سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۱
کد مطلب : 123471

«کهریزک» جایی برای زندگی است نه زنده ماندن

«کهریزک» جایی برای زندگی است نه زنده ماندن
معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک گفت: آسایشگاه کهریزک جایی برای زندگی کردن است نه زنده ماندن، مددجویان اینجا باید احساس خودباوری کنند، باید زندگی کنند.
حمیده پورفهیم، معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک در گفت‌وگو با فارس، به نقش این آسایشگاه در کمک رسانی به مددجویان اشاره کرد و گفت: در این آسایشگاه معلولان، سالمندان و بیمارانMS زندگی می‌کنند و هدف آن است تا بتوانیم مددجویانی که اینجا ساکن هستند را تقویت کنیم تا اندازه ای که آنها را به زندگی عادی برگردانیم. وی اضافه کرد: توانبخشی در این آسایشگاه شامل کارگاه‌های حرفه ای حمایت شده، بخش امور ورزشی، واحد فرهنگی و واحدهای فیزیوتراپی است که تماماً در حال ارائه خدمت به مددجویان هستند.

۲۴ کارگاه فعال برای حرفه آموزی مددجویان
معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک به دیگر فعالیت‌های این مرکز توانبخشی اشاره و تأکید کرد: در این مرکز ما ۲۴ کارگاه فعال داریم،کارگاه خیاطی، قالیبافی،گلیم بافی، معرق، نقاشی، سفالگری و کارگاه مونتاژ که برخی از مددجویان به آن علاقه‌مندند. برای حضور در این کارگاه‌ها، در مرحله نخست یک ارزیابی اولیه صورت می‌گیرد و پس از آن براساس شناخت و علائق شخصی مددجویان، آن‌ها را به سمت کارگاه‌های مورد نظر هدایت می‌کنیم تا بتوانند به عنوان یک استاد کار ماهر در آینده فعالیت کنند. وی به نقش کارگاه‌های آموزشی در خودکفایی آسایشگاه اشاره کرد و گفت: در کارگاه‌های خیاطی ما ۶ تن از مددجویان به صورت حرفه ای فعالیت می‌کنند و محصولاتی در این کارگاه ها تولید می‌شود که نیاز ما به خارج از آسایشگاه را تا حدی برطرف کرده است، از آن جمله این تولیدات می‌توان به دوخت لباس برای بیماران و پرسنل این آسایشگاه اشاره کرد. پور فهیم ادامه داد: ما در این مرکز حمایتی برخی از ابزارها را نیز ابداع کرده ایم، مانند برانکاردهایی برای حمام مددجویان؛ در واقع مددجویان ما در این آسایشگاه یاد می‌گیرند که زندگی ادامه دارد و اینجا آخر دنیا نیست.

تحصیل بازماندگان از مدرسه در آسایشگاه کهریزک
معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک همچنین از فعالیت معلمان در این آسایشگاه گفت و خاطرنشان کرد: با تلاش معلمان بازنشسته واحد فرهنگی را ساماندهی کرده‌ایم و کتابخانه ای با ۱۸هزار جلد اهدایی راه‌اندازی شده و ۲هزار سی دی گویا برای مددجویان نابینا و دیگر مددجویان قابل استفاده است. وی، تحصیل در آسایشگاه را یکی از فعالیت‌های بی‌شمار این مرکز برشمرد و گفت: یکی از بخش‌های این مرکز مدرسه است که در حال حاضر ۵۳ دانش آموز در آن تحصیل می‌کنند، این دانش آموزان بازماندگان از تحصیل هستند که رده سنی آنها از ۱۸ سال به بالاتر است. در همین باره باید بگویم که ۱۷ تن دیگر از دانش آموز این مرکز حمایتی در مقاطع کاردانی تا دکتری در رشته‌های مختلف در حال تحصیل هستند. پور فهیم همچنین از برگزاری کلاس‌های قرآن کریم در این آسایشگاه گفت و عنوان کرد: ما به صورت روزانه قرآن آموزی را برای مددجویان جوان و سالمندان داریم که در رشته‌های ترتیل، حفظ و مفاهیم و ... در حال فراگیری این آموزه‌ها هستند.

پرستاران؛ التیام بخش دردهای مددجویان
وی یکی از مسائل مهم در آسایشگاه کهریزک را رسیدگی به سلامت جسمانی مددجویان عنوان کرد و گفت: بحث فیزیوتراپی بخشی است که در این آسایشگاه بسیار ضروری است، ما از این طریق کمک می‌کنیم که دردهای این مددجویان التیام بخشیده شود و آسیب‌های جسمی و روحی آنها جبران شود که در این راستا فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی کمک می‌کنند تا زندگی راحت‌تری داشته باشند، علاوه بر این فعالیت‌ها حوزه‌های توانبخشی، پرستاری، مددکاری اجتماعی تلاش می‌کنند تا مددجویان این آسایشگاه در رفاه و آرامش باشند.
معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک تأکید کرد: آسایشگاه کهریزک جایی برای زندگی کردن است نه زنده ماندن، مددجویی اینجا باید احساس خودباوری کنند، باید زندگی کنند؛ ما در اینجا مددجویی نداریم که روزانه روی تخت خود بخوابد، بلکه دائما در حال فعالیت‌های اجتماعی هستند. وی بیان کرد:همه خدمات ما در این آسایشگاه برای ۱۷۵۰ نفر است؛ در کنار آن از سال ۱۳۹۲ تیم مراقبت در منزل در اینجا شکل گرفته و ۳۸۰نفر مددجو در مناطق جنوبی و روستاهای حاشیه ای تهران را تحت پوشش خود قرار داده و کلیه خدمات پزشکی، توانبخشی، روانشناسی و پرستاری و...را در منازل آن‌ها به این مددجویان ارائه می‌دهیم؛ معتقدیم اگر ما آسایشگاه را به وسعت تمام تهران گسترش دهیم یک عده هستند که نمی‌خواهند در این مراکز زندگی کنند و بودن در کنار خانواده حال انسانها را بهتر می کند، با همین نگاه این فعالیت در کهریزک شکل گرفته است. وی به خدمات این مرکز حمایتی در ایام محرم اشاره و خاطرنشان کرد: در ایام محرم ما از کمک‌های مردمی برای این مجموعه استفاده می‌کنیم، به طوری که ۳۵۰ سبد کالا تهیه و به خانواده های مددجویان تحت پوشش مراقبت در منزل اهدا شد.
https://siasatrooz.ir/vdcfemdyyw6d0ja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی