?>?> اتحاد بلوک شرق در برابر یکجانبه‌گرایی غرب | سیاست روز
شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۵
کد مطلب : 123397
چین برای تقویت مشارکت راهبردی با ایران اعلام آمادگی کرد

اتحاد بلوک شرق در برابر یکجانبه‌گرایی غرب

در ادامه همگرایی میان کشورهای بلوک شرق در برابر یک جانبه گرایی غرب، سخنگوی وزارت خارجه چین در پیامی نوشت: «چین آمادگی دارد با تشریک مساعی با طرف ایرانی بی‌وقفه پیشرفت جدید را در مشارکت راهبردی چین و ایران به دست بیاورند.»
همزمان با اوج گیری بحران سیاسی و اقتصادی نظام سرمایه داری و تضعیف یک جانبه گرایی آمریکا در نظام بین‌الملل، بزرگان شرق فرصتی بزرگ یافته‌اند تا با توسعه همگرایی‌ها به نقش آفرینی در ساختار چند جانبه گرایی جهان بپردازند. کشورهای ایران، روسیه و چین نقشی محوری در این عرصه دارند چنانکه بایدن رئیس جمهور آمریکا در سفر به عربستان رسما عنوان می‌کند آمریکا در منطقه خواهد ماند تا مانع گسترش جایگاه روسیه، چین ایران در منطقه گردد. جهانیان اذعان دارند که ظرفیت های سه کشور در تعاملات سه جانبه و نیز در قالب شانگهای و بریکس قدرتی جهانی از آنها ایجاد خواهد کرد. رویکردی که در میان سران سه کشور به جد دنبال می‌گردد. در همین چارچوب"هوآ چونینگ"، سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره گفتگوی تلفنی سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و "شی جی پینگ" ، رئیس جمهور چین نوشت: «چین و ایران ضمن تقویت همدلی و همکاری، از حقوق و منافع عادلانه کشور های در حال توسعه دفاع کردند.»وی افزود: «چین آمادگی دارد با تشریک مساعی با طرف ایرانی بی‌وقفه پیشرفت جدید را در مشارکت راهبردی چین و ایران به دست بیاورند و از انصاف و عدالت بین‌المللی صیانت کنند.»رئیس جمهوری اسلامی ایران در این گفتگو احترام به حاکمیت ملی و حفظ تمامیت ارضی کشورها را از اصول بنیادین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ایران دانست و در این چارچوب حمایت از سیاست چین واحد را سیاست قطعی و اصولی جمهوری اسلامی ایران دانست.رئیسی ضمن تاکید بر عزم کشورمان برای توسعه همه جانبه روابط با چین فارغ از تحولات بین المللی، همکاری مستقلانه و مبتنی بر منافع ملی کشورهای دارای حاکمیت را الگوی صحیح حکمرانی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی برشمرد و ضمن تاکید بر لزوم غلبه عدالت و انصاف در نظم نوظهور بین المللی، هرگونه تلاش آمریکا برای تکرار الگوی جنگ سرد در جهان را نشانه ضعف و افول آن قلمداد کرد.شی جین پینگ نیز ضمن اشاره به اهمیت حفظ ثبات منطقه و نقش سازنده جمهوری اسلامی ‌ایران در این راستا، تاکید کرد که چین مخالف سیاست فشار و یکجانبه گرایی است.در راستای مکالمه تلفنی رئیس جمهوری چین با همتای ایرانی، دو کشور حمایت قاطع خود را درباره مسائلِ مشترک ابراز کردند و خواستار توسعه و تقویت روابط با یکدیگر شدند.روزنامه «چاینا دیلی» آورده «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در گفت وگوی تلفنی با «سید ابراهیم رئیسی» همتای ایرانی خود درباره تحکیم روابط میان دو کشور و توسعه همکاری راهبردی میان پکن و تهران سخن گفت.رئیس جمهوری چین گفت در رویارویی با شرایط پیچیده بین المللی، ایران و چین همکاری و همبستگی را در راستای منافع مشترک و حقوق مشروع کشورهای درحال توسعه تقویت می‌کنند. وی همچنین افزود نگاه چین به روابطش با ایران از منظری استراتژیک است و پکن تمایل دارد تا برای همکاری جامع و شراکتی استراتژیک میان دو کشور اقدامات لازم را انجام دهد. شی جین پینگ خواستار حفظ روابط نزدیک با ایران و هماهنگی و همکاری در زمینه‌های کلیدی به شکلی فغالانه شد. وی بر ادامه همکاری از مبارزه با همه گیری ویروس کرونا تا همکاری در مسائل منطقه ای و جهانی تاکید کرد. وی از ایران برای حمایت فعال از "ابتکار توسعه جهانی" و "ابتکار امنیت جهانی" تقدیر کرد و خواستار انجام طرح‌های مشترک دوجانبه برای نظم جهانی منطقی با ایران شد. لازم به ذکر است بنابراعلام گمرک چین، مبادلات تجاری ایران و چین در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ با افزایش ۲۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، از ۸ میلیارد دلار فراتر رفت.
طبق جدیدترین آمار گمرک چین، واردات این کشور از ایران در ۶ ماه نخست سال جاری میلادی، با افزایش قابل توجه ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به بیش از ۴ میلیارد دلار رسیده است.صادرات چین به ایران هم در این مدت با افزایش ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از ۴ میلیارد دلار رسیده است.بر اساس این گزارش، کل تجارت خارجی چین هم در نیمه نخست سال جاری میلادی ۳۰۷۹ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با نیمه نخست سال قبل بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است. چین در این مدت حدود ۱۸۰۰ میلیارد دلار کالا صادر و حدود ۱۴۰۰ میلیارد دلار کالا وارد کرده است. در همین حال علاءالدین بروجروی رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به تماس تلفنی روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، مذاکرات طولانی دو طرف بویژه با توجه به شرایط کنونی منطقه و جهان را حائز اهمیتی مضاعف دانست.
https://siasatrooz.ir/vdcco1qsm2bqi18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی