يکشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۳
کد مطلب : 124838

روایتی از شاهکار «داروخانه ۱۳ آبان»

روایتی از شاهکار «داروخانه ۱۳ آبان»
داروخانه ۱۳ آبان یکی از داروخانه‌های پرمراجعه پایتخت است که روزانه شاهد مراجعه تعداد بالای بیماران خاص و صعب‌العلاج است؛ داروخانه‌ای که به محلی برای مضاعف کردن رنج بیماران و خانواده آنها تبدیل شده است!
به گزارش تسنیم، داروخانه‌ها و مراکز درمانی شهر تهران، سالانه پذیرای تعداد زیادی از بیماران از شهرستان‌های دور و نزدیک هستند‌.
کمبود دارو از سویی و توزیع نامناسب داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج از سوی دیگر، موجب شده که مردم از روستاها و شهرهای کوچک به کلانشهرها به ویژه پایتخت مراجعه کنند.
مشکل از آنجایی شروع می‌شود که بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص و صعب العلاج، علاوه بر متحمل شدن هزینه‌های رفت و آمد، گاه به دلیل نبود ساماندهی و عدم اطلاع‌ کافی از شرایط دریافت دارو، دچار سردرگمی می‌شوند، به این شرایط، باید معضلات نسخه‌نویسی الکترونیک و قطعی گاه و بیگاه سامانه‌‌های سازمان‌های بیمه‌گر و نبود امکانات کافی برای ساماندهی و نظم بخشیدن به روند ارائه خدمات در مراکز درمانی و داروخانه‌های منتخب و بزرگ را نیز اضافه کرد.
برای بررسی میدانی این مشکلات که رنج بیماران و خانواده آنها را مضاعف کرده، به یکی از بزرگترین و پرمراجعه‌ترین داروخانه‌های شهر تهران یعنی "داروخانه ۱۳ آبان" واقع در خیابان کریمخان زند مراجعه کردیم تا از نزدیک، روایت‌گر این مشکلات باشیم.

باجه‌های کم‌تعدادی که پذیرای نسخه‌های پرتعداد بیماران نیستند!
نخستین مشکلی که در بدو ورود به داروخانه پرازدحام ۱۳ آبان دیده می‌شود، نبود تناسب میان تعداد گیشه‌های پذیرش نسخه بیماران با تعداد مراجعین است به طوری که در برخی ساعات روز، حجم بالای مراجعات موجب تشکیل صف در بخش پذیرش نسخ می‌شود که این امر نیاز به توسعه فضای فیزیکی داروخانه و افزایش تعداد کارکنان پذیرش را گوشزد می‌کند.
دومین معضل، نحوه نوبت‌دهی به بیماران است؛ بیماران پس از مراجعه به پذیرش، در سالن انتظار منتظر پیج شدن نام خود برای تحویل دارو می‌مانند و این در حالی است که گاهی شلوغی داروخانه منجر به منتظر ماندن بیماران در فضای خارج از داروخانه، روی پله‌های ورودی یا نیمکت روبه‌روی ساختمان این داروخانه می‌شود آن‌هم در شرایطی که بسیاری از مراجعین این داروخانه بزرگ، بیماران خاص و دارای مشکلات صعب‌العلاج و حتی بیماران بدحالی هستند که هیچ فکری به حال خدمت‌رسانی بهتر به آن‌ها نشده است.

خرید آزاد داروی سرطان به دلیل تعطیلی واحد تایید نسخ!
یکی از نکات عجیب و در عین حال بسیار آزاردهنده که بیماران از آن به شدت گلایه دارند، تعطیل بودن واحد تایید نسخ بیمه‌ای در روزهای پنجشنبه و جمعه است!
یکی از بیماران مبتلا به سرطان که برای تهیه نوعی آمپول به این داروخانه مراجعه کرده می‌گوید: روز (پنجشنبه) به دلیل بسته بودن واحد تایید نسخ، به من گفتند که دو راه دارم، یا بروم و شنبه بیایم تا بتوانم دارو را تحت پوشش بیمه دریافت کنم یا اینکه آن را به صورت آزاد دریافت کنم!
آن‌طور که این بیمار با حال وخیم جسمی خود توضیح می‌دهد، نسخه‌پیچی که پشت گیشه پذیرش نشسته، به او گفته تهیه یک قلم از داروهایش به شکل آزاد، ۲۰۰ هزار تومان اما به شکل بیمه‌ای ۲۰ هزار تومان هزینه دارد‌.
این بیمار ادامه می‌دهد: محل زندگی‌ام از این داروخانه فاصله زیادی دارد، همین امروز هم حال خوشی نداشتم و مجبور شدم برای تهیه دارو حضوراً مراجعه کنم؛ از طرفی مسئول پذیرش نسخه نیز گفته باید همه داروها را یکجا تهیه کنم و اگر چند قلم از آن، امروز تحویلم شود و چند قلم دیگر بماند برای روزی دیگر، نسخه باید از سوی پزشک تمدید شود‌ و باید آن یک قلم آمپولی که پزشک برایم نوشته را حتما آزاد تهیه کنم تا امروز کارم راه بیفتد.
اما این بیمار در نهایت به ناچار ۳۴۶ هزار تومان بابت دو قلم دارو می‌پردازد و یکی از داروها را به صورت آزاد تحویل می‌گیرد! و این پول اضافه‌ای که این بیمار به دلیل نبودن واحد تایید نسخ بیمه‌ای در روزهای پنجشنبه و جمعه پرداخت کرد در حالیست که به اذعان خود بیمار، برای تهیه همین داروها نیز از همسایه خود پول قرض گرفته است!

نبود سیستم شماره‌دهی در داروخانه
بسیاری از بیماران از نبود ساماندهی مناسب و عدم برخورداری داروخانه ۱۳ آبان از امکانات حداقلی نظیر سیستم شماره‌دهی شکایت می‌کنند؛ یکی از بیماران می‌گوید: حتی یک سیستم شماره‌دهی مانند بانک‌ها در این داروخانه‌ موجود نیست تا هر کسی بتواند سر نوبت خود داروهای نسخه‌اش را دریافت کند. فکر نمی‌کنم برای داروخانه‌ای به این بزرگی و با این همه درآمد، اجرای آن، کار سخت یا هزینه‌بری باشد و به نظرم به عدم توجه مسئولان این داروخانه و مسئولان مربوطه در دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران به بهبود وضعیت ارباب رجوع، مرتبط است.

دارو در داروخانه نیست اما در بازار سیاه هست!
تعدادی از مراجعین به داروخانه ۱۳ آبان نیز از نبود برخی داروها در داروخانه‌های بزرگ و منتخب گلایه دارند. این در حالی است که چند قدم آن‌طرف‌تر از داروخانه، دلالی داروهای کمیاب رونق خوبی دارد و بسیاری از بیمارانی که در داخل داروخانه با عبارت " این دارو را نداریم"روبه‌رو می‌شوند به راحتی از طریق دلالان می‌توانند به این داروهای نایاب دسترسی پیدا کنند! از سوی دیگر دو مشکل عدم امکان اصالت‌سنجی داروها و امکان تقلبی بودن آنها و نیز هزینه‌های سنگین داروهای بازار سیاه، آنها را در دو راهی سخت و اضطراب‌آوری قرار می‌دهد.

مشکلات داروخانه ۱۳ آبان حل می‌شود؛ بیماران منتظر بمانند!
برای پیگیری این مشکلات به سراغ "دکتر محمود بیگلر" سرپرست داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران رفتیم و او با دادن وعده حل مشکلات این داروخانه بزرگ می‌گوید: تا یک‌ ماه آینده وضعیت ساماندهی مراجعین داروخانه ۱۳ آبان تغییر چشمگیری پیدا خواهد کرد و نوبت‌دهی به صورت اتوماتیک انجام خواهد شد به این صورت که سیستم نوبت‌دهی به نرم‌افزارها متصل و شماره‌دهی با دستگاه انجام خواهد شد همچنین سرعت سیستم‌های نرم‌افزاری این داروخانه ارتقا خواهد یافت!
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر کمبود فضای فیزیکی داروخانه نیز می‌گوید: برای افزایش فضای فیزیکی داروخانه نیز اقداماتی آغاز شده و تا پایان سال جاری، برای ارائه دارو به بیماران صعب‌العلاج و خاص، فضای فیزیکی داروخانه، دو و نیم برابر افزایش خواهد یافت.
https://siasatrooz.ir/vdcdso0fjyt0xj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی