?>?> تشدید منازعات درون اروپایی از برگزیت تا معافیت تحریمی | سیاست روز
سه شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 122509
آشکارتر شدن توهم بودن اتحاد اروپایی‌ها در قبال جنگ اوکراین

تشدید منازعات درون اروپایی از برگزیت تا معافیت تحریمی

کشورهای اروپایی در حالی ادعای اتحاد علیه روسیه و حمایت از سوریه سر می‌دهند که روند تحولات از شکاف شدید میان آنها بر سر برگزیت و نیز چگونگی اعمال تحریم‌های نفت و گاز علیه روسیه دارد.
از آغاز بحران اوکراین کشورهای اروپایی و آمریکا مدعی اتحاد علیه روسیه شده‌اند حال آنکه این روزها به شدت شکاف میان انها بر سر تحریم نفت و گاز روسیه شدت گرفته است چنانکه کشورهایی مانند بلغارستان، اتریش، مجارستان و.... بر لزوم معافیت از این تحریم‌ها تاکید دارند. در ادامه همین اختلاف‌ها مکرون رئیس‌جمهور فرانسه گفت که فقط مذاکرات روسیه و اوکراین امکان بازسازی صلح را فراهم می‌کند و با تحقیر روسیه نمی توان به صلح در اوکراین دست یافت. امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه در سخنانی خواستار ادامه گفت‌وگوهای مسکو و کی‌یف شد و گفت که فقط مذاکرات روسیه و اوکراین می‌تواند امکان بازسازی صلح را فراهم می‌کند.
اما در ادامه اختلافات درون اروپایی رسانه‌های انگلیسی از تصمیمات لندن برای خاتمه دادن به مقررات گمرکی با اتحادیه اروپا به دلیل به بن بست رسیدن مذاکرات برای حل مناقشات درباره پروتکل ایرلند شمالی خبر دادند.مناقشات پسا برگزیت بخصوص درباره پروتکل ایرلند شمالی همچنان هر از چند گاهی منجر به تنش هایی بین لندن و بروکسل می شود و حل نشده باقی مانده است.روزنامه "زوددویچه سایتونگ"، در گزارشی از بالا گرفتن مجدد مناقشات در این باره بین لندن و بروکسل خبر داده و نوشت: لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس می خواهد به مقررات گمرکی با اتحادیه اروپا درباره ایرلند شمالی خاتمه دهد. وزارت خارجه انگلیس وضعیت را بسیار جدی ارزیابی کرده است.
بر این اساس "لیز تراس"، وزیر امور خارجه بریتانیا می خواهد بخش های زیادی از پروتکل ایرلند شمالی را در اختلاف بر سر مقررات گمرکی بین بریتانیا و اتحادیه اروپا لغو کند.به گزارش روزنامه تایمز، گویا تراس به این نتیجه رسیده است که مذاکرات با اتحادیه اروپا به بن بست رسیده است و "ماروس سفکوویچ"، نایب رئیس کمیسیون اروپا، طرح و ماموریت دستیابی به یک توافق قابل قبول را ندارد.این وزارتخانه پیش نویس قانونی را تهیه کرده است که به طور یکجانبه همه کنترل ها را بر روی کالاهای بریتانیا را لغو می کند.
ژائو واله دی آلمیدا، سفیر اتحادیه اروپا در انگلیس اعلام کرد که این اتحادیه آماده ادامه گفتگو ها با انگلیس است، اما نه مذاکره مجدد درباره یک معاهده بین‌المللی که چند سال پیش امضا شد.پروتکل ایرلند شمالی که در اکتبر سال ۲۰۲۰ به امضای نخست‌وزیر انگلیس ‏رسید، بخشی از توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت ‏است که بر اساس آن لندن به طور رسمی در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ از اتحادیه ‏اروپا خارج شد. ‏این منازعات در حالی ادامه دارد که در ادامه جنگ اوکراین، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت اسنادی که در طی یک عملیات ویژه کشف شد، برنامه‌های اوکراین برای حمله به روسیه را تایید می‌کند.
«دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد از برنامه اوکراین برای حمله به خاک کشورش پرده برداشت.پولیانسکی طی اظهاراتی در سازمان ملل گفت اسنادی که در طی یک عملیات ویژه کشف شد، برنامه‌های حمله به روسیه را تایید می‌کند.از سوی دیگر سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه چین هنوز تحریم‌های روسیه را نقض نکرده، گفت واشنگتن از مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف حمایت می‌کند.
همچنین سفیر روسیه در ارمنستان می‌گوید کانون نازیسم برای اهداف ضد روسی در مرکز اروپا و در سرزمین‌هایی که مردم اوکراین در آن زندگی می‌کنند، ایجاد شد.رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که ظاهراً‌ دولت روسیه قصد خروج از وضعیت فعلی اوکراین را ندارد و آمریکا به دنبال راههایی برای رویارویی با این قضیه است. رئیس‌جمهور آمریکا از کنگره خواست هرچه سریع‌تر درخواست کمک اضافی ۳۳ میلیارد دلاری به کی‌یف را به تصویب درآورند در غیراینصورت ظرف ۱۰ روز کمک واشنگتن به اوکراین تعلیق می‌شود.از سوی دیگر «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان در سفری از قبل اعلام نشده، امروز سه شنبه به اوکراین رفت.در این میان اما وزارت دفاع روسیه می‌گوید که یک فروند جنگنده «سوخو-۲۵» اوکراینی در یک نبرد هوایی با نیروهای روس در منطقه خارکیف ساقط شد.در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: «در شب ۹ می، در جریان نبرد هوایی در نزدیکی روستای نوایا دمیتروفکا در منطقه خارکیف، یک جنگنده سوخو-۲۵ نیروی هوایی اوکراین ساقط شد».
همچنین معاون وزیر خارجه روسیه گفت تصمیم‌گیری درباره احتمال استفاده از سلاح اتمی به وضوح در دکترین نظامی روسیه تبیین شده است.معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به این سوال که آیا روسیه حمله اتمی پیشگیرانه تاکتیکی به اوکراین را رد می‌کند، گفت که تصمیم‌گیری در مورد استفاده احتمالی از سلاح‌های اتمی به وضوح در دکترین نظامی روسیه تبیین شده است.
در این میان در اقدامی تبلیغاتی وزارت امنیت داخلی آمریکا از اعطای پناهندگی موقت به حدود ۶ هزار شهروند اوکراینی خبر داد.این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد با درخواست اولیه ۶ هزار پناهجوی اوکراینی برای اقامت در آمریکا موافقت شده است. تعداد افراد متقاضی ۱۹ هزار نفر بوده که در روزهای آتی به بیشتر آنها رسیدگی می شود.در این بیانیه که در نشریه هیل منتشر شده آمده است که این برنامه، شکلی از کمک بشردوستانه به آوارگان اوکراینی است که درخواست اقامت موقت در آمریکا به مدت ۲ سال را داده‌اند.این برنامه اواخر ماه گذشته میلادی و پس از آواره شدن بیش از ۵ میلیون اوکراینی از کشورشان به دلیل تهاجم روسیه و سرازیرشدن شمار زیادی از آنها به سمت مرزهای آمریکا، تصویب شد.این در حالی است که دولت بایدن متعهد به پذیرش ۱۰۰ هزار اوکراینی در قالب این برنامه بشردوستانه شده است.
https://siasatrooz.ir/vdcgzx9qyak9xn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی