?>?> در جلسه علنی روز گذشته مجلس چه گذشت؟ | سیاست روز
سه شنبه ۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۲
کد مطلب : 120689

در جلسه علنی روز گذشته مجلس چه گذشت؟

بررسی گزارش کمیسیون ویژه جهش تولید درباره عملکرد بودجه برای ایجاد اشتغال با حضور وزرای کار و اقتصاد از مهمترین اخبار جلسه روز گذشته مجلس بود.
جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش این کمیسیون درباره نحوه هزینه کرد منابع بودجه سال جاری برای ایجاد اشتغال با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
در این جلسه محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، گزارش این کمیسیون در مورد نحوه اجرای بندی از تبصره(۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور را قرائت کرد.
در ادامه سید احسان خاندوزی وزیر اموراقتصادی و دارایی با حضور در صحن علنی مجلس از تزریق اعتبارات ۳۲ هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده در بودجه سال جاری به منظور اشتغالزایی پایدار متناسب با نرخ بیکاری استان‌ها ظرف یک ماه آینده خبر داد و افزود: یکی از اتفاقات مبارک که در بودجه سال ۱۴۰۰ رخ داد این بود که برخلاف سال‌های قبل بدون این‌که مصارف پیش‌بینی شده در تبصره ۱۴ بودجه صرفا هزینه شود برای پویایی و به کارگیری آن در رشد اقتصادی و اشتغالزایی آن را به بند «الف» تبصره ۱۸ بودجه انتقال داد که در آنجا منابع پیش بینی شده دولت برای اشتغالزایی با منابع بانکی تلفیق شد و به اهرمی برای رفع بیکاری و اشتغالزایی پایدار تبدیل گردید.
کمال علیپور خنکداری هم از وزیر اقتصاد خواست که ۳۲ هزار میلیارد تومان بودجه اشتغال را به صورت نقد به طرح‌های اشتغالزایی اختصاص دهد. عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه با توجه به این‌که یکی از چالش‌های مهم کشور در حوزه اشتغال و تولید است، تصریح کرد: برای تحقق شعار سال در بند «الف» تبصره ۱۸، ۳۲ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۴ برای اشتغال و تولید در نظر گرفتیم، ما نمی‌خواهیم این ۳۲ هزار میلیارد تومان به عنوان اهرمی برای به میدان آمدن بانک ها برای کمک به بهبود اعتبارات استفاده شود، بلکه به دنبال آن هستیم که این اعتبار که به صورت نقد از محل هدفمندی یارانه ها در نظر گرفته شده، پرداخت و اجرایی شود. همین میزان را اختصاص دهید.
درخواست احمد محرم‌زاده عضو دیگر کمیسیون عمران هم از دولت و وزیر اقتصاد این بود که نسبت به اجرایی شدن تبصره‌های مربوط به اشتغالزایی در قانون بودجه اقدام لازم را داشته باشد.
همچنین علی حدادی عضو کمیسیون شوراها با بیان اینکه انتظار ما از دولت مردمی حل مشکلات اساسی و ایجاد اشتغال است گفت که به ساختار نظام‌مند با تفکر جهادی نیاز داریم. همچنین باید با حذف بروکراسی ها به عدم تمکین بانک ها از قوانین نیز رسیدگی شود.
احمد مرادی گفت: استانهای محروم انتظار و توقع بیشتری دارند، در هرمزگان تمامی ظرفیتها برای اشتغال زایی وجود دارد اما نرخ بیکاری بسیار بالاست، متاسفانه دولتها چه در گذشته و چه حال توجه چندانی به این موضوع نداشتند، ما باید سالیانه یک میلیون اشتغال زایی داشته یاشیم تا پاسخگوی نیاز مردم باشیم اما متاسفانه این موضوع محقق شد.
ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم تاکید کرد: امروز مهمترین مطالبه مردم معیشت و درآمد پایدار است و ضروری است که دولت به طور ویژه به این موضوع توجه داشته باشد.
همچنین علی اکبر بسطامی گفت که مجلس پرداخت‌های انتقال به سمت سرمایه‌گذاری، تسهیلات تبصره ۱۶ و پیش‌بینی ۱۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای محرومیت‌زدایی را انجام داد اما دولت سابق آن ها را اجرایی نکرد.
عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه مجلس یازدهم ۳ کار اساسی انجام داد، گفت: مجلس پرداخت‌های انتقال به سمت سرمایه‌گذاری، تسهیلات تبصره ۱۶ و پیش‌بینی ۱۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای محرومیت‌زدایی را انجام داد، اما دولت سابق آن ها را اجرایی نکرد.
در ادامه این جلسه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به نمایندگان گفت: در این سه ماهه که در وزارتخانه فعالیت داشتم ۲۰۰ هزار فرصت شغلی به ۳۵۱ هزار و ۱۵۵ فرصت افزایش پیدا کرده است.
حجت‌الله عبدالمالکی عنوان کرد: برای بررسی وضعیت بیکاری کشور باید پنج گروه مخاطب را در حوزه اشتغال مورد توجه قرار دهیم. بیکاران مطلق، اشتغال ناقص و ناپایدار، ناامید شدگان، شاغلان کم‌درآمد و شاغلان غیررسمی که مجموعا به صورت کلی ۱۴ میلیون نفر می‌باشند، یعنی برای این‌که بخواهیم مبنا را اشتغال شایسته قرار دهیم باید مخاطب‌مان را ۱۴ میلیون در نظر بگیریم.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت تخصیص منابع اشتغالزایی به بخش‌های ایجاد اشتغال و کارآفرینان گفت: اکنون ۹ ماه از سال گذشته و یک ریال هم به کارآفرینان داده نشده است.
همچنین حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه تاکید کرد: باید روشن گردد که منابع مصوب مجلس برای اشتغال زایی در سال های گذشته در کجا هزینه شده است که نتیجه آن بیکاری فزاینده شده است؟
در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره عملکرد بودجه برای ایجاد اشتغال، سید شمس الدین حسینی رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر با بالاترین نرخ بیکاری مواجه هستیم، گفت: کاهش نرخ بیکاری باید یکی از اهداف اصلی باشد، این کار با دستور و بخشنامه عملیاتی نمی‌شود بلکه باید رشد اقتصادی را افزایش داده و نقدینگی را به سمت سرمایه‌گذاری مولدزا هدایت کنیم.
با اشاره به گزارش قرائت شده در مجلس، یک عضو کمیسیون کشاورزی از عدم تشکیل کارگروه اشتغال در سطح ملی و استانی انتقاد کرد و خواستار توجه ویژه به بحث اشتغال زایی شد.
رحمت الله نوروزی بیان کرد: گزارش مهمی در مجلس قرائت شد، اما متأسفانه وزیر امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مجلس خارج شدند. لازم بود که آنها نیز به تذکرات نمایندگان گوش داده و به آنها پاسخ می‌دادند.
بعد از بررسی گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، محمدباقر قالیباف وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد که تا پایان آذر اعتبارات اشتغال زایی را در اختیار استانها قرار دهند.
رئیس مجلس افزود: کمیسیون برنامه و تلفیق بودجه مجلس مصوباتی درباره اشتغال زایی داشت، با توجه به نام گذاری امسال باید تولید، اشتغال و محرومیت زدایی را جدی پیگیری کنیم. ایسنا
https://siasatrooz.ir/vdcdjz0fnyt0x96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی