جمعه ۶ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۳
کد مطلب : 124251
۹۷ درصد از تولید دارو در داخل است

چرا کمبود دارو وجود دارد؟

می‌گویند ۹۷ درصد داروهایی که ایران نیاز دارد در داخل تولید می‌شود. این درصد بسیار بالا است و تنها ۳ درصد از داروها که آن هم داروهای بسیار ویژه و برای بیماری‌های خاص است از خارج تهیه می‌شود.
اما با وجود سهم ۹۷ درصدی تولید دارو در داخل چرا کمبود دارو وجود دارد آن هم داروهای ساده که برای بیماری‌‌های خاص نیست. برای خرید قطره چشم به نام «لاتاپروست» که فشار چشم را کاهش می‌دهد و تولید داخل است به چند داروخانه سر زدم، تا پیش از این قطره در دسترس بود و به سادگی و با قیمت مناسب آن را تهیه می‌کردم اما چند روزی است به چند داروخانه در محل و دیگر داروخانه‌های مناطق دیگر سر زدم اما هیچکدام این قطره را نداشتند. یکی از کارکنان داروخانه‌ای شبانه روزی با گفتن این جمله که نداریم، نیست نگرد سری به داروخانه‌های دولتی مثل ۱۳ آبان بزن، حتی گفت داروهایی مانند استامینوفن و آنتی‌بیوتیک هم پیدا نمی‌شود! آب پاکی را بر روی دستانم ریخت!
در هفته‌های گذشته حتی سرم نیز نایاب شده بود که با واردات آن اندکی از کمبودها بر طرف شد. هفته گذشته معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در پی تذکر رئیس جمهور به وضعیت دارو از این معاونت استعفا کرد،‌آیا معاون تازه کار می‌تواند به وضعیت دارو سرو سامان بدهد؟
در این بین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از واردات ۵۰ تن دارو از جمله انواع آنتی‌بیوتیک‌ها برای تنظیم بازار دارویی کشور خبر داد.
دکتر بهرام عین‌اللهی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: با توجه به کمبود شماری از داروها که در جریان موج آنفلوآنزا ایجاد شده و ناکافی بودن تولید دارو در داخل، واردات ۵۰ تن دارو پیگیری شد و تا پنجشنبه پنجم آبان‌ماه این داروها وارد کشور شد.
وی با بیان این که البته تمایلی به واردات دارو نداریم، تصریح کرد: با این حال وقتی شرکت‌های تولیدکننده داخلی به هر دلیل به میزان مورد نیاز تولید نمی‌کنند، برای جلوگیری از لطمه به مردم ناچار به واردات هستیم.
عین‌اللهی با بیان این‌که سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولیدات داخلی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است، گفت: از مباحث مهم اجلاس اخیر روسای دانشگاه‌ها حمایت از تولیدات داخلی دارو، تجهیزات پزشکی و پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان ‌حوزه سلامت است.
از سوی دیگر، بخشی از داروهای تولید داخل به برحی از کشورها صادر می‌شود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ضمن تشریح وضعیت بازار صادراتی داروهای ایرانی، گفت: ارزش صادرات داروهای ایرانی به روسیه در سال گذشته حدود ۷.۵ میلیون دلار بود و عمده داروهای صادر شده از ایران به روسیه را داروهای زیستی تشکیل می‌دهد.
https://siasatrooz.ir/vdccp0qss2bqii8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

باقرنژاد
داروخانه پس جمعش کنید وقتی دارونیست این همع داروخانه درسطح شهر مجوز میگیرند داروخانه میزنند غافل از اینکه بخاطر قطره چشمی تمام شهر را بگردم تایکی پیدا کنم مسولیی خواهشا بفک بیماران گلوکوم باشندقطره لاتاپروست .زایلومول
متاسفانه داروهای بیماری گلوکوم نایاب شده برای پیدا کردن یک قطره لاتاپروست خیلی از داروخانه های اهواز رو گشتم ولی همه میگن نداریم در حالی که این بیماری خیلی خطرناکه و در صورت عدم استفاده از دارو ان هم بخاطر نایابی منجر به کوری چشم میشه . دو تا فرزندم باید مدام از این نوع قطره ها استفاده کنن واقعا که شرم اوره که وضعیت دارو در کشور به این روز افتاده