهت دارد. در این چارچوب «برت مک‌گورگ» هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور «خاورمیانه و شمال آفریقا» در اجلاس امنیتی منطقه‌ای «گفت‌و‌گوی منامه» علیه ایران موضع‌گیری کرد. هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور «خاورمیانه و شمال آفریقا» در این سخنرانی تلاش کرد بعد از خروج خفت‌بار آمریکایی‌‎ها از افغانستان به متحدان واشنگتن در منطقه غرب آسیا درباره ادامه حمایت‌های آمریکا از آنها اطمینان بدهد.«برت مک گورک» خطاب به حاضران در اجلاس منامه گفت: «بگذارید که با شما کاملا شفاف صحبت کنم: ایالات متحده قرار نیست جایی برود. این منطقه بیش از حد اهمیت دارد، بیش از اندازه شکننده است و بیش از اندازه به منافع آمریکایی در هم تنیده است که بخواهیم کاری غیر از این بکنیم (از این منطقه خارج شویم)».این مقام ارشد دولت جو بایدن در ادامه این سخنرانی ادعاهای مقام‌های آمریکایی علیه مواضع داخلی و خارجی، نفوذ منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد.
هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور «خاورمیانه و شمال آفریقا» علیه نیروهای مقاومت و متحدان ایران در این منطقه موضعگیری کرد و گفت: «اگر ما مورد آزمون قرار بگیریم، ما (آمریکا) از مردم آمریکا دفاع خواهیم کرد از جمله اگر ضروری باشد از طریق توسل به نیروی نظامی و اگر نیاز به استفاده از نیروی نظامی باشد ما آماده استفاده بسیار قاطعانه از نیروی نظامی را داریم و قرار نیست که ما به تبادل آتش تلافی جویانه با گروه‌های نیابتی مورد حمایت ایران کشیده شویم و آنها هم می‌دانند که اگر ما پاسخ بدهیم، ما آماده آن هستیم که به صورت قاطعانه و مقتدرانه پاسخ بدهیم».برت مک گورگ در ادامه گفت: «از همان ابتدای دولت بایدن ما بر اساس تجربه و تحلیل این موضوع را مفروض قرار دادیم که رژیم ایران دشمن (آمریکا) است و تا آینده‌ قابل پیشبینی، همین طور خواهد بود (دشمن آمریکا باقی خواهد بود)».به گفته او، «ما (دولت جو بایدن) کاملا از دیپلماسی برای رفع مسائل و کاستن از خطر سوءمحاسبات حمایت و استقبال می‌کنیم و به دنبال طرق مختلف برای کاستن تنش‌ها خواهیم رفت هر جا که امکانش باشد».این مقام ارشد آمریکایی سپس مدعی شد: «ما از خواسته‌های مردم ایران برای داشتن یک حکمرانی پاسخگو حمایت می‌کنیم همانگونه که ما هفته گذشته در افصهان (اصفهان) شاهدش بودیم البته ما هیچ توهمی نداریم که ایران به صورت ناگهانی جهت‌گیری خودش را تغییر بدهد یا اینکه رژیم در ایران تحت تحریم‌های یکجانبه فرو بپاشد یا نیروهای میانه‌رو تقویت شده و بر (قدرت در ایران) مسلط شوند شاید کسی به این نتایج امیدوار باشد».
وی گفت: «رویکرد ما در قبال ایران که یک دشمن اعلام شده است، مبتنی بر یک اصل مورد آزمون و بنیادی است: یک دیپلماسی مبتنی بر بازدارندگی و کاهش تنش. هیچ یک از این دو نمی‌تواند بدون دیگری کارساز و موثر باشد. برای این اصول سه هدف فوری وجود دارد: اول، ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی. ما به شدت نگران هستیم و بقیه جهان هم باید درباره افزایش چشمگیر و شدید برنامه هسته‌ای ایران از زمان خروج دولت قبلی (دولت ترامپ) از برجام نگران باشند. رئیس‌جمهور بایدن اعلام کرد و او واقعا به این حرف باور دارد که ما به دیپلماسی (با ایران) متعهد هستیم اما ما همچنین برای دیگر گزینه‌ها در صورت شکست دیپلماسی هم آماده هستیم».برت مک گورگ ادامه داد: «دوم، (هدف دوم فوری آمریکا)، تقویت کردن دوستان و شرکایمان است. ما متوجه تعاملات اخیر میان کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) و ایران هستیم و واقعبین اما امیدواریم که این تعاملات شاید باعث کاستن از تنش‌ها، سوی محاسبات و در نهایت باعث کاهش خطرات درگیری‌های جدید شود اما همزمان ما این موضوع را متوجه هستیم که دنبال کردن تعامل باید از موضع قدرت باشد البته اشتباه نکنید ایالات متحده به تلاش‌هایمان برای تقویت ظرفیت دوستان وشرکایمان در خاورمیانه برای دفاع از خودشان به ویژه در برابر خطرات ناشی از پهپادها و موشک‌های ایران را افزایش خواهد داد».
این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که «ایال هولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که به بحرین رفته است، در اجلاس امنیتی منطقه‌ای «گفت‌و‌گوی منامه» علیه ایران لفاظی کرد.این مقام ارشد کابینه رژیم اشغالگر قدس ادعا کرد: «اکنون زمان آن رسیده که یک پیغام واحد به ایران فرستاده شود: ما هرگز به ایران اجازه دستیابی به سلاح‌های اتمی نخواهیم داد».به گفته او «ایران پیشرفت های زیادی در توسعه و استفاده از پهپاد داشته است اما برنامه توسعه اتمی این کشور در صدر لیست تهدیدات قرار دارد».
در این میان دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مدعی شد، دستیابی به یک راه‌حل در پرونده هسته‌ای ایران بدون مشارکت کشورهای حاشیه خلیج فارس در مذاکرات وین امکان‌پذیر نیست. «نایف الحجرف» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در اظهاراتی به پرونده هسته‌ای ایران و اختلاف پیش آمده میان لبنان و برخی کشورهای عربی پرداخت.بر اساس گزارش «النشره»، وی مدعی شد، بدون مشارکت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مذاکرات وین امکان حصول یک راه‌حل برای پرونده هسته‌‌ای ایران وجود ندارد.الجحرف در ادامه ادعاهای خود گفت: مذاکرات با ایران باید شامل برنامه هسته‌ای ایران و رفتار این کشور در منطقه نیز باشد. در همین حال «احمد ابوالغیظ» دبیر کل اتحادیه عرب در حاشیه نشست امنیت منطقه‌ای موسوم به «گفت‌وگوهای ۲۰۲۱ منامه» با «صغیر حمود بن عزیز» رئیس ستاد مشترک ارتش دولت مستعفی یمن دیدار کرد.ابوالغیط در این دیدار مدعی دخالت آشکار ایران در امور یمن شد و گفت: « ایران به حمایت از حوثی‌ها برای برهم زدن امنیت و ثبات یمن و منطقه ادامه می‌دهد».
خبر دیگر آنکه «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی قبل از ترک سرزمین های اشغالی به مقصد انگلیس، به لفاظی برضد ایران و برنامه هسته ای صلح آمیز تهران پرداخت.وی مدعی شد که رژیم صهیونیستی نمی تواند به ایران اجازه دهد که به سلاح هسته ای دست یابد و از متحدانش انتظار دارد نسبت به ایرانیان سخت گیر باشند.
این مواضع در حالی مطرح می‌شود که رافائل گروسی مدیرکل نهاد دیده بان هسته‌ای سازمان ملل قرار است برای دومین بار در دولت سیزدهم به تهران سفر کند و روز سه‌شنبه ضمن دیدار با اسلامی برای نخستین بار با وزیر امور خارجه ملاقات خواهد کرد، ملاقاتی که او در این مدت‌ بارها نسبت به انجام آن ابراز تمایل کرده بود. ۲۱ شهریور ماه سالجاری بود که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اولین سفرش در دولت سیزدهم با محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در محل این سازمان در تهران ملاقات کرد و پس از آن اسلامی در نشستی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که گروسی قرار است دوباره به تهران بازگردد. اسلامی گفت: توافق کردیم مدیرکل آژانس در آینده نزدیک به تهران سفر و مذاکرات را در سطوح مختلف انجام دهد. همچنین توافق کردیم برای تعویض کارت‌های حافظه دوربین‌های نظارتی، تیم فنی مربوطه بعد از توافق به ایران بیایند و بتوانند اقداماتی را که باید برای دوربین‌ها به لحاظ فنی انجام بدهند را انجام داده و کارت‌های حافظه طبق روالی که طبق پادمان است و در ایران نگهداری و پلمپ می‌شود، همان جا کارت‌های قدیمی را پلمپ می‌کنند و کارت‌های جدید حافظه را در دوربین‌ها نصب خواهند کرد که روال جاری و طبیعی در سیستم نظارتی آژانس است.
https://siasatrooz.ir/vdccmxqsx2bqip8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی