سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 125819
سخنگوی دستگاه قضا گفت:

پرونده «بایگان» و «معتمد آریا» در مرحله تحقیقات مقدماتی است

پرونده «بایگان» و «معتمد آریا» در مرحله تحقیقات مقدماتی است
سخنگوی دستگاه قضا گفت: پرونده دو بازیگر خانم در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد و در ناحیه ۳۵ دادسرای انقلاب مطرح رسیدگی است.
مسعود ستایشی، درباره پرونده افسانه بایگان و فاطمه معتمد آریا(از بازیگران سینما و تلویزیون) به خبرنگار سیاست روز گفت: این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد و در ناحیه ۳۵ دادسرای انقلاب مطرح رسیدگی است. وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه میزان جریمه مدیران اسبق بانک مرکزی چه مقدار است و اگر نتوانند این میزان جریمه را پرداخت کنند چه اتفاقی رخ میدهد، گفت:این افراد به اتهام مشارکت در قاچاق کالا و ارز، محکومیت به جزای نقدی حاصل کرده اند که میزان آن دو برابر معادل ریالی آنها در زمان وقوع تخلف است.
وی افزود: اینکه سرانجام کار چیست؟ قانون گذار در اصول دادرسی و اجرای احکام قطعی این گونه بیان کرده است که چنانچه این افراد نتوانند محکومیت را پرداخت کنند و دادستان نتواند اموالی از این افراد به دست آورد به تبع برای تادیه حقوق دولت بازداشت خواهند شد.

حمایت دستگاه قضا از آمرین به معروف
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه چه حمایتی از آمرین به معروف انجام می دهد؟ اظهار کرد: بر اساس قانون مصوب ۲۳ فروردین ۹۴ مجلس مبنی بر حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، قوه قضاییه خود را موظف به اجرای قوانین در این خصوص میداند. البته مقرراتی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با قوه قضاییه ارتباط دارد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت یک پرونده کلاهبرداری کثیرالشاکی با موضوع فروش خودرو در قالب شرکت ساپرا خودرو ایرانیان در شعبه ۸ بازپرسی دادسرای ناحیه ۱۸ تهران است که بعضی شکات تماس گرفتند و از روند رسیدگی به این پرونده ناراضی بودند و صحبتهایی مبنی بر اعمال نفوذ را مطرح کردهاند و این پرونده از دادسرای یک ناحیه به ناحیه دیگر ظاهرا جابجایی داشته است، گفت: اینکه ۱۰۰ نفر شاکی دارد و اسم شکات مجهول است و اسمی نیاوردید و میگویید اعمال نفوذ شده و جامعهای خدمتگذار و فعال در قوه قضاییه را زیر سوال میبرید درست نیست و خواهشمندیم در طراحی سوال رعایت جامع جوانب شود. ما همه فکرمان این است اخلاق، محوریت داشته باشد.
ستایشی گفت: پرونده مورد نظر دو بخش دارد، پرونده اصلی شرکت و پرونده اتهامی مرتبطین با شرکت به این قرار است که پنج نفر در این پرونده احضار و بازداشت هستند که اتهام چهار نفر از آنها فروش مال غیر و کلاهبرداری است.
وی ادامه داد: وثیقه سنگینی بالغ بر هزار میلیارد ریال برای آنها صادر شده است و به لحاظ عجز از توثیق وثیقه و یا تودیع وثیقه بازداشت هستند و قاعده آن این است که از زمان صدور تا ختم دادرسی، صدور رأی، صدور دادنامه و اجرای آن اگر قرار تغییر نکند اینها بازداشت هستند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره جزئیات لایحه عفاف و حجاب که اخیراً رئیس قوه قضاییه به مجلس ارسال کرده است، گفت: پیشنویس لایحه عفاف و حجاب در۹ ماده در معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه تهیه و پس از تصویب ریاست قوه قضاییه به دولت ارسال شد.
وی افزود: این لایحه پیش نویس در کمیسیون حقوقی و قضایی دولت در حال بررسی است و پس از بررسی تقدیم هیئت وزیران خواهد شد و نظرات دستگاه‌هایی که در این موضوع دخیل هستند برای مطرح نظر قرار دادن در لایحه اخذ شده تا لایحه کامل و جامعی باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره سابقه کیفری قاتلان شهید الداغی و اینکه آیا پس از تصویب قانون حد تعزیری قوه قضاییه برای اثر گذاری قانون اقدامی انجام داده است و اینکه قوه قضاییه لایحه‌ای در مورد افزایش مجازاتهای تعزیری دارد یا نه؟ گفت: موضوع سابقه دار بودن متهمان قتل شهید الداغی در فضای رسانه‌ای مطرح شده درست است یکی از متهمانی که به قتل شهید تحت پیگرد قرار گرفته همچنان ۱۸ سال است، متهم پیش از این تاریخ در ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۰ در یک نزاع دسته جمعی شرکت میکند که به قتل یک نفر دیگر منجر میشود، این متهم در همان زمان دستگیر میشود جهت انجام تحقیقات دلالت داده میشود و به عنوان یکی از متهمان پرونده با صدور قرار بازداشت موقت که سختترین قرار است در کانون اصلاح و تربیت نگهداری میشود.
وی ادامه داد: پس از انجام تحقیقات به لحاظ شرایط سنی و اینکه پرونده به جهت پیچیدگی اقتضای رسیدگی دقیق داشته است تا مشخص شود قتل منتسب به چه کسی است با تشخیص قاضی رسیدگی کننده با صدور قرار وثیقه از زندان آزاد میشود اگرچه پرونده مورد بحث همچنان در حال رسیدگی است و به اقتضای پیچیدگی و شناسایی متهمان اصلی در پرونده شرایطی که دارد هنوز منتج به نتیجه و صدور رای نشده است از این رو آیا میتوانیم بگوییم حکمی برای وی صادر شده که واجد جنبه بازدارندگی نبوده است چرا که پرونده قبلی همچنان منجر به صدور دادنامه نشده است که بگوییم این دادنامه موجد بازدارندگی است یا خیر؟ چرا که در فرآیند رسیدگی و تحقیقات است و قانون کاهش مجازات حبس در اینجا مصداق ندارد.

هدی دهقان
https://siasatrooz.ir/vdcdfk0fnyt0xj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی