جمعه ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۶
کد مطلب : 122860
تکیه دیپلماسی به میدان نتیجه داد و دادگاه یونان حکم مصادره نفت ایران توسط آمریکا را لغو کرد

آتن به غلط کردن افتاد

آتن به غلط کردن افتاد
اقدام جمهوری اسلامی ایران در توقیف دو نفت‌کش یونانی در برابر دزدی دریایی یونان و توقیف نفت کش ایرانی در نهایت به نتیجه رسید و پیوند میان دیپلماسی و میدان موجب شد تا یک دادگاه یونانی حکم مصادره محموله نفتی ایران توسط آمریکا را باطل کرده است.
در حالی که یونان گرفتار در بازی آمریکا در طرح باج خواهی از ایران با ربایش نفت کش ایرانی مشارکت کرد که اقدام نیروی دریایی سپاه در توقیف دو نفت کش یونانی در خلیج فارس موجب شد تا دیپلماسی بتواند با قدرت بیشتری در برابر این تجاوزگری آتن قرار گیرد و در نهایت نیز این امر موجب شد تا سه منبع مطلع به خبرگزاری رویترز اعلام کردند که یک دادگاه یونانی حکم دادگاهی دیگر که اجازه مصادره بخشی از محموله نفتی ایران توسط آمریکا را می‌داد، لغو کرده است.یک منبع حقوقی یونانی که خواست نامش فاش نشود گفته بود که ایران درخصوص تصمیم اولیه دادگاه یونان درخواست تجدیدنظر داده بود.وی گفت: درخواست برای لغو حکم اولیه به تایید دادگاه رسیده است. رد کردن این حکم (دادگاه تجدیدنظر) سخت خواهد بود. در همین حال سفارت ایران در آتن با اشاره به لغو حکم مصادره نفت ایران از سوی دادگاه تجدیدنظر یونان اعلام کرد که تا اطمینان از اجرای کامل حکم، موضوع در دستورکار رایزنی‌های فشرده دو کشور باقی می‌ماند.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن در صفحه توئیتر این سفارتخانه با اشاره به لغو حکم دادگاه اولیه برای مصادره نفت متعلق به ایران از سوی دادگاه تجدیدنظر یونان اعلام کرد: در پی پیگیری‌های فشرده، دادگاه تجدیدنظر یونان حکم دادگاه اولیه مبنی بر مصادره نفت متعلق به ایران را لغو و به لطف الهی کل محموله نفت مسترد خواهد شد.
این سفارتخانه تصریح کرد: ‏تا اطمینان از اجرای کامل حکم، موضوع در دستورکار رایزنی‌های فشرده دو کشور باقی می‌ماند. ‏پاسداشت حقوق ملت ایران، خط قرمز ماست.گفتنی است، در پی توقیف کشتی لانا حامل نفت ایران در بنادر یونان، احمد نادری سفیر جمهوری اسلامی ایران در آتن، در ادامه اقدامات و فعالیت‌های دیپلماتیک و حقوقی فشرده در چند هفته گذشته به منظور جلوگیری از راهزنی دریایی آمریکا در سواحل یونان، بعدازظهر سه‌شنبه ۱۷ خرداد ماه به منظور اطلاع از آخرین تحولات میدانی، از کشتی لانا حامل نفت ایران در ساحل بندر کاریستوس بازدید و در دیدار با کاپیتان این کشتی آخرین تحولات را مورد بررسی قرار داد. وی در این خصوص اظهار داشت: مصمم هستیم از تمامی ظرفیت‌های دیپلماتیک و حقوقی برای جلوگیری از راهزنی دریایی آمریکا در سواحل یونان و حفاظت از اموال ملت بزرگ ایران استفاده کنیم. ما نباید اجازه دهیم هیچ کشور ثالثی، روابط تاریخی دو کشور را گروگان اغراض سیاسی خود قرار دهد.
گفتنی است، یونان ۲۶ فروردین ماه سال جاری یک نفتکش روسی (پگاس که بعدها به لانا تغییر نام داد) حامل نفت ایران را که مطابق قوانین تعریف شده دریانوردی با پرچم کشورمان حرکت می‌کرد، در آب‌های ساحلی خود توقیف کرد و براساس آخرین گزارش‌ها محموله نفتی این کشتی را برای انتقال به آمریکا به یک نفتکش آمریکایی تحویل داد. این اقدام دولت یونان روز چهارشنبه چهارم خرداد ماه سال‌جاری کاردار این کشور در تهران در غیاب سفیر یونان را به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کشاند و به وی شدیدا اعتراض شد. از سوی دیگر، جمعه ششم خرداد ماه کاردار سوئیس (در غیاب سفیر این کشور) به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار و اعتراض شدید ایران نسبت به تداوم نقض صریح قوانین و مقررات بین‌المللی حقوق دریاها و کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوطه خصوصا اصل آزادی کشتیرانی و تجارت آزاد بین‌المللی توسط دولت آمریکا، اعلام و بر رفع فوری توقیف کشتی و محموله آن تأکید شد.
حدود سه هفته پیش زمانی که یک کشتی نفت‌کش با پرچم جمهوری اسلامی ایران در آب‌های بین‌المللی دچار نقص فنی شده بود و برای دریافت کمک‌های اضطراری وارد آب‌های ساحلی یونان شد، یک دادگاه این کشور به درخواست ایالات متحده آمریکا حکم توقیف محموله نفتی این کشتی را صادر کرد.
جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای استفاده از ظرفیت‌ها و مسیرهای دیپلماتیک در عالی‌ترین سطح ممکن به‌کار بست تا از اقدام غیر قانونی دولت یونان جلوگیری کند و این کشور را متقاعد نماید که تسلیم فشارهای آمریکا برای انجام اقدامات خارج از عرف و حقوق بین‌الملل نشود.متاسفانه دولت یونان با اتلاف وقت و گریز از پاسخ مثبت به حسن نیت تهران تنها پاسخی که در توجیه رفتار غیر قانونی خود ارائه کرد این بود که؛ «این اقدام بر اساس حکم یک دادگاه صورت گرفته و به دلیل اصل تفکیک قوا، از دست دولت این کشور کاری ساخته نیست!»با قطعی شدن حکم دادگاه یونان و صدور اجازه رسمی به دولت آمریکا برای سرقت محموله نفتی جمهوری اسلامی ایران، تهران تصمیم به اقدام تنبیهی متقابل علیه آتن گرفت و در اقدامی ضربتی از سوی نیروی دریایی سپاه دو نفت‌کش یونانی به نام‌های «پرودنت واریور» حاوی ۱۳۰ هزار تن نفت خام و «دلتارا» در آب‌های خلیج فارس توقیف و به آب‌های ساحلی ایران منتقل شد.
پس از اقدام تنبیهی ایران، یونانی‌ها، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی با فضاسازی سنگین رسانه‌ای تلاش کردند واکنش کشورمان به عنوان حقی طبیعی را با عباراتی چون اقدامات ناامن کننده ایران، تهدید خطوط کشتیرانی از سوی سپاه و... به صورت وارونه جلوه دهند اما مجموعه این اقدامات نه تنها تاثیری بر اراده ایران برای دفاع از حقوق قانونی خود نگذاشت بلکه واکنش منفی رسانه‌های یونانی و اروپایی را نیز به‌دنبال داشت. مجموعه رخدادهای ذکر شده اگرچه از نقطه نظر مشی سیاسی ایران در آسیب ندیدن روابط گرم با کشورهای دوست از جمله یونان نمی‌تواند برای هر دو کشور مطلوبیت داشته باشد لیکن موجب آشکارتر شدن واقعیتی غیر قابل انکار در روابط بین‌الملل تحت عنوان تبعیت کشورها از «منطق هزینه-فایده» شد.کشوری که در شرایط لطمه دیدن منافع و حقوق قانونی‌اش در عرصه بین‌المللی توانمندی لازم برای بالا بردن هزینه متجاوزان به حقوقش را داشته باشد و بتواند با «اقدام متقابل و مقتدرانه» از منافعش دفاع کند، حتما به بازدارندگی در برابر زورگویان و قلدران خواهد رسید.
https://siasatrooz.ir/vdcg3x9qzak9x74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی