پنجشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۲۳
کد مطلب : 122931
آمریکا و غرب‌گرایان به دنبال تکرار برجام ۲۰۱۵ هستند

هیچ برای ایران

هیچ برای ایران
این روزها آمریکایی‌ها و غرب‌گرایان داخلی در حالی بر لزوم بازگشت ایران به میز مذاکره مستقیم و به نتیجه رسیدن وین اصرار می‌کنند که تاکید آنها بر عقب نشینی تهران از حقوق حقه خود بیانگر تقلای آنها برای تکرار برجام سال ۲۰۱۵ است که به اذعان سیف رئیس بارنک مرکزی روحانی حاصل آن برای ایران " هیچ" بوده است.
برجامی شبیه آنچه در سال ۲۰۱۵ نگارش و اجرا شد خواسته‌ای است که این روزها از سوی مقامات آمریکایی و عقبه غرب گرای‌ آنها در داخل کشور مطرح می شود در حالی که کلید واژه درخواست‌های فرا برجامی ایران اساس این رویکرد را در بر می‌گیرد. فرا برجامی از نگاه آنها یعنی درخواست ایران برای لغو تمام تحریم‌ها که در اصل با خواست آنها مبنی بر استمرار تحریم‌ها و لغو گوشه‌ای از تحریم‌ها به عنوان مولفه‌ای برای باز شدن پرونده‌های دیگری همچون موشکی و منطقه‌ای مغایرت دارد.
در این چارچوب سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تأیید اظهارات وزیر خارجه ایران مبنی بر ارائه بسته پیشنهادی برای احیای برجام گفت این پیشنهاد ایران شامل درخواست‌های فرابرجامی می‌شود.«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده بار دیگر از وظایف ایالات متحده آمریکا در قبال تعهدات برجامی، توپ را به زمین ایران انداخت و گفت که اگر ایران آماده کنار گذاشتن خواسته های فراتر از برجام باشد، واشنگتن می‌تواند «بسیار سریع» به توافق بازگردد.پرایس در کنفرانس خبری خود در خصوص اظهارات «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران، ابتکارهای جدیدی را با هدف احیای برجام پیشنهاد داده است، تلویحاً این خبر را تأیید کرد اما از اظهار نظر مستقیم در مورد پیشنهادات ایران خودداری کرد.وی در ادامه تصریح کرد که واشنگتن و شرکای اروپایی این کشور آمادگی دارند توافق برجام را در وین به منظور پایبندی متقابل به برجام نهایی کنند و توپ را به زمین ایران انداخت و گفت برای تحقق این هدف، «تهران باید تصمیم بگیرد که درخواست‌های فرابرجامی خود راکنار بگذارد» و مدعی شد که پیشنهادات جدید تهران شامل خواسته های خارج از توافق ۲۰۱۵ باشد. لازم به ذکر است برجام ۲۰۱۵ در نهایت خسارت محض بوده است و به لغو تحریم‌ها منجر نشد حال آنکه اکنون خواسته ایران لغو تمام تحریم‌ها، راستی ازمایی این لغو و نیز تضمین دادن غرب مبنی بر تکرار نشدن بدعهد‌های گذشته است.
در این میان در ادامه هراس آمریکایی‌ها از دستاوردهای ایران، سرگرد «راب لودویک» سخنگوی پنتاگون، گفت: «ارتش آمریکا به نظارت دقیق ایران بر پیگیری فناوری پرتاب فضایی ایران و چگونگی ارتباط آن با پیشرفت‌ها در برنامه کلی موشک‌های بالستیک این کشور ادامه خواهد داد.»وی در ادامه برنامه‌های موشکی ایران را یکی از نگرانی‌های اصلی ارتش آمریکا در منطقه عنوان کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نبز مدعی شده اگر ایران انتخاب کند که به سمت بازگشت به پایبندی به توافق پیش برود، جزئیات و شرح کار برای انجام دادن آن وجود دارد. چیزی که اتفاق افتاده، این است که ایران اساسا دنبال این بود که مسائل فراتری را وارد این مذاکرات کند که هیچ ربطی به برجام نداشتند. ایران همچنین اقداماتی مانند خارج کردن دوربین‌ها از تاسیسات اتمی انجام داده است و این کار بازگشت به برجام را به مراتب سخت‌تر می‌کند، چون این دوربین‌ها برای راستی‌آزمایی توافق ضروری‌اند. این توافق شاید موثرترین و سرزده‌ترین مقررات نظارت و بازرسی را نسبت به هر گونه توافق کنترل تسلیحاتی داشت. اگر ایران موجب از هم گسیختن این بخش‌های کار هم شود، کار بازگشت به پایبندی به توافق را سخت‌تر می‌کند.
در این میان اما منابع عبری خبر دادند که تماسهای بسیاری برای ایجاد یک مجمع رسمی امنیتی بین رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و برخی از کشورهای عربی صورت گرفته است. این در حالی است که ایران با توسعه مناسبات منطقه‌ای به دنبال بی اثر کردن تحریم‌ها و فشارهاست چنانکه حجم مبادلات تجاری ترکمنستان و ایران بدون احتساب منابع انرژی طی ۹ ماه گذشته حدود ۱.۱ میلیون تن محموله به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.
در همین حال نشست دوره‌ای شورای هماهنگ کنندگان ملی سازمان شانگهای آغاز و پذیرش عضویت ایران در این سازمان از مهم‌ترین موضوعات مورد بررسی است. خبر دیگر آنکه در ادامه اقتدار عملیاتی ایران، مقامات دریانوردی یونان بار دیگر درخواست برای آزادی ۲ نفتکش توقیفی این کشور در ایران و خدمه آن‌ را مطرح کردند.
https://siasatrooz.ir/vdcfm0dyyw6d01a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی