چهارشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۲
کد مطلب : 125687
در نشست چهار جانبه مسکو با حضور وزیر دفاع ایران تاکید شد

مبارزه مشترک با تروریسم و حفظ تمامیت ارضی سوریه

مبارزه مشترک با تروریسم و حفظ تمامیت ارضی سوریه
مذاکرات چهارجانبه وزرای دفاع فدراسیون روسیه، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عربی سوریه و جمهوری ترکیه در مسکو برگزار و با تاکید بر مبارزه مشترک با تروریسم و نیز خروج نیروهای ترکیه از سوریه همراه شد.بنا براعلام روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در این مذاکرات اقدامات فعلی در زمینه تحکیم امنیت در جمهوری عربی سوریه و عادی سازی روابط جمهوری ترکیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در بیانیه مشترک این مذاکرات آمده است:در این مذاکرات توجه ویژه ای به موضوع مبارزه با تمام اشکال تهدیدات تروریستی، مبارزه با داعش و سایر گروه های افراطی در سرزمین سوریه صورت گرفت.
وزیران دفاع روسیه، ایران، سوریه و ترکیه در این مذاکرات بر تمایل خود در حفظ تمامیت ارضی سوریه و لزوم فعال سازی تشریک مساعی برای بازگشت هر چه سریعتر آوارگان سوری به کشور خود تأکید کردند.
بر این اساس، وزرای دفاع چهار کشور همچنین به طور خاص، لزوم گفتگوهای سازنده درفرصت موجود و لزوم تداوم آن به نفع صلح و ثبات پایدار در جمهوری عربی سوریه و کل منطقه را حائز اهمیت دانستند.
امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که عصر دوشنبه وارد مسکو شده بود، در این نشست حضور داشت.
همچنین وزارت دفاع سوریه درباره محورهای نشست چهارجانبه وزرای دفاع سوریه، روسیه، ایران و ترکیه اعلام کرد که در این نشست درباره موضوع خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.وزارت دفاع سوریه اعلام کرد که نشست چهارجانبه وزرای دفاع سوریه، روسیه، ایران و ترکیه برگزار شد که در آن درباره موضوع خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه و همچنین اجرای توافقنامه جاده بین المللی معروف به جاده M۴ بحث و تبادل نظر شد.
در همین حال، وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که نشست چهارجانبه کشورهای ترکیه، روسیه، سوریه و ایران در موسکو به بررسی گام‌های ملموس عادی سازی روابط ترکیه و سوریه پرداخت.به گزارش «آناتولی»، در این نشست که با حضور وزرای دفاع و مسئولان امنیتی ۴ کشور برگزار شد، مسائلی از جمله راه های افزایش تلاش برای بازگرداندن پناهندگان سوری به کشورشان بررسی شد.وزارت دفاع ترکیه افزود که مبارزه با تمام گروه های تروریستی و تندرو در سوریه از دیگر محورهای این نشست بود.
ناظران بر این عقیده اند که ترکیه نقشی اساسی را در حمله به سوریه داشته است و متهم درجه یک بحران در این کشور به شمار می رود. همه می دانند که حمله به سوریه اساسا از مرز ترکیه آغاز شد و امروز نتیجه تحولات و ایستادگی بین المللی سوریه و متحدانش و پیروزی آنها بر بخشی عمده از گروه های تروریستی در خاک این کشور، ترکیه را وادار به انعطاف کرده و تحولات و تغییراتی قابل توجه را در سطح منطقه و بین الملل رقم زده است.ناظران نشستی مسکو با شرکت وزرای دفاع سوریه، ایران، ترکیه و روسیه تشکیل شود، راه حلی میانجی گرانه یا حد وسطی از انتظارات و توقعات سوریه و ترکیه می دانند.
دیپلمات های ایرانی هم معتقدند که ابتدا باید مسائل موجود بین ترکیه و سوریه حل و فصل شوند تا بعد به سراغ پیشبرد روند سیاسی و دیپلماتیک و امضای پروتکل برای بازگشایی سفارت در دو کشور رفت.
آنها خاطرنشان می کنند که اوضاع میدانی، جزء مسائل اساسی و مهمی هستند که حل آنها برای رسیدن به توافق یا آشتی اجتناب ناپذیر است و در غیر این صورت نمی توان از آشتی سیاسی یا امضای توافق های تجاری و مالی و فرهنگی حرفی به میان آورد.این کارشناسان با اشاره به حضور اشغالگران آمریکایی در شرق فرات و اشغال بخش قابل توجه از شمال سوریه توسط ترکیه، خاطرنشان می کنند که خواسته اصلی سوریه در نشست وزرای دفاع سوریه، ایران، روسیه و ترکیه، خروج نیروهای ترکیه از خاک این کشور و عدم حمایت آنکارا از گروه های تروریستی است و خواسته اصلی ترکیه هم مهار سازمان های وابسته به حزب کارگران کردستان و ضرورت سازمان دهی بخشی از آنها به عنوان زیرمجموعه "قسد" است.
به گفته این دیپلمات ها، دومین دغدغه ترکیه که خواب را از چشمان اردوغان گرفته است، وجود بیش از ۳ میلیون پناهجوی سوری در خاک ترکیه است؛ اردوغان در تلاش است که هر طور شده خود از وجود این افراد رها کند زیرا حضور این تعداد پناهجو در خاک ترکیه، تبعات امنیتی، فرهنگی و آموزشی برای این کشور دارد. لازم به ذکر است در ادامه تحولات سوریه یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه ضمن محکوم کردن تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه این کشور، تأکید کرد که این تحریم‌ها تهدیدی جدی برای زندگی و معیشت مردم سوریه است.این منبع گفت که اتحادیه اروپا بار دیگر ادعاها و دروغ‌های خود را تکرار می‌کند و مدعی است که تحریم‌های تحمیلی بر سوریه مانعی بر ارائه کمک‌های بشردوستانه یا دستیابی به مواد غذایی و تجهیزات پزشکی نیست، حال آنکه این تحریم‌ها تهدیدی جدی برای زندگی و معیشت مردم سوریه است و تأثیرات منفی بر اقتصاد این کشور دارد.این منبع همچنین تأکید کرد که تداوم ادعاهای کذب و مواضع تجاوزکارانه اتحادیه اروپا برای مانع‌تراشی در برابر تحکیم ثبات در سوریه پس از شکست توطئه‌ها علیه آن هرگز نمی‌تواند زمان را به عقب برگرداند یا در تلاش‌های سوریه برای خاتمه دادن به تجاوزات علیه این کشور تأثیری داشته باشد.
https://siasatrooz.ir/vdcg7n9quak9x34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی