?>?> اروپا و آمریکا روی مدار ریاکاری | سیاست روز
چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۶
کد مطلب : 124396
وقتی غرب همزمان با حمایت از اغتشاش بر تحقق سریع برجام اصرار دارد

اروپا و آمریکا روی مدار ریاکاری

کشورهای اروپایی و آمریکا این روزها در حالی از اغتشاش و ناارام سازی در ایران حمایت می‌کنند که همزمان بر لزوم مذاکره و به نتیجه رسیدن هر چه سریع‌تر برجام تقلا می‌کنند.
وزیر امورخارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش طرف اروپایی برای تصویب قطعنامه ضد ایرانی در نشست شورای حکام گفت: اگر اروپایی‌ها این مسیر غیرسازنده را متوقف نکنند با پاسخ متقابل اما موثر ما مواجه خواهند شد.حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: ما برای نتیجه مذاکره کردیم.امیر عبداللهیان در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش طرف اروپایی برای تصویب قطعنامه ضد ایرانی در نشست شورای حکام گفت: پیام‌های لازم را به طرف‌های اروپایی داده‌ایم با برخی از وزرای خارجی اروپا از جمله آقای جوزف بورل مسئول عالی سیاست خارجی اروپا صحبت کرده‌ایم اگر اروپایی‌ها این مسیر غیرسازنده را متوقف نکنند با پاسخ متقابل اما موثر ما مواجه خواهند شد.از سوی دیگر مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین در صفحه توییترش به اظهارات برجامی اخیر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران واکنش نشان داده و از موضع غرب در قبال مسئله هسته‌ای ایران انتقاد کرد.سید محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین در صفحه توییترش با بازنشر تیتر خبری مربوط به اظهارات برجامی اخیر رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نوشت: ایران در حال فروش نفت، گاز و محصولات پتروشیمیایی‌اش با تمام ظرفیت و به نرخ بازار است. تجارت آن رو به افزایش است و کریدورهای آن به روسیه و آسیای مرکزی در حال گسترش است.مرندی ادامه داد: رژیم‌های غربی می‌خواستند به سرعت یک توافق هسته‌ای حاصل شود. چه اتفاقی افتاد؟ آن‌ها درباره وجود یک تهدید هسته‌ای[از سوی ایران] دروغ می‌گفتند.او افزود: اما آمریکا و تروئیکای اروپا بازخواهند گشت.
در همین حال حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما به‌طور مستمر پیام‌هایمان با طرف آمریکایی تبادل می‌شود، آخرین تبادل پیام‌مان در ۷۲ ساعت گذشته انجام شده است.وی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها از طریق برخی از وزرای خارجه پیام‌هایی می‌دهند که برای برجام عجله و شتاب دارند، اما وقتی با رسانه‌ها مصاحبه می‌کنند می‌گویند «برجام اولویت ما نیست» و به تحریکات و حمایت از اغتشاشات اشاره می‌کنند.وزیر امور خارجه کشورمان بیان داشت: هدف آمریکایی‌ها کاملاً روشن است، آن‌ها می‌خواهند به ما اعمال فشار کنند تا از خطوط قرمزمان عبور کنیم. آنچه برای ما در مذاکرات مهم است منافع ملی مردم است؛ از این تخطی نخواهیم کرد، اما برای عبور از تحریم‌ها در مسیر مذاکرات به تلاش‌هایمان ادامه می‌دهیم.
امیرعبداللهیان در ادامه گفت: برجام با همه ضعف‌ها و قوت‌هایی که دارد، با همه طرف‌ها توافق وجود دارد در صورتی که طرف‌های دیگر به تعهدات‌شان برگردند و برجام برای ما خوب کار کند، از این فرصت استفاده خواهیم کرد.وی بیان کرد: ما برای مذاکره، مذاکره نکردیم و بلکه برای نتیجه مذاکره کردیم. به آقای رابرت مالی و مقامات آمریکا توصیه می‌کنم که دست از ریاکاری بردارند.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه بر لزوم توجه ویژه به استان‌های مرزی تأکید کرد و گفت: انتظار می‌رود استان‌های مرزی در بالاترین و قوی‌ترین سطح با استان خارجی همجوار خود ارتباط تجاری داشته باشند.نشست روسای نمایندگی‌های وزارت امور خارجه در داخل کشور‌ به مدت دو روز و با هدف بررسی مسائل دفاتر نمایندگی، برنامه ریزی برای تقویت نقش استان‌ها در روابط خارجی کشور و در نظر گرفتن ظرفیت استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی در زمینه تجارت خارجی، در محل وزارت امور خارجه و با حضور معاونان وزیر امور خارجه و دیگر مدیران ارشد این وزارتخانه برگزار شد.حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه با حضور در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت بالای فعالیت‌های نمایندگی‌های استانی در کمک به انجام وظایف وزارت امور خارجه در سراسر کشور، توصیه‌های لازم را ارائه کرد.رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: در جهت بهبود روابط خارجی باید از ظرفیت افراد با کفایت و نخبه در هر استان مانند شخصیت‌های علمی و دانشگاهی، روشنفکران، روزنامه نگاران، فعالان برجسته اقتصادی و تجاری استفاده و با تشکیل اتاق فکر برای آینده استان در ابعاد حوزه فعالیت‌های خارجی برنامه ریزی کرد.امیرعبداللهیان همچنین بر لزوم توجه ویژه به استان‌های مرزی تأکید کرد و اظهار داشت: انتظار می‌رود استان‌های مرزی در بالاترین و قوی‌ترین سطح با استان خارجی همجوار خود ارتباط تجاری داشته باشند و باید در این زمینه به طور ویژه اقدام شود.
توجه ویژه به مناطق آزاد اقتصادی، لزوم ارتباط مؤثر با دیگر نهادها و سازمان‌های استان، توجه به نتیجه محور بودن طرح‌ها و برنامه‌ها و نظام‌مند بودن فرآیند اطلاع رسانی، معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌های استان‌ها در سطح بین‌المللی از دیگر مواردی بود که وزیر خارجه به آن اشاره کرد.
همچنین معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با اشاره به آماده بودن بسترهای لازم همکاری اقتصادی با روسیه گفت: در صورت تلاش بخش‌های خصوصی و دولتی دستیابی به تجارت خارجی ۵ میلیارد دلاری ایران و روسیه امکانپذیر خواهد بود. نشست تجاری ایران و روسیه با حضور هیأت یکصد نفره متشکل از شرکت‌های تجاری و اقتصادی فعال در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و بازرگانی به ریاست «سرگئی کاترین» رئیس اتاق صنعت و بازرگانی روسیه و مدیران عالی و نمایندگان شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه تجارت با روسیه ۲۴ آبان در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد. مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه که یکی از سخنران‌های نشست بود، ضمن مهم دانستن این همایش اقتصادی، به اراده جدی روسای جمهور دو کشور برای ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه و اقدامات و رایزنی‌های انجام شده بین مقامات دو کشور در یکسال و نیم گذشته اشاره و بر این نکته تأکید کرد که زمینه و بسترهای لازم در حوزه‌‌های مختلف حمل و نقل ریلی و دریایی و جاده‌ای و ترکیبی، تسهیل امور گمرکی، ترانزیت، ایجاد زیرساخت‌های لازم بندری و راه آهن، سرمایه‌گذاری‌ها، تسهیلات برای نقل و انتقالات پولی و بانکی و ... آماده شده است و در صورت برنامه ریزی و تلاش بخش‌های خصوصی و دولتی دو کشور دستیابی به هدف ۵ میلیارد دلار تجارت خارجی ایران و روسیه امکانپذیر خواهد بود.
خبر دیگر آنکه وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای پاکستانی بر ضرورت همکاری‌های هر چه بیشتر دو کشور در خصوص افغانستان و کمک به حل مسئله آوارگان این کشور تأکید کرد. از سوی دیگر یکی از سخنگویان وزارت خارجه آلمان به برخی ادعاها درباره مذاکرات پنهانی با مقام‌های جمهوری اسلامی درباره خرید نفت و گاز واکنش نشان داد.یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان به جروزالم‌پست گفته است که دولت فدرال آلمان برای خرید نفت و گاز با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران هیچ مذاکره‌ای نداشته است.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه به مداخله‌جویی‌های نخست وزیر استرالیا درباره اوضاع داخلی ایران واکنش نشان داد و اعلام کرد که سفیر این کشور به وزارت خارجه فراخوانده شده است.
این در حالی است که در ادامه اقدامات و سیاست‌های مداخله‌جویانه اخیر، رییس جمهور فرانسه امروز در حاشیه نشست سران جی۲۰ با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه و رویکرد آن در روابط دوجانبه با این کشور، از ایران خواست «به آرامش و روحیه همکاری» بازگردد!خبرگزاری رویترز نوشت، امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه مدعی شد که ایران بیش از پیش با بازداشت شهروندان فرانسوی در قبال این کشور خصومت به خرج می‌دهد.مکرون در پایان نشست سران جی ۲۰ در جمع خبرنگاران مدعی شد: من با گروگان‌گیری غیرقابل قبول از سوی ایران، شاهد خصومت بیشتری نسبت به خودمان هستم.او با اشاره به حمله اخیر سپاه پاسداران به مقر احزاب تروریستی در اقلیم شمال عراق، آن را «اقداماتی به شدت متجاوزانه در روزهای اخیر در خاک عراق» تلقی کرده و گفت که شاهد «خصومت منطقه‌ای» از سوی ایران است.
https://siasatrooz.ir/vdcco0qse2bqi18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی