?>?> از تحمیل هزینه‌های جنگ به مردم تا ایجاد چرنوبیلی دیگر | سیاست روز
جمعه ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۳
کد مطلب : 123498
ترکش‌های جهانی جنگ افروزی غرب در اوکراین همچنان قربانی می‌گیرد

از تحمیل هزینه‌های جنگ به مردم تا ایجاد چرنوبیلی دیگر

از تحمیل هزینه‌های جنگ به مردم تا ایجاد چرنوبیلی دیگر
کشورهای اروپایی و آمریکا در حالی همچنان به جنگ‌افروزی در اوکراین ادامه می‌دهند که از یک سو بر پرداخت تاوان این جنگ توسط مردم تاکید دارند و از سوی دیگر به دنبال ایجاد بحران هسته‌ای جدید در جهان همچون چرنوبیل در نیروگاه اتمی زاپوریژیا هستند.
در ادامه سیاست جنگ افروزی در اوکراین، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت مردم این قاره باید بهای حمایت از اوکراین و حفظ وحدت این اتحادیه را بپردازند. «جوزپ بورل» گفت کمک به اوکراین در مبارزه با روسیه برای اروپا بهایی دارد که شهروندان این قاره باید مایل به پرداخت آن باشند. این دیپلمات اروپایی در مصاحبه ای که روز پنجشنبه در روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» منتشر شد، گفت: ما باید به شهروندان خود توضیح دهیم که این، جنگ شخص دیگری نیست. مردم باید بهای حمایت از اوکراین و حفظ وحدت اتحادیه اروپا را بپردازند.
لازم به ذکر است بالا رفتن قیمت سوخت و قبوض انرژی در انگلیس اعتراض‌های گسترده‌ای علیه مقامات دولتی برانگیخته است. کمپین‌های متعددی خواستار عدم پرداخت قبوض انرژی هستند.مقامات دولتی خودشان طی آمارهایی پیش‌بینی کردند که هزینه‌ خانوارهای انگلیسی برای پرداخت قبوض انرژی به طور متوسط سالانه به ۴۲۰۰ پوند هم برسد.در این میان در ادامه رویکردهای سلطه گرایانه غرب، هیچ کدام از کشتی‌های حامل غله اوکراین به کشور‌های آفریقایی ارسال نمی‌شود. این کشور‌ها با وضعیت بدی روبرو هستند.این کشتی‌ها به طرف بنادر کشور‌های اروپایی در حرکت هستند. این موضوع در حالی روی می‌دهد که پس از ماه‌ها کشور‌های غربی بحران مواد غذایی را به گردن مسکو می‌اندازند.
در این میان سران غرب به جای رفع نیازهای مردم به جنگ افروزی ادامه می‌دهند چنانکه بن والاس وزیر دفاع انگلیس و مته فردریکسن نخست وزیر دانمارک پول و تسلیحات بیشتری به اوکراین اختصاص می‌دهند.مته فردریکسن نخست وزیر دانمارک هم گفت: کشورش ۱۱۰ میلیون یورو به اوکراین کمک مالی می‌کند.
در این میان اما نخست وزیر لهستان با حمله به اتحادیه اروپا این اتحادیه را یک «قدرت امپریالیستی» خوانده و گفت که فرانسه و آلمان عملا انحصار تصمیم گیری در این اتحادیه را در دست خود دارند.ماتئوش موراویه‌تسکی نخست وزیر لهستان در مقاله ای که در یک نشریه آلمانی منتشر کرد نوشت که در اتحادیه اروپا عملا یک الیگارشی وجود دارد که باعث قبضه شدن قدرت در دستان قدرتمندترین بازیگران شده است.
در این میان مک گرگور سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا، داگلاس مک‌گرگور با اعلام این مطلب که اوضاع اوکراین نتیجه اقدامات سال‌های گذشته آمریکاست، افزود: این اوضاع نتیجه سال‌ها اقدامات تحریک آمیز و تغذیه درگیری هاست.در گفتگویی مطبوعاتی اعلام کرد آمریکا در هشت سال گذشته به حمایت تسلیحاتی از اوکراین و تحریک آن علیه روسیه ادامه داده است. در این میان در واکنش به طراحی غرب برای بحران هسته‌ای در اوکراین، وزارت خارجه روسیه ضمن تکذیب ادعای اعزام جنگجو از کره شمالی به عملیات در دونباس، حمله ارتش اوکراین به نیروگاه اتمی زاپوریژیا را اقدامی تروریستی توصیف کرد.«ایوان نِچایف» معاون سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: «بمباران نیروگاه زاپوریژیا توسط اوکراین یک اقدام تروریستی است و می‌تواند منجر به فاجعه‌ای شود که پیامدهای آن فراتر از حادثه چرنوبیل است».نچایف طی نشست خبری در مسکو، گزارش‌ها در مورد پیشنهاد کره شمالی برای اعزام داوطلبان برای شرکت در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین را ساختگی و جعلی خواند.
آندری بلوسوف معاون هیأت روسیه در کنفرانس بررسی معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای نیز گفت که اسناد دکترین آمریکا استفاده از تسلیحات اتمی را به بهانه تهدید منافع حیاتی خود یا متحدانشان مجاز می‌داند.
خبر دیگر آنکه زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه افراد پشت ایده برگزاری رأی‌گیری‌ در پارلمان لتونی برای «حامی تروریسم» خواندن روسیه را «نئونازی» خواند. از سوی دیگر بررسی‌های انجام شده بر روی موشک‌های ضد تانک آمریکایی نشان داده دقت و بُرد آن‌ها بسیار پایین‌تر از تبلیغات شرکت‌های سازنده آن است. خبر دیگر آنکه در اقدامی تبلیغاتی صدر اعظم آلمان ضمن استقبال ازاحداث خط لوله‌ای جدید برای تأمین انرژی اروپا گفت با ممنوعیت صدور روادید برای گردشگران روسی مخالف است.
از سوی دیگر مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه با پیش‌بینی سرنوشت رئیس جمهور اوکراین، گفت که او در دادگاه محاکمه خواهد شد یا باید به نقش‌های فرعی در کمدی‌های غربی بگریزد.
لازم به ذکر است شرکت‌کنندگان در نشست شورای امنیت درباره حملات راکتی به بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی اروپا ضمن ابراز نگرانی شدید از احتمال وقوع حوادث فاجعه‌بار،از بازدید آژانس از این تأسیسات حمایت کردند.در این جلسه، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنرانی ویدئوی در این نشست گفت: «اقدامات نظامی در مجاورت چنین تأسیسات اتمی بزرگی ممکن است تبعات بسیار جدی داشته باشند».«واسیلی نِبِنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این نشست گفت: «ما مکرراً به کشورهای غربی هشدار داده‌این که اگر دولت کی‌یف را سر عقل نیاورند، به شنیع‌ترین و غیرمنطقی‌ترین اقدامات دست خواهند زد که در فراتر از مرزهای اوکراین نیز قابل جبران نخواهند بود».در مقابل، نماینده اوکراین در سازمان ملل گفت، خروج نظامیان روس از این نیروگاه و بازگشت آن به کنترل مشروع اوکراینی‌ها تنها راه از بین رفتن تهدیدات اتمی در زاپوریژیا است.نماینده آمریکا نیز در این نشست شورای امنیت گفت: «علت وقوع چنین حوادثی مخفی نیست. علت آن حمله روسیه به کشور همسایه مستقل خود است. اکنون اشغالگری آن‌ها علاوه بر ایجاد بحران در تأمین مواد خوراکی و سوخت، به تهدیدی علیه تأسیسات اتمی تبدیل شده است که عواقب آن ممکن است دامن اوکراین و فراتر از آن را بگیرد».نماینده فرانسه نیز حضور و اقدامات نیروهای نظامی روسیه در این نیروگاه را عامل افزایش تنش در این تأسیسات توصیف کرد و گفت: «روسیه مسئول این شرایط است. روسیه باید کنترل کامل نیروگاه زاپوریژیا و دیگر نیروگاه‌های اتمی اوکراین را به اوکراینی‌ها برگرداند».نماینده چین به‌عنوان ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: «چین به‌طور دقیق ایمنی و امنیت تأسیسات اتمی اوکراین را پایش می‌کند و بابت حملات اخیر به نیروگاه زاپوریژیا عمیقاً نگران است. ». خبر دیگر آنکه اولیانوف دیپلمات ارشد روسیه تأکید کرد بررسی اوضاع در ۶ ماه گذشته نشان می‌دهد تحریم‌های غرب علیه روسیه شکست خورده است.
https://siasatrooz.ir/vdceox8zvjh8wei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی