افزایش غیرقانونی قیمت لوازم خانگی توسط برخی تولیدکنندگان
مشاهدات بازار نشان می‌دهد برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی به‌صورت خودسرانه نسبت به افزایش قیمت محصولات خود اقدام کرده‌اند، این درحالی است که هنوز مجوزی مبنی بر افزایش قیمتها صادر نشده است.
هزینه بالای کالاها به همراه کاهش قدرت خرید مردم باعث شده تا بازار لوازم خانگی نیز مانند سایر کالاهای مصرفی مردم با رکود معاملات روبرو باشد. در شرایط فعلی فروشندگان لوازم خانگی از رکود بازار گله مند بوده و از تمایل مردم به خرید کالا آنهم به صورت قسطی صحبت می‌کنند در کنار این موضوع روند افزایشی نرخ دلار هم معامله کالاهای قاچاق را تحت تأثیر قرار داده که این موضوع خود فضای مناسبی را برای حضور پررنگ کالاهای داخلی در بازار فراهم می کند.
در این شرایط روند افزایش نرخ دلار نیز عاملی شده تا تعدادی از تولیدکنندگان به بهانه افزایش قیمت مواد اولیه درخواست هایی مبنی بر افزایش قیمت ها را به وزارت صنعت اعلام کنند. حتی تعدادی از تولیدکنندگان عرضه کالا را به بازار محدود کرده اند که همین موضوع عاملی شده تا قیمت آن کالاها در بازار افزایش پیدا کند.مشاهدات بازار نشان می دهد در طول چند روز اخیر تعدادی از تولیدکنندگان به صورت خودسرانه لیست جدید قیمت محصولات خود را که با متوسط رشد۱۰ درصدی روبه رو است راهی بازار کرده اند. بررسی ها حکایت از آن دارد که این افزایش قیمت ها غیرقانونی است اما از طرف دیگر تولیدکنندگان معتقدند در شرایطی که قیمت مواد اولیه مدام در حال افزایش است بدون افزایش قیمت قادر به ادامه فعالیت نخواهیم بود. به نظر می رسد وزارت صنعت باید به این موضوع ورود پیدا کرده و ضمن رعایت حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سیاست روشنی را نسبت به صنعت لوازم خانگی داشته باشند تا بازار با نابسامانی قیمتی روبه رو نشود.پیش از این نیز اعلام شده بود
در شرایط رکودی بازار که جنس به زحمت فروخته می شود یک تولیدکننده لوازم خانگی قیمت محصولات خود را ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش داد.در طول چند ماه اخیر رکود در بازار لوازم خانگی تشدید پیدا کرده و مصرف کنندگان تمایلی به خرید ندارند. همین امر عاملی شده تا فروشندگان محصولات را در قالب طرح هایی به صورت اقساطی به فروش برسانند تا شاید بتوانند بخشی از کالاهای خود را فروخته و نقدینگی مورد نیاز خود را تهیه کنند با این وجود هنوز رونقی به بازار برنگشته خبری از خرید و فروش نیست.
در این شرایط روند افزایش نرخ دلار نیز عاملی شده تا تعدادی از تولیدکنندگان به بهانه افزایش قیمت مواد اولیه درخواست هایی مبنی بر افزایش قیمت ها را به وزارت صنعت اعلام کنند. حتی تعدادی از تولیدکنندگان عرضه کالا را به بازار محدود کرده اند که همین موضوع عاملی شده تا قیمت آن کالاها در بازار افزایش پیدا کند.نکته قابل توجه اینجاست در این شرایط یک تولیدکننده لوازم خانگی بدون کسب مجوز نسبت به افزایش قیمت محصولات خود اقدام کرده است. براساس لیست جدیدی که این شرکت به بازار ارائه کرده سبد محصولات شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی قیمت ها است. سوال اینجاست در شرایط رکودی بازار که جنس به زحمت فروخته می شود این تولیدکننده براساس کدام استدلال نسبت به افزایش قیمت محصولات خود اقدام کرده است. البته بررسی بازار نشان می دهد بخشی از کالاهای این تولیدکننده حتی خارج از سامانه جامع تجارت به فروش می رسد که این اقدام نیز جای تامل بسیار دارد. تسنیم
https://siasatrooz.ir/vdcd5o0fkyt0x56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی