جمعه ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۰
کد مطلب : 122949
غرب همچنان در توهم کارآمدی فشار و مذاکره دست و پا می‌زند

برجام میان چکش تحریم آمریکا و سندان مذاکره اروپا

امیرعبداللهیان: یک قدم از حقوق مشروع خود عقب نمی‌نشینیم
برجام میان چکش تحریم آمریکا و سندان مذاکره اروپا
مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ در حالی در وضعیت تعلیق به سر می‌برد که از یک سو آمریکا همچنان نقش تحریم کننده را ایفا و از سوی دیگر اروپا نیز مدعی فراهم بودن شرایط بر ای مذاکره است تا با حربه فشار و مذاکره تهران را به تن دادن به زیاده خواهیشان وادار سازند این در شرایطی است که تهران نیز تاکید دارد که از حقوق مشروع خود عقب نشینی نخواهد کرد.
مسئول و هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان این که عناصر و شرایط اساسی برای بازگشت به برجام و اجرای کامل آن روی میز است، خواستار تصمیم‌گیری شد.«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها اظهار داشت با همه طرف‌ها در تماس است. این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا گفت: من در تماس دائمی با همه طرف‌ها هستم تا ترتیب بازگشت به برجام و اطمینان از اجرای کامل آن را بدهم.طبق بیانیه منتشر شده بر روی پایگاه اینترنتی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، وی افزود: عناصر و شرایط اساسی برای انجام این کار شناخته شده و روی میز است. زمان تصمیم‌گیری اکنون است. از سوی دیگر یک دیپلمات اروپایی در مصاحبه‌ای از احتمال شکست مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین ابراز نگرانی کرد.یک دیپلمات اروپایی در گفت‌و‌گو با شبکه العربیه با ابراز نگرانی از روند مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین، در خصوص شکست مذاکرات هشدار داد.او گفت که شکست مذاکرات هسته‌ای با ایران موجب بروز «چالش‌های خطرناکی» می‌شود و همزمان تأثیر منفی بر روابط اروپا بر ایران می‌گذارد.
از سوی دیگر «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پنجشنبه شب به وقت تهران گفت، امکان بازگشت به برجام وجود دارد.پرایس در نشستی خبری با تکرار مواضع واشنگتن و تلاش برای انداختن توپ در زمین جمهوری اسلامی ایران گفت: «در صورتی که ایران مسائل خارج از توافق را کنار بگذارد، امکان بازگشت دوجانبه به توافق هسته‌ای وجود دارد». سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: «نمی‌توانیم در زمان به عقب برگردیم اما می‌توانیم به برجام برگردیم. اگر به برجام برگردیم، در موقعیت بهتری در مورد برنامه هسته‌ای ایران قرار خواهیم گرفت». پرایس مدعی شد آنچه زمان گریز هسته‌ای ایران نامیده می‌شود اکنون نه در حد سال و ماه بلکه در حد چند هفته و یا کمتر است.این دیپلمات آمریکایی بار دیگر تکرار کرد مهلت بازگشت دوجانبه به پایبندی به توافق هسته‌ای با ایران تا زمانی است که انجام این کار برای آمریکا نفعی داشته باشد و در حال حاضر بازگشت به برجام برای امنیت ملی آمریکا نفع دارد اما همیشه چنین نخواهد بود.پرایس مدعی شد اگر تهران مسائل فرابرجامی را کنار نگذارد، واشنگتن گزینه‌های دیگری را در اختیار خواهد داشت که آن‌ها را با متحدان خود به بحث گذاشته است.در این میان اما «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «گام‌هایی که ایرانی‌ها درباره غنی‌سازی و مکانیسم‌های راستی‌آزمایی برداشته‌اند مفید نیستند و ما با افزایش فشار اقتصادی به آنها پاسخ داده‌ایم.تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرده‌ایم، تحریم‌های بیشتری در راه است.»مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین با بیان این ادعا که یک توافق آماده روی میز مذاکرات وین وجود دارد ادعا کرد: «توپ در زمین ایران است.»
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد شبکه‌‌ای را که به ایران برای دور زدن تحریم‌ها و فروش محصولات پتروشیمی این کشور کمک می‌کنند را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در پی تحریم شبکه فروش پتروشیمی ایران توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار داشت: فرآورده‌ها و پتروشیمی ما تحریم بوده ولی ما به صورت نرمال از مسیرهای مختلف کار فروشمان ادامه داشته و ادامه خواهد یافت و مشکلی در روند کار ما ایجاد نخواهد کرد.وی گفت: البته آمریکایی‌ها هر روز به بهانه‌های مختلف افرادی را جزو لیست تحریم‌ خود قرار می‌دهند. اما در روند فروش فرآورده‌ها و محصولات پتروشیمی مشکلی ایجاد نخواهد شد و این روند به صورت نرمال ادامه خواهد یافت.
در همین حال وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای عراقی با بیان این‌که هدف آمریکا از طرح قطعنامه در آژانس، امتیازگیری سیاسی در میز مذاکره است، تصریح کرد: در مقابل رفتار قلدرمآبانه، واکنش ما بر مبنای اقتدار است.امیرعبداللهیان در ادامه تاکید کرد: ما همواره غرب را به مسیر دیپلماسی فراخوانده‌ایم و حتی به ابتکار ایران و چند روز قبل از نشست اخیر آژانس، طرحی سیاسی برای تداوم گفت‌وگو تا رسیدن به توافق نهایی روی میز قرار گرفت. در همین حال وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: حتی یک قدم از حقوق مشروع خود و تحقق رفع تحریم‌های ظالمانه عقب نخواهیم نشست. امیرعبداللهیان گفت: جمهوری اسلامی ایران حتی یک قدم از حقوق مشروع خود و تحقق رفع تحریم‌های ظالمانه عقب نخواهد نشست. در صورت واقع بینی آمریکا، دستگاه دیپلماسی در عین حال همچنان به مسیر دیپلماتیک برای رفع تحریم‌های علیه مردم شریف ایران پایبند است و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت: جمهوری اسلامی ایران از مسیر مذاکره منتج به نتیجه فاصله نمی‌گیرد.وی افزود: به قانون مجلس پایبندیم، مذاکره را ادامه می‌دهیم، آمریکا را به واقع‌بینی و فاصله گرفتن از جنون تحریم جدید و آژانس را به رفتار فنی و اجتناب از اقدام سیاسی فرا می‌خوانیم.
همچنین علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان این‌که گوش شنوای ما پذیرای همه نقدهای سازنده و سینه فراخ ما پذیرای همه نقدهای گزنده است، گفت: هرگز از گنجینه سیاست خارجی برای موفقیت دیپلماسی هزینه نخواهیم کرد. علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توئیتر و در یک رشته توئیت نوشت: ایرانی که توانست «کارزار فشار حداکثری» آمریکا را به شکست بکشاند، اجازه نخواهد داد صهیونیست‌ها با «بازی شانتاژ حداکثری» ایران‌هراسی و ایران‌ستیزی را مشروعیت بخشد.باقری اضافه کرد: ‏«اقناع ملی»، «وفاق ملی» و «هم‌افزایی ملی» حول موضوعات اصلی سیاست خارجی، به ترتیب سه گام لازم برای تضمین «موفقیت سیاست خارجی» و «شتاب‌بخشی به حرکت قطار دیپلماسی» است. معاون وزیر خارجه در توئیت دیگری خاطرنشان کرد: «هوشمندی راهبردی»، «جسارت تصمیم‌گیری» و «قدرت اقدام» جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی الگوی موفق دیپلماسی ایرانی را به نمایش گذاشت.وی همچنین نوشت: گوش شنوای ما سربازان میدان دیپلماسی پذیرای همه «نقدهای سازنده» و سینه فراخ ما پذیرای همه «نقدهای گزنده» است.این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین بیان کرد: «تنوع در تعاملات و طرف‌های تجاری»، «پایداری روابط اقتصادی» و «ابزارسازی از مناسبات اقتصادی»، عناصر اصلی دیپلماسی اقتصادی دستگاه سیاست خارجی است.علی باقری همچنین در توئیت دیگری نوشت:‏خسارت «شعورزدایی از سیاست خارجی» کمتر از آسیب «شعارزدگی در سیاست خارجی» نیست.
https://siasatrooz.ir/vdceew8zojh8woi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی