شنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۹
کد مطلب : 122344
معافیت حقوق ورودی ماشین آلات واحد‌های تولیدی در سال ۱۴۰۱ لغو شد

مصوبه‌ای به قیمت نابودی نوسازی صنایع

اشتغال و تولید در حالی همچنان اصلی‌ترین مسئله کشور است که در اقدامی تامل برانگیز از سوی مجلس، با لغو معافیت گمرکی ماشین الات و تجهیزات تولیدی،‌ نوسازی صنایع می‌تواند با چالش رو به رو شود.
وضعیت اقتصادی کشور به گونه‌ای است که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه به تولید است که در کنار اشتغال زایی می تواند در بی‌اثر کردن تحریم‌ها نقش داشته باشد و حتی زمینه ساز ورود ایران به عرصه تجارت خارجی شود. این امر نیازمند نوسازی و بازسازی و به روز رسانه‌ای دستگاه‌های تولیدی می باشد بویژه در سالهای اخیر به بهانه آنچه انتظار برای رسیدن گلابی‌ها و سیب‌های برجام بوده، از تحقق این امر جلوگیری شده است. در همین حال اقدام به واگذاری‌های سوال برانگیز و تولید ویران کن در دولت دوازدهم نیز به این وضعیت دامن زده است. در این شرایط واردات برخی ماشین آلات و وسایل تولیدی امری ضروری است هر چند که تقویت دانش بنیان‌ها برای تولید اشتغال آفرین و مولد نیز امری ضروری است که می‌تواند در حوزه صنایع کاربرد بسیاری داشته باشد. واردات ماشین‌آلات خط تولید که به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران، مورد نیاز واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز است، به استناد ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی، از پرداخت حقوق ورودی معاف میباشد. این در حالی است که بر اساس قسمت آخر بند ص تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کلیه ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی ، معدنی و کشاورزی مشمول پرداخت حقوق ورودی می باشند. با توجه به استعلام انجام شده گمرک ایران از وزارت امور اقتصادی و دارایی معافیت های بند غ ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی در سال جاری قابل اعمال نیست. بر اساس متن مکاتبه انجام شده بین خزانه دار کل کشور و گمرک ایران در سال جاری حکم تبصره ۶ قانون بودجه حاکم بر ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی میباشد.
بر این اساس به اعتقاد برخی کارشناسان معافیت حقوق ورودی ماشین الات و تجهیزات تولیدی و کشاورزی و صنعتی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ برداشته شده ، ضربه بسیار مهلکی به کلیه بخش‌های اقتصادی کشور میباشد ، این تصمیم باعث میشود نوسازی و مدرن سازی صنعت و به روز شدن بخاطر دریافت حقوق گمرکی انجام نپذیرد. بر این اساس هرچند این حکم در قانون بودجه قید شده است، شورای هماهنگی سران قوا میتواند در این خصوص ورود داشته و به صورت موقت تا بررسی همه ابعاد به صورت کارشناسی و تعیین تکلیف نهایی موضوع، مانع از اجرا و وصول حقوق ورودی در گمرکات کشور شود. چندی قبل جهت شفاف‌سازی مصادیق مربوط به این موضوع و ارائه تسهیلات لازم به تولیدکنندگان، موضوع به معاونت حقوقی ریاست جمهوری منعکس و نهایتاً مقرر گردید با تشکیل جلسه مشترک فی‌مابین گمرک ایران و وزارت صمت رویه واحدی در این خصوص تدوین و ابلاغ شد. این رویکرد به اصطلاح حمایت از تولید داخل در حالی صورت گرفته است که امروزه بسیاری از صنایع همچنان نیازمند واردات تجهیزات می‌باشد حال آنکه با وضع گمرکی‌های مذکور عملا این امر با چالش مواجه می‌شود. نکته آنکه ادعای مقابله با قاچاق و صرف شدن این دستگاه‌های وارداتی در مصارفی جز مصارف سفارش داده شده نیز نیازمند فرایند نظارتی بیشتر است و نه آنکه صورت مسئله آن پاک شود. آنچه امروز بیش از هر چیز مشهود است آنکه این مصوبه عملا نمی‌تواند در چارچوب رونق تولید و اشتغال آفرینی باشد هر چند شاید عنوان شود این اقدام در قالب حمایت از دانش بنیان‌ها بوده است. نکته اساسی ان است که چرخ کارخانه‌ها باید بگردد و همزمان نیز برای به روز رسانی از دانش بنیان‌ها استفاده شود نه آنکه چرخ تولید را متوقف ساخت به امید آنکه روزی دانش بنیان‌ها بتوانند این تجهیزات را تولید نمایند. این اقدام در حالی صورت گرفته است که این روزها اقدامات قابل توجهی برای توسعه تولید صورت گرفته است که این مصوبه عملا با این روند مغایر است. در چارچوب همین گسترش تولید وزیر اقتصاد گفت: شرط گواهی سوءپیشینه از بیش از ۹۰ درصد مجوزها حذف شد و بسیاری از افرادی که مرتکب جرمی شده‌اند، پس از طی دوره زندان می توانند از این فرصت برای کسب مجوز و اشتغال استفاده کنند.
سید احسان خاندوزی همزمان با شب سالروز شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع)، با حضور در کانون اصلاح و تربیت استان تهران از این مرکز بازدید و با مددجویان آن گفتگو کرد.
وی در ادامه خطاب به مددجویان کانون اصلاح و تربیت، با بیان اینکه نباید کار را برای خود تمام شده فرض کنند و در همین نقطه توقف نمایند، گفت: حضور در کانون نباید باعث این تصور شود که در همین سطح متوقف بمانید، بلکه باید از فرصت‌هایی که در ادامه توسط خداوند به شما اعطاء می‌شود، نهایت استفاده را ببرید و انسان‌های مفیدی باشید که جامعه به شما افتخار کند.
سید احسان خاندوزی گفت: مسئله بلند مدتی که باید در فکر و ذهن خود اصلاح کنید این است که از میان همین جمع می‌شود به نقطه‌ای رسید که جامعه و اطرافیان به شما افتخار کنند، کما اینکه مصادیق زیادی داریم، افرادی را از میان جمع‌های این چنینی که مرتکب خطاهایی نیز شده بودند اما با پی بردن به قابلیت‌های خود، به دست آورد های درخشانی رسیده‌اند.
وی همچنین با توصیه مددجویان کانون اصلاح و تربیت به آموختن فن و حرفه‌های مورد نیاز جامعه، این امر را نیز در جذب هر چه سریع‌تر و بازگشت موفق تر آنها به دامان جامعه بسیار مؤثر عنوان کرد.
وزیر اقتصاد همچنین به مصوبه‌ای سال گذشته هیئت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اشاره کرد و گفت: شرط گواهی سوء پیشینه از بیش از ۹۰ درصد مجوزهای کسب و کار حذف شد و بسیاری از افرادی که مرتکب جرمی شده و پس از طی دوره زندان به آغوش جامعه بازمی گردند، می‌توانند از این فرصت برای کسب مجوز و اشتغال استفاده کنند.
https://siasatrooz.ir/vdcdox0foyt0xs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی