سه شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵
کد مطلب : 122696

راهی که باید رفت

روزهای اخیر در تقویم مصادف است با حماسه‌های جاودان و ماندگار ملت ایران در آزادسازی خرمشهر و...
روزهای اخیر در تقویم مصادف است با حماسه‌های جاودان و ماندگار ملت ایران در آزادسازی خرمشهر و مقاومت جانانه مردم دزفول که نام ایران و ایرانی را جهانی ساخت. نکته مهمی که درباره آزادسازی خرمشهر و مقاومت مردم دزفول باید مورد توجه باشد، نقش وحدت و یکپارچگی درونی به جای تکیه به خارج است. ملت ایران به این مهم رسیدند که برای آزادی سرزمینشان نمی توانند هیچ امیدی به خارج از مرزها داشته باشند. آزادی خرمشهر و مقاومت دزفول را می توان الگویی موفق از چشم داشت به داخل برای تحقق آرمان ها و اهدافی دانست که عزت و سربلندی را برای ایران رقم زده است. ملت ایران نشان داد که با دستان خالی و صرفا با اراده ایمان و وحدت توانسته اند در برابر تجاوزگری رژیم بعث که از حمایت بیش از ۳۰ کشور برخوردار بوده، پیروز شوند.
الگو‌های مذکور می‌تواند مؤلفه ای برای حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز باشد و با تکیه بر آن، می توان خرمشهر اقتصادی که همان رسیدن به مدیریت صحیح و خنثی سازی تحریم هاست، دست یافت.
در شرایط کنونی که اقتصاد کشور با اصلاح ارزی و نحوه پرداخت یارانه‌ها همراه شده است توجه به این مولفه‌ها برای خروج کشور از نابسامانی اقتصادی امری ضروری می‌نماید. نکته مهم در این زمینه همراهی و همدلی عملی مسئولان با مردم است چنانکه در دوران دفاع مقدس یکدست بودن مردم و مسئولان و نبودن سخنانی همچون برخورداری از سفره انقلاب و ژن برتر، همراهی بیشتر مردم با مسئولان را در پی داشت و امروز نیز رجوع دوباره مسئولان به همان فرهنگ‌ و باور مردمی بودمی مولفه‌ای مهم برای جلب همراهی مردم با طرح‌های اصلاحی اقتصادی است.
نکته مهم در فتح خرمشهر و مقاومت دزفول، مدیریت جهادی و انقلابی است که توانست با بسیج ظرفیت های موجود و با ابتکار و خلاقیت این پیروزی بزرگ را رقم زند. در مقطع کنونی، ضعف مدیریتی و بی ارادگی دولت برای ایجاد انسجام و بهره گیری از ظرفیت های موجود و بعضا چشم داشت آن به خارج، زمینه ساز مشکلات عدیده اقتصادی شده است. راهکار حل مشکلات، رسیدن به مدیریت جهادی و انقلابی با تکیه بر ظرفیت های داخلی است.
نکته مهم دیگری که درباره فتح خرمشهر و مقاومت دزفول باید در نظر داشت، پیامدهای ماندگار آن تا به امروز است. این دو مولفه به ملت های آزادی خواه جهان نشان داد که با تکیه بر اراده و وحدت می توان بر دشمن پیروز شد. مردانی همچون سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همرزمانشان، که حماسه خرمشهر و حماسه های مشابه آن را رقم زدند، به الگویی ماندگار برای آزادی خواهان جهان مبدل شده اند که آزاد سازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ توسط حزب الله، پیروزی های مقاومت غزه در برابر ارتش صهیونیستی و پیروزی یمن بر ائتلاف سعودی، ثمره‌های الگوی خرمشهر و مقاومت دزفول هستند.
تجربه خرمشهرها، آبادان ها، دزفول ها و سوسنگردها نشان داد که برای مقابله با طمع ورزان باید قوی شد. قوی بودنی که البته ابعاد نظامی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد. در حوزه نظامی و دفاعی، آنانی که در آزادی خرمشهرها بودند، با تکیه به درون، این قوی شدن را محقق کردند و توان موشکی را به عاملی بازدارنده مبدل ساختند. روندی که البته متولیان حوزه اقتصادی، که شاید در مقاطعی گرفتار تفکرات لیبرالی و سرمایه دارانه و آنچه تعامل با جهان نامیده می شود، شده اند در قوی سازی کشور در حوزه اقتصادی کم آورده و متاسفانه چشمداشتشان به خارج از مرزها - از جمله محصولات برجام - اقتصاد کشور را با چالش مواجه کرده است.
نکته اساسی آن است که نسخه‌های لیبرالی که امروز بخش‌های قابل توجهی از اقتصاد کشور را در بر گرفته و بعضا در تصمیمات مدیران اقتصادی نیز دیده می‌شود قطعا نمی‌تواند گره گشای مشکلات باشد چنانکه نمود عینی این امر را در صنعت خودرو می‌توان مشاهده کرد که پس از چهار دهه به دلیل همان تفکر لیبرالی همچنان به تولیدات بی کیفیت و افزایش قیمت‌های بی رویه ادامه می‌دهند و بدون هیچ خجالتی پایین بودن درآمدشان را زمینه ساز تولید قطعه‌ها و خودروهای بی‌کیفیت عنوان می‌دارند. تفکری لیبرالی که هیچ تناسبی با تفکر انقلابی و مردمی که روزی خرمشهر را ازاد و دزفول را محور مقاومت ساخت ندارد و گسترش آن به سایر حوزه‌های اقتصادی، لطمات جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد ساخت.

نویسنده: قاسم غفوری
https://siasatrooz.ir/vdcdnx0f9yt0x96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی