۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و ساعت حدود ۲ بعدازظهر بود که ارتش بعث عراق در حمله ای همه جانبه به فرودگاه های ایران و بمباران این مناطق رسما جنگ را به ملت کشورمان تحمیل کرد آن هم نه در یک شرایط برابر، جنگ تحمیلی در حالی آغاز شد که تازه دو سال از انقلاب بزرگ ملت ایران و استقرار جمهوری اسلامی گذشته بود؛ جنگی که ۸ سال طول کشید و درسهای بزرگ به همراه داشت. حالا بیش از ۴۰ سال از آن روز گذشته و هر سال هفته دفاع مقدس یادآور رشادت و دلیری غیور مردان این سرزمین است که آن زمان با دست خالی مقابل دشمن تا دندان مسلح ایستادند اما اکنون ماجرا فرق دارد، دیگر دست نیروهای مسلح ایران چنان پر شده که قدرت های استکباری و استعماری جهان هم از جنگ با ایران واهمه دارند.
نمایش قدرت ایران هر سال با فرارسیدن ۳۱ شهریور که مصادف با اولین روز هفته دفاع مقدس است نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور رژه بزرگ نظامی پیاده و زرهی را انجام می دهند؛ در دریا، خشکی و آسمان تا با نمایش بخش کوچکی از توانمندی ها، توان رزمی جوانان ایران اسلامی را به رخ جهانیان بکشند. امسال هم نیروهای مسلح کشورمان اعم از ارتش، سپاه پاسداران، فراجا و بسیج در جوار حرم بنیان گذار کبیر انقلاب امام خمینی ( ره ) ابتدا در قالب نیروهای پیاده و بعد با ادوات زرهی صحنه ای شکوهمند آفریدند. در مراسم رژه نیروهای مسلح خیل عظیمی از تجهیزات نظامی شامل انواع تانکها و خودروهای زرهی مانند کرار و ذوالفقار، انواع سامانه های پدافند موشکی مانند طبس و باور ۳۷۳، انواع پهپاد مانند مهاجر ۶، کمان ۱۲ و ابابیل ۵ و رادارهای مختلف از مقابل جایگاه و مهمانان داخلی و خارجی عبور کردند که همه این تجهیزات بنا به گفته فرمانده هان فقط بخشی از توانمندی ایران است. سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره توانمندی نظامی ایران گفت: بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به مرحله پایدار و پویا رسیده و به موازات حرکت دشمنان روز به روز توانمندی جمهوری اسلامی ایران از نظر تسلیحات، تجهیزات و توانمندیهای انسانی با آموزش و رزمایشهای پیشرفته رو به پیشرفت است. وی با بیان این که بخشی از توانمندیهایی که طی یک سال گذشته رونمایی شده قابل نمایش نبود، خاطر نشان کرد: آنچه امروز نمایش داده شد در یک سال اخیر به نتیجه رسیده و تولید انبوه شده است؛ پایداری بازدارندگی به این معنا که دشمنان ما که ممکن است نیتهای بدی نسبت به جمهوری اسلامی ایران در دلهای خود داشته باشند، جرأت و جسارت بروز این تهدیدات و اقدام عملی علیه جمهوری اسلامی ایران ندارند.
مهمان ویژه رژه نیروهای مسلح البته یک بخش ویژه هم هر سال در مراسم رژه نیروهای مسلح وجود دارد و آن توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران است که امسال هم تجهیزات در این بخش تعجب همگان را برانگیخت، علاوه بر عبور موشک های غول پیکر سجیل، عماد و سری قدر در رژه ۳۱ شهریور امسال چند تغییر هم رخ داد. ابتدا سامانه پدافند موشکی سوم خرداد که در سال های قبل رونمایی شده بود؛ آمریکایی های خوب این سامانه را می شناسند، سوم خرداد همان قاتل پهپاد گلوبال هاوک ۲۲۰ میلیون دلاری آمریکا در تنگه هزمر است که سال ۱۳۹۸ آن را شکار کرد، حالا برد این سامانه به ۲۰۰ کیلومتر ارتفا پیدا کرده است. ایران در حدود ۵ سال گذشته چند رزمایش برگزار کرد و در تمامی آنها تصاویری از پرتابگر های چندتایی موشک پخش شد که نشان داد کشورمان در حوزه رزم موشکی به این توانایی رسیده که در کمترین زمان ممکن چند موشک به صورت همزمان و از یک پرتابگر به سمت هدف روانه کند و امسال هم این خودروها در مراسم رژه از مقابل جایگاه رژه رفتند. رادار قدس هم یکی دیگر از تجهیزاتی بود که امسال از آن رونمایی شد، این رادار حداکثر برد آشکارسازی سامانه ۳۵۰ کیلومتری و حداکثر ارتفاع آشکارسازی ۳۰ کیلومتری دارد و می تواند تا ۵۰۰ هدف را ردگیری کند؛ ویژگی راهبردی سامانه راداری قدس قابلیت ردگیری اهداف ارتفاع کم است. اما رژه امسال یک مهمان ویژه هم داشت، موشک غوپیکر جدیدی به نام رضوان که توسط متخصصان جوان در نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده؛ موشکی پیشرفته با قابلیت های فراوان مانند حمله در سرعت بالا. موشک رضوان بنا بر اطلاعات ارائه شده یک سامانه موشکی بالستیک سوخت مایع و تک مرحلهای است، برد این موشک یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر بوده و سر جنگی آن نیز از نوع جداشونده شدیدالانفجار است.همچنین، سامانه موشکی رضوان قادر است تا از انواع سکوهای ثابت و متحرک با دو نوع هدایت ضربه سخت و دقت اصابت بالا عملیاتهای خود را انجام دهد. سرلشکر سلامی درباره تفاوتهای موشک رضوان بیان داشت: رضوان یکی از موشکهای پیشرفته بالستیک نقطهزن است. این موشک، پیشرفته، بالستیک و نقطهزن است که با سرعت تقریبی هشت برابر سرعت صوت وارد جو زمین میشود. فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: موشک رضوان باید نسبت به هدف در یک خط دید مدام موازی خود حرکت کند و حفظ این موشک با چنین سرعتی در امتداد یک خط ثابت نسبت به یک نقطه ثابت یک فناوری فوقالعاده پیچیده است که در رضوان وجود دارد. در مراسم رژه همچنین موشک خیبرشکن که سال گذشته رونمایی شده بود هم در مقابل چشم حاضرین در مراسم رژه رفت، این موشک با طول حدود ۱۰ متری و برد ۱۴۵۰ کیلومتری و سرجنگی ۵۰۰ کیلوگرمی شدیدالانفجارقادر است هر هدفی را با سرعت و دقت بالا منهدم کند. توانمندی موشکی ایران از همان سال های جنگ تحمیلی حرکت رو به رشد خود را شروع و در ۳ دهه گذشته با چنان سرعتی پیشرفت داشت که به اذعان دوست و دشمن قدرتی بازدارنده را ایجاد کرده است.
رژه در آبهای نیلگون خلیج فارس چند سالی هست که نیروهای دریایی ارتش و سپاه در جنوب با ساخت شناورهای سطحی و زیرسطحی مانند ناوشکن سهند و شناور شهید ناظری در خلیج فارس رژه اقتدار دریایی را به نمایش می گذارند و امسال هم با الحاق شناور فوق پیشرفته شهید سلیمانی به نیروی دریایی سپاه این رژه با اقتدار بیشتری برگزار شد. در روز پایانی تابستان با آن گرمای طاقت فرسا رژه مقتدرانه نیروهای مسلح به ملت این اطمینان را می دهد که همیشه به امنیت کشورمان هیچ خدشه ای وارد نخواهد شد و برای دشمنان هم این پیام را می دهد که هر فکر خباثت آلودی را از ذهن خود پاک کنند.