شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
کد مطلب : 120636

تدارک آشوب برای تضعیف مذاکرات هسته‌ای

تدارک آشوب برای تضعیف مذاکرات هسته‌ای
نمی‌‌توان همزمانی اغتشاشاتی که در چند روز گذشته به ویژه روز جمعه در اصفهان واقع شد با مذاکرات هسته‌ای وین نادیده گرفت. در هر کشوری ممکن است مردم به خاطر برخی مشکلات اعتراض کنند و خواهان رفع مشکل شوند. در کشورهای غربی که از نظر اقتصادی در شرایط مناسبی قرار دارند نیز مردم تجمع می‌کنند و راهپیمایی‌های اعتراضی برگزار می‌کنند.
چندی پیش بود که در انگلیس به خاطر کمبود بنزین مردم دست به اعتراض زدند و درگیری‌های زیادی نیز اتفاق افتاد و حتی ارتش وارد عمل شد تا اجازه ندهد اوضاع وخیم‌تر شود. در فرانسه نیز ماه‌های مردم این کشور در قالب جلیقه زردها به خیابان‌ها می‌آمدند و نسبت به سیاست‌های دولت مکرون اعتراض می‌کردند و با واکنش خشن پلیس روبرو می شدند.
هم اکنون نیز در برخی دیگر از کشورهای اروپایی مردم به خاطر شرایط محدودیت کرونایی اعتراض کرده و به خیابان‌های آمده‌اند که با برخورد خشن و تند پلیس روبرو شده‌اند. اما اینگونه اعتراضات که در کشورهای غربی اتفاق می‌افتد به تحریک و دخالت دیگران نیست.
اما اگر همین اعتراضات در کشوری چون ایران اتفاق بیفتد با دخالت و تحریم عوامل نفوذی و نیروهای داخلی وابسته و سرسپرده اعتراضات آرام و به حق مردم به انحراف کشیده شده و باعث بروز اغتشاش و آشوب می‌شوند.
اما نکته‌ای که در اتفاقات اصفهان بر سر کمبود آب وجود دارد این است که کشاورزان قصد پایان به تجمع و اعتراض خود داشتند که با ورود عوامل فتنه گر اعتراض مسالمت آمیز آنها به درگیری و اغتشاش کشیده شد.
مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام ۸ آذر آغاز می‌شود چنین مذاکراتی حساسیت زیادی دارد و البته آرامش در کشور می‌تواند یکی از مؤلفه‌های قدرت ایران باشد.البته ایران در این دور از مذاکرات مؤلفه‌های قدرت زیاد دارد و با دست پر پشت میز مذاکره خواهد نشست.
مذاکرات وین نزدیک است قرار است در این دور از مذاکرات بر سر احیای برجام گفت وگو شود ایران قاطعانه تأکید کرده که آمریکا اگر می خواهد به برجام بازگردد باید تعهدات خود را انجام دهد و تضمین دهد که از آن خارج نخواهد شد. اروپا هم باید تضمین بدهد تعهدات خود را زیر پا نمی گذارد آنگاه ایران نیز تعهدات برجامی را اجرا خواهد کرد.
اکنون در این شرایط ایجاد آشوب و بلوا که بوی فتنه از آن به مشام می رسد جز تحت تأَثیر قراردادن فضای مذاکرات احیای برجام چیز دیگری نیست.
۸ آذر تیم مذاکره کننده در وین با طرف مقابل مذاکره خواهد کرد و باید با اقتدار پشت میز مذاکره بنشیند.
اغتشاشات بر سر آب که مسالمت آمیز و بدون درگیری از سوی کشاورزان و مردم رو به پایان بود و می رفت تا معترضین به خانه هایشان بازگردند با ورود آشوبگران و اغتشاش گران به فتنه تبدیل شود.
ایران در مذاکرات وین دست برتر را دارد و غرب اکنون در کنج رینگ گیر افتاده و برای آن که از این شرایط بیرون بیاید تنها راه ایجاد اغتشاش و آشوب برای تضعیف ایران در مذاکرات ۸ آذر است.
مردم به ویژه کشاورزان با کمبود آب روبرو هستند که به حق است اما زمان سنجی از سوی معترضین نیز باید لحاظ شود. دولت کنونی هیچ نقشی در مشکل کم آبی و بی آبی نداشته اما موظف به حل مشکل است.
در این میان دولت های پیشین از دولت سازندگی تا دولت اصلاحات و دولت بهار و دولت تدبیر و امید در ایجاد وضع موجود سهیم هستند.
اقداماتی که در دوره های گذشته انجام شد همچون ساخت سد گتوند در دوره دولت سازندگی که باعث شوری آب کارون شد و یا انتقال آب زاینده رود به یزد در دوره دولت اصلاحات و چندین پروژه غیرکارشناسی مشکلاتی را برای کشور و استان‌های منطقه به وجود آورد.
برای حل مشکلات بجا مانده نیاز به شکیبایی است ضمن آن که همه روسای جمهور پیشین منتخب مردم بودند.
زمانی که رئیس دولت تدبیر و امید حل همه مشکلات کشور را به دستیابی به توافق هسته‌ای گره زده بود حتی مشکل آب خوردن،‌ نتیجه‌ای که اکنون در اصفهان،‌ خوزستان و چهار محال و بختیاری دیده می‌شود به دست می‌آید. دست روی دست گذاشتن و برای رفع مشکلات اقدامی نکردن است که اکنون تبدیل به بحران گشته و باید مسئولین پیشین پاسخگو باشند.
اکنون به نظر می‌رسد به خاطر روی کار آمدن یک دولت نجیب و مردمی در ایران،‌برخی در داخل و البته با حمایت‌ها یخارجی سع یدارند تا موج بزرگی از مطالبات مردم به راه بیندازند تا دولت در شرایط سخت قرار گیرد، در حالی که دولت تازه کار است و نیاز به فرصت دارد. مشکلات بجا مانده از دولت و دولت‌های گذشته بسیار زیاد و سنگین است و نمی‌توان معجزه کرد.
https://siasatrooz.ir/vdcfmxdyvw6d0va.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی