دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۷
کد مطلب : 115432
حاظران در اختتامیه کنفرانس اتئلاف جهانی برای صلح و عدالت تاکید کردند

آغازی نو بر ائتلاف نخبگان جهانی

آغازی نو بر ائتلاف نخبگان جهانی
کنفرانس دو روزه ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه رسالت مجمع جهانی صلح اسلامی دیروز با حضور جمعی از اندیشمندان و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی دیروز در حالی پایان یافت که شرکت کنندگان در این کنفرانس، نشست صلح و عدالت را آغازی نو بر ائتلاف نخبگان جهانی عنوان کردند.

آغازی نو بر ائتلاف نخبگان جهانی در کنفرانس صلح و عدالت
داود عامری، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در اختتامیه کنفرانس اتئلاف جهانی برای صلح و عدالت اعلام کرد این کنفرانس ائتلاف و اتحاد نخبگان را برای حرکت در مسیر عدالت و صلح در جهان جانی دوباره بخشید و سر آغازی بر تحکیم شبکه نخبگان بین المللی برای صلح و عدالت در جهان شد. وی گفت:کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت جایگاهی برای بیان دغدغه های ۴۰ نفر از نخبگان فعال داخلی و خارجی در حوزه صلح و عدالت شد.
دکتر داود عامری در مراسم اختتامیه کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت ضمن تشکر از همه نخبگان و فرهیختگان فعال در کنفرانس به شرایط ویژه امروزی و محدودیتهای کرونایی ایجاد شده در برگزاری حضوری کنفرانس اشاره داشته و تمهیداتی را که دبیرخانه برای ارائه این برنامه در فضای مجازی پیش بینی کرده بود تشریح نمودند. وی یاد و خاطره مرحومین آیت الله تسخیری رئیس هیئت امنا مجمع جهانی صلح اسلامی و سرکار خانم طوبی کرمانی رئیس کمیته علمی این مجمع را گرامی داشته و بر ادامه مسیر این دو شخصیت بزرگ در جهان اسلام تاکید نمودند. وی افزود: بیش از ۴۰ فایل تصویری از دغدغه های نخبگان و اندیشمندان در حوزه صلح و عدالت در چهار محور اعلام شده توسط دبیرخانه کنفرانس دریافت گردید.
وی چندین نکته از اساسی‌ترین مطالبات مطروحه توسط نخبگان در کنفرانس را به این شرح جمع بندی و ارائه نمودند.
۱-ابراز نگرانی از شرایط نامناسب صلح و عدالت جهانی و ضرورت بررسی، رصد دقیق و توجه جامعه نخبگی به این حوزه.
۲-محکومیت عادی سازی روابط برخی کشورها با رژیم غاصب صهیونیستی، و این نکته که جامعه نخبگی فلسطین را آرمانی برای جامعه بشری دانسته و صلح در جامعه و سرزمین فلسطین را منوط به احقاق حق مردم فلسطین می داند.
۳-تاکید به این مطلب که گفتمان صلح عادلانه می تواند به عنوان گفتمانی مشترک و جهانی مورد توجه برای گفتگوی فرهنگی و گفتگوی جامعه نخبگی بوده وباید شرایطی فراهم شود که به این آرمان دست یابیم.
۴-بهره‌مندی همگانی در جهان از خدمات پزشکی و سلامت در پی شیوع کروناو ایجاد شرایطی در جهان که دولت ها و ملت ها در کنار هم دیگر بتوانند از برقراری عدالت در این زمینه به صورت یکسان بهره مند گردند.
در پایان دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی از همکاری تمامی دستگاه‌های علمی فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورهای دیگر و جامعه نخبگی تشکر کردند.

ناکارآمدی شبه قدرت‌های جهانی در برقراری صلح و امنیت در جهان
پروفسور ریچارد فالک گزارشگر سابق سازمان در امور حقوق بشری در فلسطین، در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت به ناکارآمدی شبه قدرت‌های جهانی و بین المللی جهت برقراری صلح و امنیت اشاره کرد.
او گفت : جای بسی تاسف است که سازمان ملل نتوانسته است به قول های موجود در منشور ملل متحد عمل نماید و از جنگ های آینده پیشگیری کند و اسفناک تر از همه اینکه در زمینه برقراری عدالتی که به زیر چتر آن تمام ملل جهان از رفاه اجتماعی و آزادی های اقتصادی و فرهنگی و... بهره مند شوند، بسیار ضعیف عمل کرده است.
فالک در ادامه افزود: کشورهایی که این نهادهای جهانی را ایجاد کرده اند مایل به زمینه سازی و کمک لازم به این نهاد جهت ارتقای صلح و عدالت نیستند و خود به ضوابط این نهادهای بین المللی تعهدی ندارند. حق وتویی که پنج کشور پیروز در جنگ دوم جهانی به بهانه برقراری نظم بین المللی در دست دارند در حقیقت خطرناک ترین بازیگران سیاسی را از هرگونه تعهد و پاسخگویی مبرا کرده است و به مثابه نوعی مجوز برای معافیت از مجازات عمل می‌کند. وی در پایان گفت: این شبه قدرت ها می‌توانند به جنایات بین المللی اقدام نموده بدون آنکه به خاطر نقض هنجارها مورد سوال قرارگیرند.

اتحادیه بین المجالس از طریق گفتمان میان دولت ها به پیشبرد صلح و عدالت کمک می کند
دکتر مجیدی دبیرکل مجمع مجالس آسیایی در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت گفت: این مجمع که سال ها پیش از شکل گیری سازمان ملل و حتی قبل از تشکیل جامعه ملل در سال ۱۸۸۹ تشکیل شده تلاش دارد از طریق گفتمان میان دولت‌ها از طریق دخالت نمایندگان مستقیم مردم رفتارهای گفتمانی را تقویت و دنبال نماید.
وی گفت جهان امروز دیگر طعم خوش صلح و آرامش را بدون در هم آمیختگی با عدالت و امنیت نخواهد چشید و فرایند ایجاد صلح بدون توجه به تقویت عدالت به شکست هر دو منجر خواهد شد. چالش اصلی آن است که چگونه می توان صلح و عدالت را بدون بروز تنش های اجتناب ناپذیر با هم سازگار نمود.
در ادامه افزود: اتحادیه بین المجالس به عنوان پرچمدار دیپلماسی پارلمانی می تواند به سازگاری و نزدیکی هر چه بیشتر میان صلح و عدالت در میان فرهنگ ها و جوامع مختلف بشری به خصوص در منطقه آسیا کمک شایانی نموده و دیپلماسی پارلمانی را به عنوان فرآیندی مکمل برای دیپلماسی سنتی و در جهت تحقق قطعی صلح و عدالت در جهان امروزی به کار گیرد.دکتر مجیدی در پایان اشاره کرد؛: به طور کلی قاره آسیا تجربه بسیار ارزنده‌ای در زمینه همزیستی مسالمت آمیز علی رغم تفرقه فرهنگی میان کشورهای منطقه دارد. در واقع دستیابی به یک دیدگاه اجتماعی از جنبه های مختلف نیازمند کمک و همکاری جامعه روشنفکری است و این همان موضوعی است که ما در مجمع مجالس آسیایی آن را دنبال می‌کنیم.

بازیابی قلمرو ملی تنها راه حل مردم فلسطین برای دستیابی به صلح و عدالت است
نیکولا هدوه، استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل اجتماعی و فرهنگی شیلی در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت به همراهی کشورهای عرب منطقه با رژیم صهیونیستی در توطئه علیه فلسطین، اشاره کرده و آن را محکوم کرد. وی گفت: برای فلسطینی‌ها دستیابی به صلح و عدالت غیر ممکن است. مردم فلسطین از دو جنبه مورد ستم قرار گرفته اند؛ از یک سو صهیونیست جنایتکار، امپریالیسم آمریکا و قدرت‌های همدست غربی که با همراهی حکومت خودگردان فلسطین قصد دارند مردم را سرکوب کرده یا در خدمت منافع صهیونیسم درآورند. آنان قصد دارند تا با تشکیل و اداره دولتی وابسته به صهیونیست‌ها آرمان بیت المقدس را به فراموشی سپارند.
وی افزود:از سوی دیگر بورژواری عرب و سلطنت های شبه فئودالی چون عربستان سعودی، امارات متحده، بحرین و برخی دیگر از کشورهای عربی قرار دارند؛ که مکرر در حال توطئه و مشکل‌تراشی برای فلسطین هستند. این‌ها در حقیقت علیه عدالت و صلح در سراسر آسیای غربی و به نفع امپریالیسم و صهیونیسم و مرتجعین، شمشیر کشیده و در فکر مردم فلسطین یا ملت خود نیستند. آنها حتی تمایل دارند ثروت های طبیعی خود را داده تا مخالفان و حتی منتقدان خود را سرکوب کنند. وی در پایان گفت: تنها راه حلی که مردم فلسطین برای زندگی و دست یابی به صلح و عدالت پیش‌رو دارند،بازیابی قلمرو ملی است تا از این طریق بتوانند سازمان‌های سیاسی،مذهبی،اجتماعی و اقتصادی خود را ایجاد کرده و در یک کشور کاملاً مترقی در حقوق و وظایف برابر با دیگران زندگی کنند.

مقاومت باید پایه و اساس دعوت به صلح واقعی باشد
دکتر علی ابوالخیر نویسنده و از اصحاب رسانه در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه از وحدت و اشتراک دیدگاه و نظرات مسلمانان سخن گفت وی تحقق بخشیدن به صلح عادلانه را در لزوم اتفاق نظر و اشتراک دیدگاه ها در میان مسلمانان و مقاومت و مبارزه با دشمنان را پایه و اساس دعوت به صلح واقعی دانست.
وی گفت ما مسلمانان باید نسبت به شرایطی که در آن به سر می‌بریم آگاه و هوشیار بوده و به اصول تشکیل دهنده پیام اسلام و رسالت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله تمسک جوییم. وی افزود :مسلمانان باید دیدگاه‌های خود را به یکدیگر نزدیک نموده و نسبت به مسائل لاینحل باقی مانده همچون آرمان فلسطین و مسائل سرنوشت‌ساز و امت مسلمان موضع یکپارچه‌ای اتخاذ نمایند.
https://siasatrooz.ir/vdcdsk0fxyt0fo6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی