?>?> تحرکات انتخاباتی | سیاست روز
دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۲
کد مطلب : 120646

تحرکات انتخاباتی

لبنان طی هفته‌های اخیر با تحولات قابل توجهی همراه است که محور آن را اجرای ابعاد جدیدی از اقدامات علیه حزب الله تشکیل می‌دهد...
لبنان طی هفته‌های اخیر با تحولات قابل توجهی همراه است که محور آن را اجرای ابعاد جدیدی از اقدامات علیه حزب الله تشکیل می‌دهد. در همین چارچوب در حالی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی حزب الله را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده بودند، استرالیا نیز این سیاست را تکرار حزب الله را در این لیست قرار داد که با استقبال آمریکایی‌ها همراه شد. نکته مهم آنکه برخی کشورهای عربی همچون سعودی نیز از این اقدام استرالیا حمایت کردند. در همین حال منابع خبری اعلام کردند که کشورهای اروپایی و عربی هرگونه کمک اقتصادی به لبنان را مشروط به مقابله با حزب‌الله کرده‌اند. حلقه تکمیلی این روند را در برخی اقدامات کشورهای منطقه می‌توان مشاهده کرد که با ادعای مقابله با تروریسم از اخراج لبنانی‌ها به بهانی همکاری آنها با حزب‌الله خبر دادند که نمود آن را در کویت و امارات می‌توان مشاهده کرد. در حوزه امنیتی نیز از یک سو رژیم صهیونیستی تحرکات نظامی علیه لبنان به اقدام علیه حزب الله نسبت داده و از سوی دیگر جریان‌های غرب‌گرا نظیر سمیر جعجع با ادعای مقابله با حزب‌الله و ایران، علیه مردم لبنان دست به تحرکات نظامی می‌زنند. مجموع این اقدامات علیه حزب‌الله هر چند در گذشته نیز صورت گرفته بوده است که وادار سازی حزب الله به دوری از ایران و خروج از میدان مبارزه با تروریسم در سوریه از اهداف آن بوده است اما تحرکات اخیر دارای ویژگی‌ خاصی می‌باشد و آن تقارن با انتخابات پارلمانی لبنان است.
نگاهی به سر تحولات لبنان نشان می‌دهد که کارنامه شکست خورده جریان‌های غرب گرا بویژه تشدید بحران اقتصادی، تضعیف جایگاه مردمی آنها را رقم زده در حالی که اقدامات مقاومت لبنان از جمله ابتکار خرید سوخت از ایران و نیز پیگیری حقوق ملت لبنان در قبال رخدادهایی همچون انفجار بندر بیروت، گرایش بیشتر مردم به این جریان را رقم زده است که می‌تواند در انتخابات آتی تاثیرات بسیاری داشته باشد. هر چند که بر اساس قانون طائف و دوحه، ترکیب کابینه تا حدود زیادی مشخص شده است اما برتری مقامات در انتخابات بیانگر گرایش مردم به مقابله با جریان‌های غرب‌گراست که می‌تواند زمینه ساز چالشهای بسیار برای این جریان‌ها و البته حامیان عربی و غربی آنها شود. بر این اساس سناریوی طراحی شده برای لبنان آن است که با تشدید حملات سیاسی، اقتصادی و امنیتی به حزب‌الله و بالا بردن هزینه مردم لبنان از حمایت از مقاومت، به زعم خود مردم را به دوری از جریان‌های مقاومتی در انتخابات سوق دهند. به عبارتی دیگر می‌توان گفت که آنها برآنند تا فضای انتخابات به عرصه ضد مقاومتی مبدل سازند هر چند که آمارها و تحولات میدانی از گرایش مردم به جریان مقاومت حکایت دارد.

نویسنده: قاسم غفوری
https://siasatrooz.ir/vdcgtz9q3ak9x34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی