دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۰
کد مطلب : 122499

یک دیدار و چند نکته

بشار اسد رئیس جمهور سوریه همچون سفر پیشین به ایران آمد، به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفت و...
بشار اسد رئیس جمهور سوریه همچون سفر پیشین به ایران آمد، به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفت و بدون آن که حاشیه‌ای ایجاد شود یا وزیر خارجه بخواهد استعفا دهد! تهران را ترک کرد این سفر دارای پیام های قاطع و عمیقی است که به برخی از آنها اشاره می شود.بشار اسد رئیس جمهور سوریه، بیش از ۱۰ سال است که در جنگ با تروریست ها در کنار مردم خود مقاومت کرده و اجازه نداده سوریه تجزیه شود.
یکی از عوامل مقاومت دولت و ملت سوریه، همراهی ایران در حمایت از کشوری بود که علاوه بر تروریست های تکفیری وهابی، دیگر کشورها نیز در کنار تروریست های داعش به جنگ با دولت و ملت سوریه قرار گرفتند. برای همین است که رهبر انقلاب جنگ سوریه را جنگ بین المللی علیه آن کشور نام گذاشتند که پیروز جنگ سوریه بود. ایران نقش اصلی و اساسی در پیروزی سوریه داشت و سفر بشار اسد رئیس جمهور این کشور به ایران که پس از جنگ دومین سفر او به تهران است، عمق روابط دو کشور را نشان می دهد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه، پیش از آغاز جنگ در این کشور در سفری به ایران با رهبر معظم انقلاب دیدار داشت که در آن دیدار حضرت آیت الله خامنه ای سوریه را عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران هم اکنون از یک جنگ نابرابر با پیروزی و موفقیت بیرون آمده و با وجود ویرانی هایی که باقی مانده، نیازمند بازسازی است تا بتوان جایگاه سیاسی و اقتصادی و نظامی خود را در منطقه ارتقاء دهد.
جمهوری اسلامی ایران می تواند و باید علاوه بر حضور نظامی در سوریه، نقش اقتصادی و سیاسی خود را عمیق تر کند و در زمینه بازسازی این کشور و سرمایه گذاری در زمینه های گوناگون از جمله نفت و گاز و صنایعی که ایران توانایی آن را دارد، بهره برداری کرده و نفوذ و تأثیر مثبت و سازنده خود را ایفا کند.
زمانی که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که به ظاهر روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد، از رئیس جمهور رژیم صهیونیستی استقبال گرم می کند و به عربستان سعودی سفر می کند در حالی که در برنامه های او سفر به ایران گنجانده شده بود، سفر بشار اسد که بخشی از خاک سوریه در اشغال ارتش ترکیه است، اهمیت خود را بیشتر نشان می دهد. هر آنچه که تاکنون در جنگ سوریه در قالب فشار به دولت و ملت این کشور اعمال شده است، برای آن بوده که از حضور و نقش آفرینی ایران در سوریه بکاهد و دو کشور را از هم دور کند.
سفر بشار اسد در شرایط موجود نشان داد که با وجود فشارهای شدید سیاسی، اقتصادی و نظامی نمی توان تهران و دمشق را از هم جدا کرد. سوریه در خط مقدم جبهه مقاومت قرار دارد و تاکنون نیز توانسته رژیم صهیونیستی را از رسیدن به اهداف خود محروم کند.
هر چند برخی کشورها و رژیم های عربی منطق در تلاش برای برقراری روابط دوباره با سوریه هستند و ابراز علاقه کرده اند، اما این روند نمی تواند تأثیری بر روابط ایران و سوریه بگذارد و سفر بشار اسد به ایران این ادعا را اثبات کرد. البته سوریه در روابط خود با رژیم ها و کشورهایی که در جنگ سوریه حامی تروریست های تکفیری وهابی داعش بودند و روابط خود را با این کشور قطع کردند باید محتاطتر عمل کند.
همبستگی ایران و سوریه روز به روز بیشتر می شود و ارتقاء روابط دو کشور هم به نفع تهران و دمشق است و هم به نفع منطقه و البته باعث نگرانی هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی است.سوریه در این مرحله که هنوز جنگ به طور کامل پایان نیافته است، باید هوشیارانه تر عمل کند.
نیروهای آمریکایی و ارتش ترکیه در بخش هایی از این کشور حضور دارند و در کنار این خطر، تمایل و علاقه رژیم های عربی منطقه برای بهبود روابط با سوریه که تا پیش از این نقش دشمن این کشور را بازی می کردند، نباید از سوی دولت و ملت سوریه نادیده گرفته شود.

نویسنده: محمد صفری
https://siasatrooz.ir/vdceow8zojh8wei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی