?>?> از حذف کامل مذاکرات برجامی تا حمایت آشکار از اغتشاشات | سیاست روز
سه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۹
کد مطلب : 124156
آمریکای مدعی گفت‌وگو، نقاب از چهره برداشت

از حذف کامل مذاکرات برجامی تا حمایت آشکار از اغتشاشات

از حذف کامل مذاکرات برجامی تا حمایت آشکار از اغتشاشات
دموکراسی و گفتمان ادعایی بایدن هر روز بیشتر رنگ می‌بازد چنانکه همزمان با آنکه آنتوین بلینکن وزیر خارجه آمریکا در اندیشکده «بنیاد هوور» حمایت این کشور از اغتشاشات ایران را تکرار کرد و وعده داد که واشنگتن به ایستادن در کنار آنها ادامه می‌دهد که مالی نیز از خروج مذاکرات برجامی از دستور کار آمریکا خبر داد.
در شرایطی که دولت جو بایدن اعلام کرده که کارزار فشار حداکثری علیه ایران را ادامه می‌دهد، وزیر خارجه دولت کنونی این کشور در کنار وزیر خارجه دولت جورج بوش پسر وعده داد که حمایت واشنگتن از اغتشاشات ایران ادامه خواهد یافت.بنا بر گزارشی که وزارت خارجه آمریکا از حضور آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور در نشست اندیشکده «بنیاد هوور» به میزبانی دانشگاه استنفورد منتشر کرد، بلینکن بار دیگر حمایت واشنگتن از اغتشاشات در ایران را تکرار کرد.وزیر خارجه آمریکا در برنامه‌‎ای که «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه جورج بوش پسر مجری آن بود، با سوالی درباره اغتشاشات در ایران مواجه شد و در پاسخ به این پرسش، وعده داد که آمریکا به حمایت از اغتشاشات ادامه خواهد داد.وزیر خارجه دولت بوش پسر خطاب به وزیر خارجه کنونی آمریکا گفت: «من پیام های زیادی دریافت خواهم کرد که می گویند شما چرا از او (آنتونی بلینکن) درباره ایران نپرسیدید. آیا می خواهید فقط یک کلمه در مورد آن وضعیت بگویید؟ این روزها، لحظاتی خارق العاده‌ است».بلینکن در جواب به پرسش کاندولیزا رایس، همانند دیگر مقام‌های آمریکایی بار دیگر در امور داخلی ایران دخالت و از اغتشاشات حمایت کرد.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: «آنچه ما (در ایران) می‌بینیم، واقعا قابل توجه است که با شجاعت باورنکردنی افراد بسیار جوان به ویژه زنان و دخترانی که برای اساسی‌ترین حقوق خود، اساسی‌ترین آزادی‌های خود، در معرض خطرات شخصی فوق‌العاده قرار گرفته‌اند و ما البته مرگ برجسته زنان جوانی را دیدیم که منجر به این وضعیت شد».
این مقام ارشد واشنگتن در ادامه ادعا کرد که وضعیت جاری، نشاندهنده «ناامیدی و خشم بزرگ» تعداد زیادی از جامعه ایران در قبال مسیر کشورشان و رهبرانشان است و آنها خواهان تغییر هستند». در حالی که از روزهای ابتدایی آغاز اغتشاشات در ایران، دولت بایدن درباره این موضوع مواضع مداخله جویانه اتخاذ و از اغتشاشات حمایت کرد، وزیر خارجه آمریکا در این سخنرانی مدعی شد: «این ساخت و پرداخته در ایالات متحده آمریکا نیست و در هیچ جایی ساخته نشده است».آنتونی بلینکن در حضور وزیر خارجه دولت بوش پسر و حاضران در این نشست، وعده داد که دولت آمریکا به حمایت از اغتشاشات در ایران ادامه خواهد داد.آنتونی بلینکن در نشست گفت: «(درباره ایران) چه می‌توانیم بکنیم؟ اول، ما می‌توانیم در همبستگی با کسانی صحبت کنیم که فقط در تلاش برای دفاع از حقوق خود هستند. دوم، ما می‌توانیم به بازیگران مختلف در ایران نگاه کنیم که این حقوق را انکار می‌کنند و هر کاری که می‌توانیم برای مجازات آنها به خاطر اعمالشان انجام دهیم. ما برای مثال، تحریم‌هایی داشتیم که علیه به اصطلاح پلیس اخلاق (گشت ارشاد) اعمال کردیم».وزیر خارجه آمریکا درباره مهم‌ترین کاری که این کشور در قبال اغتشاشات می‌تواند بکند، اینطور گفت: «شاید مهم‌تر از همه، اینکه ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم ایرانی‌ها تا حد ممکن توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر داشته باشند، اتصال به دنیای خارج و این با فناوری ممکن است. بنابراین ما مجوزهایی صادر کرده‌ایم تا مطمئن شویم...مردم احساس نکنند که تحریم‌های ما آنها را از دریافت فناوری مورد نیاز ایرانیان برای برقراری ارتباط با یکدیگر و با جهان منع نمی‌کند».در بخشی از این نشست، کاندولیزا رایس تلویحا به فتنه سال ۱۳۸۸ اشاره کرد و به آنتونی بلینکن که عضوی از دولت باراک اوباما بود، گفت: «این بار کمی فعال‌تر از سال ۲۰۱۲؟»وزیر خارجه دولت جمهوری‌خواه جورج بوش پسر در جواب به آنتونی بلینکن سوال کرد: «کمی متفاوت‌تر. درست است؟»بلینکن در جواب گفت: «من فکر می‌کنم صدای ما بسیار واضح بوده است البته نه فقط صدای ما بلکه اقدامات ما. این موضوع فقط مختص به کشور ما نیست و کشورهای سراسر جهان هم همینطور هستند. البته اساساً این موضوع مربوط به مردم ایران است، مربوط به کشورشان است، مربوط به آینده آنهاست و آنها تصمیم خواهند گرفت اما ما می‌خواهیم در این لحظه همبستگی خود را با آنها هم به صورت لفظی و هم عملی به صورت عملی نشان دهیم».پیش از این، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) حمایت این کشور از اغتشاشات در ایران را علنی کرده بود.
در این میان رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با بیان این ادعا که دیپلماسی بهترین راه در قبال عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است، گفت که اکنون احیای توافق حتی در دستور کار و تمرکز واشنگتن نیست.رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت و گو با شبکه سی‌ان‌ان در عین حال مدعی شد که دولت بایدن همچنان معتقد است که دیپلماسی بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است.وی بدون اشاره به زیاده خواهی‌های آمریکا و ناتوانی دولت بایدن برای تصمیم گیری سیاسی در بازگشت به برجام ادعا کرد گفت وگوها متوقف شده و به بن‌بست رسیده‌اند و هیچ حرکتی نمی‌کنند و به همین دلیل دیگر در تمرکز ما نیستند.وی ادعا کرد آنها خواسته‌هایی را مطرح می‌کنند که هیچ ارتباطی با برجام ندارد.رابرت مالی در تدام حمایت دولت بایدن از ناآرامی‌ها در ایران نیز مدعی شد، سیاست ما تغییر حکومت از طریق تحریکات واشنگتن نیست. این سیاست ما نیست.وی با ادامه حمایت از ناآرامی‌ها در ایران و اشاره به تحریم‌ها مدعی شد که سیاست واشنگتن دفاع و حمایت از حقوق اساسی شهروندان ایرانی است.رابرت مالی همچنین درباره ادعای ارسال پهپادهای ایران به روسیه گفت از طریق تحریم روس‌ها، ایرانی‌ها یا هرکسی که در انتقال تسلیحات نقش داشته باشد، رسیدن پهپادهای ایران به روسیه را متوقف می‌کنیم.وی افزود که هر کاری بتوانیم برای متوقف کردن ارسال پهپادهای ایران به روسیه انجام می‌دهیم.
این در حالی است که میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در توییتی تاکید کرد هیچ بهانه‌ای برای برهم زدن توافق هسته‌ای وجود ندارد.اولیانوف در این توییت با به اشتراک گذاشتن اظهارات سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه درباره مذاکرات وین، نوشت: به نظر من هدف احیای برجام در نیمه دوم نوامبر محقق خواهد شد و هیچ بهانه‌ای برای برهم زدن توافق هسته‌ای وجود ندارد.
در این میان سخنگوی کاخ کرملین با رد ادعای مقامات غربی درباره خرید پهپاد از ایران، گفت در جریان عملیات نظامی در اوکراین از تسلیحات تماماً روسی با نام‌های روسی استفاده می‌کنند.«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه ادعای مقامات غربی درباره خرید پهپادهای انتحاری از جمهوری اسلامی ایران و استفاده کردن انها در جنگ اوکراین را رد کرد.پسکوف طی نشست خبری در کرملین، در واکنش به گزارش‌ها مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در حملات روز گذشته به کی‌یف، تاکید کرد: «ما در عملیات‌های خود در اوکراین از تجهیزات روسی با نام‌های روسی استفاده می‌کنیم».به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اینکه آیا روسیه در کل پهپادی از ایران خریداری کرده یا خیر، گفت: «ما در مورد گزارش خرید پهپادهای ایرانی اطلاعاتی نداریم و اینها مربوط به وزارت دفاع است».سخنگوی کرملین درباره ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر قصد روسیه برای انجام رزمایش‌های اتمی نیز اظهار داشت: «سامانه‌ای برای اطلاع رسانی در مورد رزمایش‌های نظامی وجود دارد و از کانال‌های وزارت دفاع عبور می‌کند».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به تهدیدهای اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم علیه تهران به بهانه جنگ اوکراین، گفت آنها برای منحرف کردن توجهات از خرابکاری در نورد استریم، سراغ ایران رفتند.«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه شامگاه دوشنبه در واکنش به این اظهارات بورل، تحلیل کرد که او این ادعاها را برای منحرف کردن توجهات از خرابکاری در خط لوله انتقال گاز «نورد استریم» مطرح کرده است.
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، زاخارووا در کانال تلگرامی خود نوشت: «آیا بورل به انفجارهای نورد استریم رسیدگی کرده است؟ ظاهراً پس از اظهارات واشنگتن در مورد علاقه آمریکا به توقف عرضه گاز از طریق این خطوط لوله به اروپا، تمایل شدید اتحادیه اروپا به انجام تحقیقات در این زمینه کاملاً از بین رفته است. آنها تصمیم گرفتند [برای انحراف توجهات] به طور ناگهانی سراغ ایران بروند».بورل روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران پیش از ورود به نشست شورای وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا مدعی شد که تعدادی از کشورهای اروپایی در نشست امروز خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه ایران به‌دلیل صادرات پهپادهای نظامی به روسیه هستند.
در این میان رسانه‌ها گزارش کردند، وزیر خارجه اوکراین پیشنهاد قطع روابط با ایران را به رئیس جمهور کشورش ارائه کرده است.وزیر خارجه اوکراین نیز خواستار تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران با ادعای استفاده روسیه از هواپیماهای بدون سرنشین ساخت ایران شده بود. «دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین روز دوشنبه با ادعای استفاده ارتش روسیه از پهپادهای ساخت ایران در نبرد علیه کی‌یف، خواستار تحریم ایران شد.
https://siasatrooz.ir/vdcgnt9q3ak9xq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی