شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۲
کد مطلب : 122652

چرایی یک تحریم

بیست و نهم اردیبهشت وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که تحریم هایی را علیه ۶ فرد و ۸ نهاد به بهانه کمک به...
بیست و نهم اردیبهشت وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که تحریم هایی را علیه ۶ فرد و ۸ نهاد به بهانه کمک به تامین مالی فعالیت های حزب الله لبنان وضع کرده است.در بیانیه صادره از سوی وزارت خزانه داری آمریکا در این خصوص آمده است: امروز دفتر کنترل دارایی های وزارت خزانه داری (OFAC)، احمد جلال عبدالله تاجر لبنانی و تسهیل کننده مالی حزب الله را به همراه ۵ فرد مرتبط با وی و نیز ۸ شرکت در عراق و لبنان را هدف تحریم های خود قرار دادیم.
حال این سوال مطرح است که چرا این اقدام از سوی آمریکا صورت گرفته است؟ اقدام امریکا علیه جبهه مقاومت از جمله حزب الله لبنان به امری طبیعی در عرصه جهانی مبدل شده است اما اجرای این تحریم ها در مقطع کنونی می تواند برگرفته از تحولات اخیر لبنان باشد. لبنان در حالی انتخابات پارلمانی برگزار کرد که بر اساس گزارش های منتشره جنبش امل، حزب الله و جریان ازاد میهنی به عنوان ارکان مقاومت توانستند اکثریت آرا را به دست آورند و جریان‌های مستقل نیز رویکری مقاومتی دارند. این مسئله برای آمریکا و شرکای غربی، عبری و عربی انها که میلیاردها دلار علیه مقاومت در لبنان هزینه کرده‌اند بسیار سنگین بوده است. لذا با رویکرد به تحریم در کنار تلخ کردن کام مردم از حضور در انتخابات به دنبال ایجاد فضای رعب و وحشت و در نهایت دور ساختن لبنانی از تشکیل دولت با محوریت مقاومت است. این رویکرد کاسبکارانه از تحریم‌ها زمانی اشکارتر می‌شود که پیش از انتخابات نیز وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم دو تاجر لبنانی به ظن حمایت از حزب‌الله خبر داد که به گفته آن از حزب‌الله لبنان حمایت می‌کنند.این وزارتخانه با انتشار پیامی در توییتر در این باره نوشت: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) «علی سعاده»و «ابراهیم طاهر»، دو تن از حامیان مالی اصلی حزب‌الله فعال در کشور گینه را شناسایی و آنها را به موجب فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ تحریم‌ کرده است.
۱۸ ژانویه نیز واشنگتن سه تاجر لبنانی به نام‌های «عادل دیاب»، «علی محمد داون» و «جهاد سالم علامه» و همچنین یک شرکت گردشگری وابسته به آنها که مستقر در لبنان است را به اتهام ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد و مدعی شد که فعالیت آنها تسهیل مبادلات مالی برای این گروه و سوء استفاده از منابع مالی در شرایطی است که لبنان با بحران مواجه است.
مجموع این رفتارها از سوی آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که ریشه اقدامات آنها در لبنان اقدام علیه مقاومت است چنانکه در روزهای اخیر نیز از محورهای دیدار مقامات سعودی و صهیونیست‌ها با مقامات آمریکایی در این چارچوب بوده است. به عبارتی دیگر می‌توان گفت که آمریکای ناتوان در تقابل نظامی با مقاومت رویکرد به تحریم را تنها حربه باقی مانده برای نمایش قدرت در برابر مقاومت می‌داند حال آنکه این رویکرد خود سندی بر ناتوانی آن در برابر مقاومت است که هر روز با اقبال بیشتر مردمی همراه می‌شود.

نویسنده: فرامرز اصغری
https://siasatrooz.ir/vdcft0dy0w6d0va.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی