?>?> هراس آمریکا از جایگاه ایران و سوریه در معادلات منطقه | سیاست روز
جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۱
کد مطلب : 125775
در واکنش به سفر رئیسی به دمشق صورت گرفت؛

هراس آمریکا از جایگاه ایران و سوریه در معادلات منطقه

هراس آمریکا از جایگاه ایران و سوریه در معادلات منطقه
همزمان با سفر رئیسی به سوریه و نیز رویکرد کشورهای عربی به احیا و توسعه روابط با دمشق وزیر خارجه آمریکا می‌گوید واشنگتن نه تنها روابط خود را با سوریه عادی‌سازی نمی‌کند بلکه با عادی‌سازی سایر کشورها هم مخالف است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان گفتگوی تلفنی با ایمن صفدی، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن درباره پیشبرد یک راه حل سیاسی فراگیر برای درگیری در سوریه گفتگو کرد.بلینکن در این گفتگو تصریح کرد که آمریکا روابط خود را با بشار اسد عادی‌سازی نخواهد کرد و تا زمانی که به ادعای او «پیشرفت سیاسی واقعی مطابق قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل صورت نگیرد» از عادی‌سازی سایرین هم حمایت نخواهد کرد. بلینکن در ادامه مدعی شد قطعنامه ۲۲۵۴ تنها راه حل عملی برای پایان دادن به جنگ در سوریه است. گفتنی است، به دنبال زلزله مرگبار ماه فوریه در سوریه، روند عادی‌سازی روابط با این کشور تسریع شده است. تحولات جدید در منطقه و عادی سازی روابط با سوریه نگرانی آمریکا را افزایش داده است.
همچنین معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن نگران‌کننده خواندن تعمیق روابط ایران و سوریه، از کشورهای جهان خواست که روابط خود را با دمشق عادی‌سازی نکنند.«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه از سفر آیت‌الله دکتر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه و نتایج این سفر ابراز نگرانی کرد.پاتل طی نشست خبری روزانه، در این‌باره گفت: «باید بگویم که رژیم ایران و رژیم اسد به تعمیق روابط خود ادامه می‌دهند که این نه تنها برای متحدان و شرکای ما و کشورهای منطقه، بلکه برای جهان به طور گسترده‌ای نگران‌کننده است».وی در پاسخ به سوالی برای اظهار نظر درباره سفر رئیسی به دمشق، مدعی شد: «این دو رژیم‌هایی هستند که به مشارکت در فعالیت‌های شرورانه و ثبات‌زدا نه فقط در کشورهای نزدیک خود بلکه در کل منطقه ادامه می‌دهند».این مقام آمریکایی در تلاش برای منصرف کردن کشورهای عربی از احیای روابط دیپلماتیک با سوریه، اظهار داشت: «ما همچنان بر این باوریم که روابط با رژیم اسد را نباید احیا کنیم. ما از عادی‌سازی روابط کشورهای دیگر با دمشق نیز حمایت نمی‌کنیم و این مسئله را بارها برای شرکای خود روشن کرده‌ایم».
لازم به ذکر است جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه در پایان سفر رسمی دو روزه آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی به این کشور که به دعوت بشار اسد رئیس جمهور سوریه انجام شد، بیانیه مشترکی منتشر کردند.در این بیانیه آمده است دو طرف بر ضرورت احترام به حاکمیت ملی، استقلال و حفظ تمامیت ارضی دو کشور، طبق اهداف و اصول منشور ملل‌متحد تأکید نمودند. دو طرف بر اهمیت تقویت روابط دوجانبه از طریق تداوم همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، کنسولی و سایر زمینه‌های همکاری و هم‌چنین استمرار تبادل هیات‌های عالی‌رتبه میان دو کشور تأکید کردند. دو طرف آمادگی و تمایل خود را برای انجام هرگونه اقدام به‌منظور توسعه روابط تجاری ـ اقتصادی بین دو کشور از طریق سازوکارهای موجود از قبیل کمیسیون عالی مشترک ابراز نمودند. آنها هم‌چنین بر همکاری‌های موجود فیمابین در زمینه بازسازی جمهوری عربی سوریه تأکید کردند.دو طرف با ابراز خوشنودی از همکاری مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی، بر تداوم همکاری مشترک جهت نابودی نهائی تمامی گروه‌های تروریستی تاکید نمودند.دو طرف، تجاوزات رژیم صهیونیستی به جمهوری عربی سوریه را به‌شدت محکوم کرده و آن را عاملی بی‌ثبات کننده در منطقه تلقی نمودند. دو طرف بر حق مشروع سوریه جهت پاسخ به این تجاوزات با روش مناسب تاکید نمود. دو طرف، ادامه اشغال جولان سوریه توسط رژیم اشغال‌گر و هم‌چنین اقدامات این رژیم اشغال‌گر از جمله تصمیم به الحاق جولان را محکوم کردند که در تناقض با اصول حقوق بین‌الملل بوده و وضعیت حقوقی جولان سوریه به‌عنوان اراضی اشغالی شمرده می‌شود. آنها هم‌چنین تصمیم دولت آمریکا را در به‌رسمیت شناختن الحاق جولان که نقض آشکار اصول سازمان ملل‌متحد می‌باشد، به‌شدت محکوم کردند.
دو طرف، هرگونه حضور غیرقانونی نیروهای نظامی در اراضی جمهوری عربی سوریه که اشغال شمرده می‌شود، را محکوم کرده و بر ضرورت پایان آن که ناقض حاکمیت ملی جمهوری عربی سوریه و تمامیت ارضی آن می‌باشد، تأکید می‌نمایند. آنها بر لزوم گسترش حاکمیت جمهوری عربی سوریه بر سرتاسر سرزمین خود تصریح نمودند. آنها اقدامات آمریکا در سرقت منابع طبیعی جمهوری عربی سوریه را قویاً محکوم کرده و خواستار واکنش قاطعانه جامعه بین‌المللی جهت توقف این قبیل اقدامات شدند. دو طرف، اقدامات قهرآمیز، یک‌جانبه و غیرمشروع اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپائی علیه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه را به‌شدت محکوم کردند؛ اقداماتی که نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بین‌الملل بشردوستانه به‌شمار می‌رود. آنها هم‌چنین نسبت به این رویکرد که سبب آسیب رسیدن به مردم بی‌گناه می‌شود، ابراز نگرانی نموده و بر ضرورت لغو فوری این‌گونه اقدامات غیرانسانی تاکید کردند.
دو طرف از تحولات مثبت سیاسی در منطقه، به‌ویژه ارتباط سازنده میان جمهوری عربی سوریه و کشورهای عربی و توافق ایران و سعودی که زیر نظر چین انجام شد، استقبال نموده و این توافق را گام مهمی به سوی تحولات مثبت که در خدمت ثبات خاورمیانه می‎باشد، برشمردند. آنها هم‌چنین بر ضرورت همبستگی و انسجام بین دولت‌های منطقه برای مقابله با چالش‌ها و تأمین امنیت، رفاه و آرامش در منطقه از طریق همکاری داخلی منطقه‌ای تأکید ورزیدند. دو طرف خون‌های شهیدان – همه شهدای ایران، سوریه و دوستان آن دو – که جان خود را برای پیروزی جمهوری عربی سوریه در جنگ علیه تروریسم نثار کردند، ارج نهادند. دو طرف تأکید کردند که رژیم اشغال‌گر صهیونیستی، علت اصلی همه بحران‌ها و تهدید صلح و امنیت در منطقه به‌شمار می‌رود. آنها هرگونه اقدامات خصمانه این رژیم را علیه مقدسات اسلامی در قدس شریف و تلاش‌های آن جهت تغییر شرایط حقوقی و تاریخی بیت المقدس رد نموده و ادامه عملیات شهرک‌سازی‌های غیرقانونی و نیز اقدامات رژیم اشغال‌گر در فلسطن را محکوم ساخته و همه آن موارد را نقض آشکار حقوق بین‌الملل و حقوق‌بشر به‌شمار آوردند. در همین حال وزیر امور خارجه در تشریح دستاوردهای سفر ‌آیت‌الله رئیسی به دمشق، به امضای سند برنامه جامع همکاری‌های مشترک ایران و سوریه اشاره کرد و گفت: امیدواریم دو ملت از دستاوردهای این سفر مهم سود ببرند.
همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر حمایت قاطع ایران از قضیه فلسطین، تصریح کرد: ملت فلسطین همچنان مظلوم، اما مقتدر و قادر به دفاع از خود بوده و جبهه مقاومت، متحدتر و قوی‌تر از هر زمان دیگری است.سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به عصبانیت آمریکا از سفر رئیسی به سوریه گفت: عصبانیت رژیم شروری که شاخ آن در سوریه و کل منطقه توسط ایران و محور مقاومت شکسته شده و باید به حضور متجاوزانه خود در سوریه پایان دهد، طبیعی است.
کنعانی خطاب به این عصبانیت و نگرانی آمریکا از این سفر اضافه کرد: «عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر.» در همین حال در ادامه خشم صهیونیست‌ها از توسعه روابط تهران-دمشق، وزیر جنگ رژیم موقت صهیونیستی در لفاظی ضد ایرانی جدید خود مدعی شد ایران مواد شکافت‌پذیر کافی برای ساخت پنج بمب اتمی را جمع‌آوری کرده است.«یوآو گالانت» در حین سفر خود به آتن، در گفت‌وگو با وزیر دفاع یونان مدعی شد: اشتباه نکنید--ایران با یک بمب راضی نخواهد شد. ایران تاکنون مواد غنی‌شده تا ۲۰ و ۶۰ درصد را برای پنج بمب به دست آورده است. همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هنگام دیدار با گروهی از نماینده‌های کنگره آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده‌اند به تکرار ادعاهای ضدایرانی پرداخت.
نتانیاهو که رژیم تحت امر او تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است گفت که ایران در صورت دستیابی به سلاح هسته‌ای می‌تواند ایالات متحده را هم تهدید کند. او همچنین مدعی شد نتانیاهو ۵۰ برابر کره شمالی خطرناک است. نتانیاهو گفت: «ایران معادل ۵۰ کره شمالی است؛ ایران، فقط یک حکومت قلدر مثل سلسله‌ای که بر کره شمالی حکومت می‌کند نیست.»وی اضافه کرد: «آنها یک نیروی ایدئولوژیک هستند که ما را شیطان کوچک و آمریکا را شیطان بزرگ می‌بینند- و اینکه ایران قادر باشد هر شهری در ایالات متحده را با باج‌گیری هسته‌ای تهدید کند مصداق تغییر تاریخ است.»کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
https://siasatrooz.ir/vdcefn8znjh8wfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی