?>?> فراتر از پرسش عصر جدید | سیاست روز
يکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۴
کد مطلب : 117398

فراتر از پرسش عصر جدید

برخی از جوانان می‌پرسند که شیوه و متد برداشتن گام دوم انقلاب به چه نحوی باشد؟...

▬برخی از جوانان می‌پرسند که شیوه و متد برداشتن گام دوم انقلاب به چه نحوی باشد؟ چه طراحی‌ها و نهادسازی‌های تازه‌ای لازم است؟ این طراحی‌ها و نهادسازی‌های جدید چطور باید اتفاق بیفتند؟ چطور می‌توان مفاهیم جدید بیانیه را عملیاتی کرد؟
▬کلیدنکته اول: روش‌شناسی برداشتن گام دوم، از جانب نسل قبلی به نسل جدید دیکته نخواهد شد. هرگز دیکته نخواهد شد. رهبری، جوان‌ها را به ابداع متد کار هم فراخوانده‌اند. ایشان سه بار به جوان‌ها تأکید کردند که شانه زیر بار مسئولیت بسپارید؛ مسئولیت مسئولیت مسئولیت. جوانان باید خودشان پای کارهایشان بایستند. مقام معظم رهبری بارها به جوانان تأکید کردند که: دوران دوران شماست. انقلاب انقلاب شماست.
▬کلیدنکته دوم: جوانان باید در مورد روش‌های ساخت و ساز آتیه، با یکدیگر گفت‌وگو کنند. باید برنامهٔ پژوهشی برای ساخت و ساز این روش‌ها طراحی کنند. در واقع، جوانان امروز، باید مانند جوانان آستانه انقلاب، و مانند جوانان پس از جنگ، شانه زیر بار مسؤولیت بدهند، و ضمن به رسمیت شناختن وقوع جهان جدید، به طراحی‌ها و نهادسازی‌های نوین همت کنند. این، آن بخشی است که به نظر می‌رسد در قیاس با دو نسل قبل، به خوبی پیش نمی‌رود، و صدور بیانیه گام دوم و دستورالعمل‌هایی مانند «آتش به اختیار فرهنگی» برای فعال نمودن این جبهه «روش‌سازی» است.
▬راجع به متدهای ساخت و ساز جهان آینده، راجع به استراتژی‌ها و راهبرهایی که باید تدوین شوند، هدف‌گذاری‌هایی که باید صورت گیرند، سازمان‌دهی‌های جدیدی که باید تحقق یابند، ارتباطات جدیدی که باید برقرار شوند، مجموعهٔ جوانانی که مخاطب این نامه هستند در سطوح مختلف دانش و تخصص، هر کدام باید شانه زیر بار مسئولیت بدهند و این متدها و استراتژی‌ها را طراحی کنند.
▬کلیدنکته سوم: بیانیه گام دوم، به صورت دستورالعمل نیست؛ بلکه به صورت یک منشور است. همان طوری که نامهٔ امام سید روح الله موسوی خمینی (ره) به میخائیل گورباچف، چنین خصلتی داشت و چنین تأثیری را به جای گذاشت؛ فی الحال هم انتظار این است که در چارچوب این منشور، جوان‌ها منتظر تعیین جزئیات توسط رهبری یا توسط نسل گذشته نباشند. جوانان باید بر پای خود بایستند. این، با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نسل جدید انقلاب، مطلقاً انتظار زیادی نیست.
▬همان طور که مقام معظم رهبری در ترسیم آینده مدام بر نگاه خوش‌بینانه به جوانان تأکید ورزیده‌اند، خود جوانان نیز باید به خود، نیک‌بین باشند و مستقل از نهادسازی‌های گذشته به آینده بنگرند. البته، کارهایی که تا به حال انجام شده کارهای سترگی است؛ در زمینهٔ نهادسازی اردوهایی جهادی، رویه‌های راهپیمایی اربعین، ساز و برگ دفاع از حرم و پشتیبانی از آن، طراحی‌های جدید و خوبی از جانب نسل جدید صورت گرفته است، اما انتظار این است که در زمینه‌های سیاسی، جناح‌بندی‌های جدید سیاسی، ارتباطات جدید سیاسی، فعالیت‌های مدنی و اجتماعی، در زمینهٔ سبک زندگی، فعالیت‌های رسانه‌ای ابداعات جدی صورت بگیرد.
▬کلیدنکته آخر: نکته مهم این هست که در سایهٔ الگوی توحیدی و اسلامی، افق دید باید فراتر از آنچه تا کنون وجهه همت و تصور بود، تمدن اسلامی باشد نه کشور اسلامی. نظر به مقدورات ارتباطی نوین فرا سوی مرزها، طراحی‌های جدید جوان‌ها، در افق دید تمدن اسلامی صورت خواهد گرفت. افق دید امروز، با توجه به ظرفیت‌های تازه، باید جوانان جهان و اروپا و امریکا را مورد خطاب قرار دهد. باید ارتباط‌های تازه‌ای برقرار شود و ابداعات در همه زمینه‌ها مغتنم شمرده شود. نسل اول انقلاب، ارتباطات منطقه‌ای خوبی با جوانان سوریه و کشمیر و افغانستان و پاکستان و عراق و عربستان و بحرین برقرار کرد. مقام معظم رهبری مستمراً جوانان اروپا و امریکا را در نامه‌ها خود مورد خطاب قرار دادند. و امروز با وجود ابزارهای ارتباطی جدید، چشم به جوانان امروز است که چه گستره‌ای از ارتباط را برای برداشتن گام بعدی انقلاب در مقیاس تمدن جدید و در زمینه‌سازی ظهور برخواهند داشت.

نویسنده: دکتر حامد حاجی‌حیدری

https://siasatrooz.ir/vdcgyu9q7ak9qw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی