سه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۶
کد مطلب : 125749
رئیسی امروز به سوریه سفر می‌کند

دوستانی برای ساختن آینده منطقه

رئیسی امروز در حالی برای دیداری رسمی و توسعه مناسبات راهی سوریه می‌شوند که تحکیم مناسبات میان دو کشور می‌تواند گامی مهم برای ساختن آینده منطقه‌ بدون حضور بیگانگان و تقویت همگرایی میان کشورهای منطقه باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه با تاکید بر این که ایران توانمندی خوبی در حوزه های اقتصادی ، تولیدی ، فنی مهندسی ، صنعتی و تکنولوژی های جدید و هایتک در کنار دستاوردهای خوب در حوزه های علمی و فناوری دارد، گفت : شرایط اقتصادی را برای حضور سرمایه گذاران ایرانی در سوریه تسهیل می کنیم.
دکتر "حسین اکبری" در آستانه سفر آیت الله رییسی به سوریه با اشاره به شرایط ممتاز روابط سیاسی میان تهران – دمشق افزود: خوشبختانه در ۴۴ سال گذشته روابط خیلی خوبی میان ایران و سوریه برقرار بوده و این روابط حسنه در بین دیگر کشورهای دنیا مثال زدنی است، زیرا در شرایط سخت همدیگر را کمک کردیم و پای همدیگر ایستاده ایم.وی گفت : ما همانند دوران جنگ آماده کمک به مردم و دولت سوریه هستیم تا این کشور از شرایط فعلی نیز گذر کند.اکبری با اشاره به روابط اقتصادی ایران و سوریه نیز بیان داشت: هر دو کشور ظرفیت های نسبی و مزیت های اقتصادی خوبی دارند که می تواند به هر دو طرف کمک کند تا ضمن عمق بخشی به روابط سیاسی، شرایط اقتصادی را برای حضور سرمایه گذاران (ایرانی) در سوریه تسهیل کند.روابط ایران و سوریه در سطوح اقتصادی، فرهنگی و نظامی طی چند دهه پیوسته رشد و توسعه یافته تا به این سطح از روابط استراتژیک رسیده و به نمونه ای عالی از روابط پیشرفته و ممتاز بین دو کشور تبدیل شده است و هر قدر که چالش های مهم و سرنوشت ساز در منطقه افزایش یافته ، این روابط هم اهمیت خاص تری پیدا کرده اند.
تردیدی نیست که بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ نقطه عطفی در مسیر روابط تجاری، اقتصادی و نظامی بین تهران و دمشق به شمار می رود. از همان نخستین روزهای بحران، ایران متوجه حجم توطئه و هدف اصلی آن یعنی شکستن پشت محور مقاومت یا هدف قرار دادن پایگاه اصلی آن در سوریه و دولت مقاوم آن و تضعیف قدرت این کشور در مقابله با رژیم صهیونیستی شد. لذا جمهوری اسلامی ایران از هیچ نوع کمکی به سوریه اعم از اقتصادی، مالی، استشاری و نظامی برای خنثی سازی توطئه بین المللی علیه این کشور دریغ نکرد.
در سطوح اقتصادی هم پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، روابط اقتصادی بین دو کشور پیشرفت چشمگیری را شاهد بوده ، مخصوصا در زمان جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه جمهوری اسلامی ایران. روابط اقتصادی دو کشور طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ به اوج خود رسید.در مارس ۱۹۸۲ یک هیأت عالی رتبه سوری برای توسعه در زمینه های همکاری اقتصادی و سیاسی وارد ایران شد و مجموعه ای از توافق های تجاری و نفتی بین دو کشور به عنوان اولین توافق ها از این دست پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به امضا رسید.در دهه دوم در ۲۴ سپتامبر ۱۹۹۰ دو طرف برای ایجاد شرکت های مشترک در زمینه های مختلف سرمایه گذاری توافق کردند.
با آغاز بحران در سوریه، همکاری اقتصادی بین دو کشور شکل های جدیدتری به خود گرفت و ایران به ارائه انواع کمک ها در زمان جنگ به سوریه پرداخت. کما اینکه روابط اقتصادی بین دو کشور تأثیرات مهمی آنهم در زمان تحریم های آمریکا علیه سوریه، داشتند. این روابط هنوز هم روند صعودی دارد و در حال رشد است و از آن میان، می توان به امضای چندین توافق تجاری و اقتصادی طی سالهای اخیر بین دو کشور اشاره کرد. در تازه ترین دیدار ماه گذشته، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران به دمشق سفر کرده و با بشار اسد رئیس جمهور و دیگر مقامات عالی رتبه سوریه دیدار کرد. به عنوان مهمترین رویداد اخیر می توان به سفر قریب الوقوع ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به سوریه اشاره کرد.برخی کارشناسان سیاسی بر این باورند که سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به سوریه پیام های زیادی برای طرف های مختلف دارد.
آنها معتقدند اولین پیام به دمشق این است که ایران در شرایط خوب و بد در کنار شماست، همانطور که در جنگ تروریستی علیه سوریه درکنار این کشور بوده و اکنون هم از نظر اقتصادی در بازسازی زیرساخت های ویران شده و بازسازی در کنار شما است.
به گفته آنان ، پیام دوم این سفر ، متوجه دشمن صهیونیستی است ، با این مضمون که ایران سوریه را در رویارویی با دشمنان تنها نخواهد گذاشت و حملات مکرر به سوریه پاسخ داده می شود.
به اعتقاد کارشناسان سیاسی ، سومین پیام سفر رئیسی به سوریه ، متوجه به محور مقاومت است که ایران مصمم است با قدرت در جهت هدایت محور مقاومت در جهت راهبردی حذف رژیم اشغالگر اسرائیل پیش برود. و پیام چهارم، دعوت از کشورهای عربی برای همراهی با ایران برای بازسازی زیرساخت های سوریه و همچنین تسریع در بازگرداندن سوریه به نقش و موقعیت طبیعی اش در منطقه عربی پس از گذاز بحران کوبنده ی دهه گذشته است. کارشناسان سیاسی با اشاره به اینکه سفر رئیسی به دمشق در مسیر احیای جایگاه سوریه در منطقه و جهان عرب در همه زمینه هاست، خاطرنشان کردند: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب یک موضوع حل شده است و دیگر هیچ مخالفت عملی با این بازگشت وجود ندارد.تحلیلگران سیاسی نیز به نوبه خود بر این باورند که سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به دمشق، اعلام پیروزی ایران و سوریه بر تمامی توطئه های تحمیل شده به دو کشور است.
تحلیلگران افزودند: این سفر پس از آغاز جنگ فراگیر علیه سوریه انجام می شود و ایران حامی اصلی سوریه در این جنگ بود.ثانیاً این سفر پس از احیای روابط ایران و عربستان و همچنین پس از یک سری سفرهای وزرای امور خارجه عرب به دمشق و حرکت شتابان برای بازگشت سوریه به جهان عرب صورت خواهد گرفت و حامل پیام های متعدد برای اشغالگران اسرائیلی و آمریکا پس از شکست همه توطئه های آنها علیه ایران و سوریه است.تحلیلگران سیاسی همچنین بر این باورند که سفر رئیس جمهور ایران به دمشق پیامی برای تاکید و تقویت گزینه های سوریه، تمامیت ارضی و حمایت از آن در همه زمینه های سیاسی، نظامی و اقتصادی است.
در همین حال کاربران سوری در فضای مجازی با ترندکردن هشتگ‌هایی همچون «مهمان عزیز» و «مقاومت کردیم، با هم می‌سازیم» از سفر آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به دمشق استقبال کردند.سوری‌ها با ترند کردن هشتگ «الضیف _العزیز/مهمان عزیز» ضمن خوش‌آمد به رئیس‌جمهور ایران، تصاویری از دیدارهای سیاسی سران دو کشور از زمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا دولت فعلی ایران را بازنشر کردند.«قاومنا_ونبنی_معا/ مقاومت کردیم و با هم می‌سازیم»، هشتگ دیگری است که کاربران سوری به عنوان کمپین استقبال ترند کرده و در حال گسترده شدن است. هشتگ «شراکة_الحیاة/ شراکت زندگی»، سومین هشتگی است سوری‌ها ترند کرده و نوشتند: به کسانی که در خون و نان شریک‌مان بودند، خوش‌آمد می‌گوییم.
https://siasatrooz.ir/vdcfjtdy1w6d0ea.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی