يکشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۷
کد مطلب : 105789
در آیین نکوداشت اسدزاده، مهرجویی، تهامی‌نژاد و شجاعی مطرح شد

تنها با بالا بردن دانش مردم می‌شود جامعه را ساخت

آیین نکوداشت چهار چهره سینمایی و ادبی که به همت خانه سینما و در قالب جشن بزرگ سینمای ایران برگزار می‌شود، شامگاه جمعه در تالار ایوان شمس برگزار شد.
در ابتدای این آیین پس از پخش تصاویری از زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان دبیر جشن بزرگ سینمای ایران روی صحنه آمد و ضمن یادآوری خاطراتی از مرحوم انتظامی از ویژگی‌های کاری و شخصیتی چهار منتخب این دوره جشن خانه سینما برای بزرگداشت سخن گفت.
نصیریان عنوان کرد: من از مهرجویی تشکر می‌کنم چراکه او استاد من است می‌دانم که این صحبت‌های من را همکاران من هم تایید می‌کنند. وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های داریوش اسدزاده گفت: او استاد و پیشکسوت است و جلوتر از ما برای تئاتر بسیار زحمت کشیده است.
این بازیگر پیشکسوت درباره سیدمهدی شجاعی و ابوالحسن تهامی عنوان کرد: این دو نفر هم بسیار حرفه‌ای هستند. هرچند من مخالف این هستم که کسی به جای من صحبت کند اما تهامی این کار را به طرز زیبایی انجام می‌داد. تهامی در «هزاردستان» سر صحنه می‌آمد و می‌خواست بداند که چه اتفاقی می‌افتد و براساس آنچه که می‌دید دوبله می‌کرد.
پس از پخش تصاویری از سینماگران ایرانی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما پشت تریبون قرار گرفت و گفت: تاریخ برای اهل تاریخ تقسیم می‌شود اما در یک نگاه جامعه شناسانه این تقسیم‌بندی‌ها چندان کاری نمی‌کند اما انکار تاریخ می‌تواند ما را دچار گرفتاری کند و باعث شود ما فراموش کنیم چه بودیم و چه شدیم. پیشرفت سینما در این چهل ساله غیرقابل انکار است. ما دردهای گفته و نگفته و مشکل بسیار داریم اما با انکار پیروزی‌ها و تاریخ پر از سرفرازی مان چیزی به دست نمی‌آوریم.
در ادامه این مراسم و در بخش بزرگداشت داریوش اسدزاده کلیپی از این بازیگر پیشکسوت پخش شد و سپس سیروس ابراهیم‌زاده، همایون ارشادی و علی دهکردی برای تجلیل از این هنرمند روی صحنه آمدند و از ویژگی‌های داریوش اسدزاده گفتند.
در ادامه داریوش‌ اسدزاده روی صحنه آمد و اظهار کرد: تمام آنهایی که وارد هنر می‌شوند همه عاشق هستند ولی خودشان نمی‌دانند. من زبانم قاصر است که برای شما درباره ادبیات، تئاتر و سینما توضیحی بدهم. به هر حال تمام آنهایی که وارد کار هنر می‌شوند باید بدانند عاشق هستند. همه این‌ها گرفتار عشق می‌شوند و چنان آلوده می‌شوند که تا آخر عمر گرفتار آن می‌مانند.
در بخش بزرگداشت ابوالحسن تهامی هنرمند عرصه دوبله ابتدا کلیپی از این هنرمند پخش شد و سپس از چنگیز جلیلوند، ناصر ممدوح، محمد تهامی‌نژاد و مرتضی رزاق کریمی دعوت شد تا برای سخنرانی روی صحنه بیایند.
سپس ابوالحسن تهامی‌نژاد روی صحنه آمد و بیان کرد: در سده‌های گذشته در جهان، ایران را با نگاره‌های کوچک و یا فرش‌هایش می‌شناختند ولی در سده بیست و یکم جهان ما را با سینمای به کمال رسیده مان می‌شناسند؛ سینمایی که بالیده و به صورت یک موزاییک بزرگ و پر جلال جلوه می‌کند. من افتخار می‌کنم که سنگ ریزه‌ای در این موزاییک بزرگ هستم.
در بخش بزرگداشت داریوش مهرجویی هم پس از پخش کلیپی از این کارگردان، رسول صدرعاملی، فریدون جیرانی، رضا درمیشیان، محسن امیریوسفی و همایون اسعدیان روی صحنه آمدند و از مهرجویی گفتند.
سپس مهرجویی روی صحنه آمد و بیان کرد: از همه دوستان ممنونم که حرف‌های خوبی درباره من زدند. بازگشت به سینمای گذشته و بازنگری کردن آن کار شریف و درستی است به ویژه در این بلوای فقر کیفیتی که در آن به سر می‌بریم. خوشحالم که این برنامه را به دلیل فوت انتظامی عقب انداختید چراکه ما گوهر گرانبهایی را از دست دادیم.
برای بزرگداشت سیدمهدی شجاعی، ابتدا کلیپی از این هنرمند پخش و از مجید مجیدی، کمال تبریزی، علیرضا رضاداد و احمد مسجدجامعی دعوت شد تا برای تجلیل از این هنرمند روی صحنه بیایند و درباره این نویسنده سخن بگویند.
در ادامه مراسم سیدمهدی شجاعی پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تشکر از برگزارکنندگان نکوداشت اظهار کرد: کسی را که مال باخته و ورشکسته است می‌شود از زمین بلند کرد چراکه رسم بوده برای او گلریزان می‌گرفتند و او را از زمین بلند می‌کردند، می‌شود مشکل مالی مردم را حل کرد و اگر حل نشد می‌شود پای دشمن را پیش کشید و گفت تقصیر آنها است اما جامعه آمال باخته را نمی‌شود از زمین بلند کرد. نسخه‌ای که همیشه تجویز می‌شود این است که می‌گویند بسازید البته این بسازید هم معناهای مختلفی دارد برای مثال به معنی ساختن و سوختن یا به معنای دست داشتن در چپاول مردم و... است. یک مدل دیگر آن هم این است که بسازید و بفروشید چراکه ما خریدار هستیم. همه این‌ها به معنای ساختن است.
وی با اشاره به اینکه در این میان مردم هستند که باید ساخته شوند، گفت: ممکن است هر کدام از ما خودمان را بسازیم اما این همه ماجرا نیست می‌ترسم آنچه که باقی می‌ماند یک ایران مخروبه و یک نسل منقرض شده باشد. حتما به یاد دارید که وقتی جامعه‌ای دچار از دست دادن آرمان‌های خود می‌شدند چند سالی طول می‌کشید تا دوباره بلند شود.
این نویسنده پیشکسوت عنوان کرد: نظر من این است که همه این موارد از جهل و بی‌فرهنگی است و وظیفه اهل و فرهنگ، اعتلای فرهنگ جامعه است. اگر عوام فریبی وجود دارد به این دلیل است که عوام در جامعه حضور دارند. بهتر است همه نخبگان را فرابخوانیم تا دانش مردم را بالا ببرند چون تنها از این طریق است که می‌شود جامعه را ساخت.
در پایان این مراسم تصاویری از زنده‌یاد عزت‌الله انتظامی پخش شد. در جشن‌های خانه سینما آنچه جایش خالی بود یادی از زنده‌یاد سیدضیاالدین دری نویسنده و کارگردان بود که همزمان با انتظامی درگذشته بود.

https://siasatrooz.ir/vdch6mnzw23nvqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی